Египет /Тема 10/

• 52 987
  • 890
  •   1
Отговори
# 495
  • София
За Египет нали не се попълва PLF - формуляр и не се изискват някаквви QR кодове, каквито има при влизане в други страни?

# 496
Може ли да споделите от къде се снабдихте с местна валута у нас? И то с емисия след 2000 година? Защото трябва да го направим скоро и ние.

# 497
  • Beyond the Frontiers
Може би вече е коментирано, но не мога да го намеря, та един въпрос - наистина ли не приемат $ емисия преди 2000г? Работя в банка, прегледах наличните при колежки еднодоларови банкноти, ами че те 90% са такива от 1995г! И са си официално платежно средство, колкото и да са стари.
Хайде, разбирам, ако си купуваш нещо, да откажат да ти ги приемат. Но и като бакшиш ли не ги вземат?
Бакшиш няма да ви откажат - без значение на валутата Simple Smile

За Египет нали не се попълва PLF - формуляр и не се изискват някаквви QR кодове, каквито има при влизане в други страни?

Няма кодове. Има една декларация, която се принтира и попълва. Взимат ви я при слизане. Напред в темата съм дала линк и всеки може да си я изтегли.

Ще ми се да ви повярвам безрезервно, но имам различна от вашата гл.т. - клиент съм и проверявам актуалната информация от официални източници. Напр.:
- Цената на теста на летищата в Египет според сайта на ситуационния ц-р на МВнР е 30 USD (това е < 60 BGN);
- Цената на теста в Рамус е 100 BGN според официалния им ценоразпис;
-  Проверено не всички ТО включват в договорите си за почивка/екскурзия в Египет вторите PCR тестове и те остават изцяло за сметка на клиента. Всъщност ще помогнете, ако посочите кои конкретно го включват;
-  В последните седмици РЗИ реагират така, както споделят пишещите по-назад, с една дума - хаос е.

Ако търсех причини защо да не си направя теста на връщане в Египет, щях да съм благодарна за разсъжденията ви в тази посока. Но имам аргументи в обратната: преболедувала съм, имам доста антитела и поради това очаквам тестът ми да е отрицателен. Също така - важно ми е при пристигането ми да не влизам в карантина, било то 2 - или 10 дневна и да завися от доброто стечение на обстоятелствата за правене на тестове в следващите 24 часа, и РЗИ реакцията за отмяната й. И отново финансовата част: 4х100 лв за тестове в Бг  е 40% повече от 4х30 долара в Египет.

Не просто си разсъждавам, ами абсолютно го твърдя от позицията си на туристически агент, който следи плътно ситуацията и начините на пътуване в Египет и не само, който има всяка седмица клиенти по посочената дестинация.
Тестът при Абакс е 50 лв. на човек, при Тез тур и Онекс ползвате 20% отстъпка от официалните цени на Рамус, Емералд дават цена 60 лв.
Вземете програма събота-събота. Така в неделя като ви свалят карантината не губите един работен ден в чакане.
Ако решите да се тествате в Египет, никой няма да ви спре. Но вие си го организирате и носите отговорност. Предвид, че има възможност тест да е фалшиво позитивен, не е нещо което агенциите да препоръчваме, а и масово клиентите категорично са против.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 14:16 от Galactic Voyager

# 498
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Може ли да споделите от къде се снабдихте с местна валута у нас? И то с емисия след 2000 година? Защото трябва да го направим скоро и ние.

тавекс.
купих и египетски лири и долари - дребни и едри. момчето там ме предупреди за емисията.

# 499
Долари купувам от банка Алианц и от чейндж бюра.Мисля, че е забранен внос и износ на египетски лири,бъдете предпазливи.

# 500
Имам въпрос има ли друг, който си е резервирал екскурзия миналия април и още не му е възстановена сумата? Екскурзията ни е към Абакс, ТО е във Варна Ecotour-yn . Първоначално отложиха екскурзията за октомври, като се прие закона за възвръщане на сумата, казаха че срока е 1година. Вече мина година от както дадохме цялата сума, а нямат точен отговор до кога да ги чакаме. При въпроса ми началото на март кога и по какъв начин, ще ни изплатят парите, единствено ни отговориха, че АБАХ започва изплащане от средата на март... и все още нищо.

# 501
  • Някъде в Европа...
Имам въпрос има ли друг, който си е резервирал екскурзия миналия април и още не му е възстановена сумата? Екскурзията ни е към Абакс, ТО е във Варна Ecotour-yn . Първоначално отложиха екскурзията за октомври, като се прие закона за възвръщане на сумата, казаха че срока е 1година. Вече мина година от както дадохме цялата сума, а нямат точен отговор до кога да ги чакаме. При въпроса ми началото на март кога и по какъв начин, ще ни изплатят парите, единствено ни отговориха, че АБАХ започва изплащане от средата на март... и все още нищо.
Бамби, аз трябваше да летя на 14.04.20 г.,  с Караджъ турс, пълноплатена сума. Категорично отказах ваучери и смяна на дата и държах на връщане на парите. Чак на средата на юни 2020 се съгласиха и ми изпратиха кредитно известие за връщане на сума. От януари 2021 г съм ги заразпитвала кога възнамеряват да ми върнат парите...Последно в петък получих отговор, че седмицата, която предстой, ще ми наредят парите по сметката. Та от утре съм в очакване, да видим дали-или. Ще пиша тук ако се случи ..Така или иначе си мина година от датата на полета. ...

# 502
Току що получих всички документи за пътуването, багажа е приготвен Simple Smile
Стискам палци и PCR тестовете в четвъртък да са отрицателни /защото за мен резултатите са си чисто тото или по-скоро са на късмет/, и излитаме.
Дано успеем да отметнем още една осъществена от списъка ни с мечти!!!

# 503
  • Beyond the Frontiers
Срокът за връщане е една година от изтичане на извънредното положение, т.е. 13.05 за първите анулации.
1 година от датата на анулиране на пътуването за всички анулации след това.
Още не е изтекъл, но някои колеги започнаха поетапно да връщат.

# 504
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Прекрасно време е. Топло към горещо, но в най-горещото време сме в басейна.
Simple Smile не съм очаквала да е такава ботаническа градина. Simple Smile
вчера екскурзията включваше пирамидите, сфинкса, Гиза, Мемфис, Сахара, днес - ислямско Кайро и цитаделата, утре Александрия.
Simple Smile

# 505
вчера екскурзията включваше пирамидите, сфинкса, Гиза, Мемфис, Сахара, днес - ислямско Кайро и цитаделата, утре Александрия.
Simple Smile
Бравос! Много хубаво звучи! Да изкарате до края супер!
Я кажи - по обектите като обикаляте, искат ли ви да сте с маски? Че да се подготвим. Ние другата седмица тръгваме.

# 506
Разкажете още, храната как е? Кое ви харесва, хотела добре ли е? Не знам в тия времена как се престрашавате, аз никъде не отивам, само до Ковид отделението на работа...

# 507
Simple Smile
До музея ходихте ли? Че доколкото разбрах стария е почти празен, а новия не знам дали работи?!!!

# 508
За историческия в Кайро ли питаш?
Нали тук писаха, че новият ще работи от есента?
...
Кажете за маските, моля, да знам колко да слагам в багажа. Искат ли ги по музеите?

# 509
Здравейте,
Има ли някой, който е бил за полета на Тез тур за 10.04., който се отмени. Бяха ни предложили два варианта вместо 10.04. За 17.04.(препоръчително) и за 14.04. Ние избрахме 17.04. Сега се обаждат и казват, че на 17-ти може да няма и остава вариант само 14-ти, защото и 24- не било сигурно дали ще има полет. На някой друг обаждали ли са се, че няма да има полет на 17-ми?

Общи условия

Активация на акаунт