Facebook / Фейсбук – 3

• 42 534
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • ...на безопасно
Има опция " изтрий разговора".
От трите точки.

# 646
Здравейте!
Нямам възможност да изчета всички тези страници назад.
Затова направо ще ви питам, пък дано да успеете да помогнете!

Дъщеря ми вчера се опитала да се логне във ФБ на лаптопа, но си била забравила паролата. Съответно заявила ФБ да й изпрати нова парола, но на друг имейл, защото този, с който била регистрирана според нея вече не бил активен. На новия имейл получила не парола, а код, който пишело да сложи в браузъра. От тук нататък нищо не се получавало. Няколко пъти й пращали такъв код и в крайна сметка вече акаунта й е блокирал....

Съществува ли някакъв начин да успее все пак да си влезе в профила, какво да прави с този код /аз лично мислех, че трябва да се въведе като парола, но тя нещо друго е правила/? Колко време ще стои блокирал профила? Надявам се да не е блокирал завинаги.

Проблемът е, че така не може да си ползва и месинджъра с всичките контакти...

# 647
  • Street of Dreams
Не съм много компетентна, но няма логика да слага код в браузера. Обикновено съпортът изпраща в един имейл линк, който като се отвори, има поле да се въведе кодът. Във втори имейл идва и кодът - говоря за други сайтове, с ФБ още не ми се е налагало.

Нормално е акаунтът да бъде блокиран, системата разпознава много неуспешни опити за логване и предполага, че е чужд човек.

Би трябвало сега да се свърже със съпорта отново и да верифицира профила, че е неин. Те ще й обяснят как да получи достъп. Не знам имат ли съпорт в България.

Аз между другото също съм с имейл, който не съществува (в abv), но не съм го сменила от страх да не ме спамят. Ако го сменя - как се задава opt-out oпцията? Изобщо да не получавам имейли?

# 648
Скрит текст:
Има опция " изтрий разговора".
От трите точки.

Аз разбирам въпроса за всички разговори наведнъж, а не за един отделен.

Това за кода наистина няма логика в него.

OnDiNe_, и аз бях с абв, но го смених с gmail, въпреки че gmail не го използвам като мейл, само като вход към приложенията на телефона. Казват, че е по-сигурен от абв и по-малко рисков откъм атаки.
От настройки - общи - има възможност да се добави мейл и да се посочи като основен. Виж после и другите настройки - за известяване и т.н. Между другото забелязвам, че периодично се появяват нови и нови опции за настройване за различните неща.

# 649
Не съм много компетентна, но няма логика да слага код в браузера. Обикновено съпортът изпраща в един имейл линк, който като се отвори, има поле да се въведе кодът. Във втори имейл идва и кодът - говоря за други сайтове, с ФБ още не ми се е налагало.

Нормално е акаунтът да бъде блокиран, системата разпознава много неуспешни опити за логване и предполага, че е чужд човек.

Би трябвало сега да се свърже със съпорта отново и да верифицира профила, че е неин. Те ще й обяснят как да получи достъп. Не знам имат ли съпорт в България.

Аз между другото също съм с имейл, който не съществува (в abv), но не съм го сменила от страх да не ме спамят. Ако го сменя - как се задава opt-out oпцията? Изобщо да не получавам имейли?

Ами така каза, че пише. Да сложи кода в браузъра.
Тя е на 21г., не е малка. Следвала е точно каквото е било написано...

# 650
  • София
И на мен са ми пращали код. За съжаление не помня подробности, но си имаше поле, където да го запиша и без проблем продължих по-нататък. След това имаше и стъпка за смяна на паролата.

Много пъти кодовете не се приемат ако са копирни. Имам предвид не във Фейсбук, а изобщо. Затова копирам само дългите. В случая беше код от 4 или 6 цифри и ги написах, а не ги копирах.

# 651
Трябва да направя страница във Фейсбук. Уж не е трудно, аз самата съм правила и трила, обаче все ми излиза съобщение че има грешка, че вече съм админ на страница с такова име и не ми дава да я направя.Смених името тотално, но пак изписва грешка. Съвети?

# 652
  • Street of Dreams
Принципно щом е голямо момиче, не е зле да попита сама, че сега става развален телефон - "ама то детето направи всичко както казаха, а то не стана". Ами няма логика от гледна точка на сигурността.

Първо код в браузера няма смисъл - някой по веригата на разваления телефон не е разбрал.

Второ много трудно ФБ ще ти изпрати просто така код за смяна на парола на друг имейл - това ще е скандален пробив в GDPR. Освен ако не е задала резервен в профила, но пак само гадаем.

Информацията не е пълна, така че не виждам как да помогнем, освен с това, че начинът е да се свърже с тях и да верифицира акаунта си.

# 653
Направих си страница. Сега може ли да ми кажете как да добавям лична информация в страницата? Не публикация, а информация в карето относно. 🙏

# 654
  • Street of Dreams
През мобилния на андроид погледнах.

Като си в твоя профил, отиваш горе вдясно на триите ленти и кликаш на името на страницата. Най-горе вдясно излиза зъбчато колело, избираш него - първото са общи настройки, след него е информацията за страницата.

# 655
За кода, който ФБ е изпратил гледайте тук стъпките - слага се не в "браузъра", а във дадена форма:
https://edu.gcfglobal.org/en/facebook101/locked-out-of-your-facebook-account/1/

# 656
Здравейте,
Нашия случай е по тежък Simple Smile Майка ми си загуби телефона и съответно нито помни с какъв мейл са й правили регистрацията във фейса,нито паролата си помни понеже са й ги правили в офиса на оператора,който ползва. В профила се вижда името, с което в регистрирана. Намира се профила но има опция само да се изпрати код чрез смс а тя картата е блокирана вече и съответно няма как да го получи🙄
Има ли вариант за възстановяване/понеже много държи да си го възстанови/
Благодаря

# 657
Благодаря на всички!
Дъщеря ми си направи нов профил и от там щяла да пише на ФБ по някакъв начин да й верифицират стария профил.

# 658
Здравейте,
Нашия случай е по тежък Simple Smile Майка ми си загуби телефона и съответно нито помни с какъв мейл са й правили регистрацията във фейса,нито паролата си помни понеже са й ги правили в офиса на оператора,който ползва. В профила се вижда името, с което в регистрирана. Намира се профила но има опция само да се изпрати код чрез смс а тя картата е блокирана вече и съответно няма как да го получи🙄
Има ли вариант за възстановяване/понеже много държи да си го възстанови/
Благодаря

Има как, но трудно. Доколкото знам се пращаха снимка на Лична карта и тн.

Свържете се със съпорта и прочетете общите условия. Simple Smile

# 659
Много спешно!!!!
Има ли как да разбера кои стой зад профила.
Понеже ми пише и ме притеснява а да блокирам не ми е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт