СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 12

• 56 449
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Моля за изяснение на изследването на ЧХГ първо ми беше 1264 mUI/ml, сега при следващото обаче в друга лаборатория е по-различна мерната единица и резултата е 1719 UI/L.  Как да ги приравня и съответно да размера дали е намаляло ЧХГ и дали съм все още бременна?

# 511
Моля за изяснение на изследването на ЧХГ първо ми беше 1264 mUI/ml, сега при следващото обаче в друга лаборатория е по-различна мерната единица и резултата е 1719 UI/L.  Как да ги приравня и съответно да размера дали е намаляло ЧХГ и дали съм все още бременна?

Колко дни разлика има?
Хубаво е да се прави в една и съща лаб. за да си разтълкува правилно резултата.
Щам се покачва е добре, но зависи за колко дни при втория резултат

# 512
Моля за изяснение на изследването на ЧХГ първо ми беше 1264 mUI/ml, сега при следващото обаче в друга лаборатория е по-различна мерната единица и резултата е 1719 UI/L.  Как да ги приравня и съответно да размера дали е намаляло ЧХГ и дали съм все още бременна?
Еднакви са ти единиците.
mUI/ml=UI/L или с други думи: Една мили единица на милилитър = 1 единица на литър и на практика двата резултата са в еднакви мерни единици. Тоест ЧХГ ти се е увеличило след първото изследване, но дали се увеличава правилно, зависи от това какво е времето между двете изследвания. Иначе и аз съм чувала, че за да ти е достоверен резултатът, изследванията трябва да се правят в една и съща лаборатория.

# 513
Здравейте, 
В петък 08.01 - 15 дни след ову чхг-243,50
Днес 10.01 -17 дни след ову чхг -679,20
Изчислих  с калкулатор, че на 32 часа се удвоява.
Въпросът ми е не е ли много кратко удвояването ?
Благодаря ви !

# 514
Да ти имам проблема.
Бременна си! Не си търси проблеми.

# 515
  • Варна
Нали не мислите, че в организма има часовник, калкулатор и учебник, че стойностите да се удвояват до секундата точно по норматив?

# 516
Нали не мислите, че в организма има часовник, калкулатор и учебник, че стойностите да се удвояват до секундата точно по норматив?

Разбира се ,че не мисля ,
но четох , че при близнаци чхг се покачва бързо,за това и питах по-запознатите ,дали може да се тълкува нещо по тези резултати Wink

# 517
Здравейте, искам да попитам колко време преди закъснение показва кръвния тест за бременност. Питам, защото има вероятност да съм бременна, но ми изписаха антибиотик, понеже съм с остър синузит, но незнам дали да го пия. Имам още 9 дни до менструация, пробвах с уринни няколко даже, но в времето за отчитане е отрицателен и малко след това излиза втора бледа чертичка, най-вероятно изпарителна. Възможно ли е да отчете малко по късно теста, ако нивата на ЧХГ са още ниски. Извинявам се за дългото обяснение, но просто искам да съм сигурна.

# 518
В момента дори не си бременна! За какви тестове говориш?

# 519
  • до най-прекрасния мъж
При нормален цикъл от 28 дни, 9 дни преди теста, ако има въобще оплождане, си на фаза бластоцист, който тепърва ще се имплантира. Пий си АБ и не се терзай. В инвитро клиниките ни изписват АБ, който пием дори в деня на трансфера, а и след това. Ако си болна, няма да е по-добре.

# 520
Здравейте, искам да попитам колко време преди закъснение показва кръвния тест за бременност. Питам, защото има вероятност да съм бременна, но ми изписаха антибиотик, понеже съм с остър синузит, но незнам дали да го пия. Имам още 9 дни до менструация, пробвах с уринни няколко даже, но в времето за отчитане е отрицателен и малко след това излиза втора бледа чертичка, най-вероятно изпарителна. Възможно ли е да отчете малко по късно теста, ако нивата на ЧХГ са още ниски. Извинявам се за дългото обяснение, но просто искам да съм сигурна.
3 дни преди закъснение ми отчете уринен тест. Веднага направих и кръвен за да видя просто стойността.
Пийте си АБ в тази фаза и да има бременност ще сте го изпила докато ви дойде очаквсната дата на цикъла.

# 521
Ами понеже говорих с АГ - то ми и каза да не пия нищо, а доколкото теста с предната ми бременност уринен тест за бременност ми излезе положителен седмица преди цикъла, и на другия ден кръвния също. Та поради тази причина реших да попитам, понеже незнам какво да правя. Благодаря все пак за бързите отговори.

# 522
Ами понеже говорих с АГ - то ми и каза да не пия нищо, а доколкото теста с предната ми бременност уринен тест за бременност ми излезе положителен седмица преди цикъла, и на другия ден кръвния също. Та поради тази причина реших да попитам, понеже незнам какво да правя. Благодаря все пак за бързите отговори.
Ами утре е работен ден, пускате едно ЧХГ за няколко часа ще излезе и ще имате яснота.
Успех.

# 523
  • Варна
Разбира се ,че не мисля ,
но четох , че при близнаци чхг се покачва бързо,за това и питах по-запознатите ,дали може да се тълкува нещо по тези резултати Wink
Не, не могат да се правят подобни изводи. Референтните граници са изключително широки точно защото всеки организъм е различен.

# 524
Здравейте,
Имам засечена О с тест и болки  на 4. 01. Кога най - рано мога да пусна тест за Чхг? Предстои ми лечение с фраксипарин и лечение на уреаплазма(а съм с адско парене) и трябва да разбера възможно най-рано Утре дали е ок или е прекалено рано?

Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт