Египет /Тема 10/

• 52 994
  • 890
  •   1
Отговори
# 480
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ако си направиш тест в Египет, намаш никакъв шанс да се качиш на самолета. Wink
а ако в България излезеш положителна (независимо дали след екскурзия или след контакт с болен) ще останеш 10 дена карантина и няма да е необходим тест за да свалят карантината накрая.

# 481
ако си направиш тест в Египет, намаш никакъв шанс да се качиш на самолета. Wink
а ако в България излезеш положителна (независимо дали след екскурзия или след контакт с болен) ще останеш 10 дена карантина и няма да е необходим тест за да свалят карантината накрая.

Не разбрах защо да нямам шанс за самолета, ако си направя тест в Египет и той е отрицателен. Може ли да поясниш?
Ако си го направя пък след кацането тук, то задължително влизам в хипотезата на влязъл без този документ - т. 8 от заповедта - и оставам в карантина, дори този тест да е отрицателен. Така ли? Сериозно ли?

# 482
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Видях. Как да го разбирам - че си правя тест и ако той се окаже положителен тихомълком влизам в самолета и на всички казвам, че нямам тест - нито +, нито –, и си оставам в 10 дни карантина?!?

отговорих на това.
след това няколко пъти си променяла постовете си и вече не е ясно кой на какво отговаря.
с положителен тест не можеш да излезеш от Египет. така са обяснили на колеги, които работят там. как точно е организирано никой не е проверил и се надявам да не провери.

# 483
Благодаря за отговора ти.
Излиза, че щом правиш теста в Бг (за да можеш да излезеш от Египет), си при всички случаи в карантина след него. Поне докато РЗИ не я отмени, за което не е задължен, а "може"...
Добре. Явно и аз ще преосмисля ходенето в Египет при тези обстоятества.

# 484
Благодаря за отговора ти.
Излиза, че щом правиш теста в Бг (за да можеш да излезеш от Египет), си при всички случаи в карантина след него. Поне докато РЗИ не я отмени, за което не е задължен, а "може"...
Добре. Явно и аз ще преосмисля ходенето в Египет при тези обстоятества.
Няколко страници назад е темата е коментирано и изяснено подробно. Накратко - кацаш в БГ и на летището ти дават предписание за 10 дневна карантината, но имаш 24ч да се придвижиш до дома си и да си направиш тест. Ако е отрицателен го пращаш на посочен от РЗИ мейл, и ти свалят карантината.

# 485
В резюме:
ТО не съдействат за тестване в Египет преди излитане. Става ясно и че няма информация как би могло да се случи то ако клиентът го иска, може би за да не се изпада в ситуация на проблеми за ТО в случаи на положителни тестове;
За 4-ри членно семейство PCR-ите в Бг ще труват още поне 400 лв. Тези, вторите тестове, не се поемат от ТО и са още един разход към пътуването;
Рискът РЗИ да не ти отговори нищо (според няколко страници коментари назад) и да останеш в карантина 10 дни е реален.

Правя горното обобщение само за да не остава заблудата, че наистина има какво да си честитим с тази нова заповед: "Хайде честито на хората, запътили се за Египет и Тунис. От утре карантината се анулира с тест до 24 часа"

Animal Dromedary Camel

# 486
  • Beyond the Frontiers
В резюме:
ТО не съдействат за тестване в Египет преди излитане. Става ясно и че няма информация как би могло да се случи то ако клиентът го иска, може би за да не се изпада в ситуация на проблеми за ТО в случаи на положителни тестове;
За 4-ри членно семейство PCR-ите в Бг ще труват още поне 400 лв. Тези, вторите тестове, не се поемат от ТО и са още един разход към пътуването;
Рискът РЗИ да не ти отговори нищо (според няколко страници коментари назад) и да останеш в карантина 10 дни е реален.

Правя горното обобщение само за да не остава заблудата, че наистина има какво да си честитим с тази нова заповед: "Хайде честито на хората, запътили се за Египет и Тунис. От утре карантината се анулира с тест до 24 часа"

Animal Dromedary Camel
Ами грешите по няколко точки:
- ТО може да ви съдейства за тест в Египет, но той няма да е във ваш интерес: първо там е по-скъп - по спомен 80 долара на човек за Египет. Второ ще трябва да отделите време от почивката си - никой няма да ви дойде на крака, т.е. трябва да се придвижите до лаборатория, да си платите, след това отново за да си вземете резултат - за всичко си плащате допълнително и отделяте време ден, ден и половина. Трето ако сте с положителен тест оставате в Египет 14 дена или колкото налага лечението ви. Последното се поема от застраховката или от вас, ако нямате такава или тя не покрива такъв риск.
- за 4 членно семейство тестовете при прибиране са от 200 до 280 лв. според това кой ТО сте избрали. Всички предлагат отстъпка или по-ниска цена за Рамус. На фона на поне 320 долара според мен е ок.
- РЗИ отговарят бързо. На имейл от неделя сутрин, отговор в неделя на обяд. Това че в последните 2 седмици има неразбории заради предната заповед е едно на ръка. Преди това си вървяха нещата нормално и в рамките на 1 ден.

ТО са проверили всички опции и се действа по най-изгоден вариант.

Има повод за радост. Огромна част от хората са наясно, че вече се пътува само с тестове, така че тази процедура не ги притеснява и спъва. Но задължителна карантина...това е друго нещо.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 22:52 от Galactic Voyager

# 487
Не знам за какви шансове става дума, но трудно ви се разбира каквo питате и ако са ви толкова много притесненията по-добре не пътувайте, партизанка.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 08:41 от Елфичка

# 488
Ще ми се да ви повярвам безрезервно, но имам различна от вашата гл.т. - клиент съм и проверявам актуалната информация от официални източници. Напр.:
- Цената на теста на летищата в Египет според сайта на ситуационния ц-р на МВнР е 30 USD (това е < 60 BGN);
- Цената на теста в Рамус е 100 BGN според официалния им ценоразпис;
-  Проверено не всички ТО включват в договорите си за почивка/екскурзия в Египет вторите PCR тестове и те остават изцяло за сметка на клиента. Всъщност ще помогнете, ако посочите кои конкретно го включват;
-  В последните седмици РЗИ реагират така, както споделят пишещите по-назад, с една дума - хаос е.

Ако търсех причини защо да не си направя теста на връщане в Египет, щях да съм благодарна за разсъжденията ви в тази посока. Но имам аргументи в обратната: преболедувала съм, имам доста антитела и поради това очаквам тестът ми да е отрицателен. Също така - важно ми е при пристигането ми да не влизам в карантина, било то 2 - или 10 дневна и да завися от доброто стечение на обстоятелствата за правене на тестове в следващите 24 часа, и РЗИ реакцията за отмяната й. И отново финансовата част: 4х100 лв за тестове в Бг  е 40% повече от 4х30 долара в Египет.

# 489
Чукча писател, не читател...

1. Не знам какъв клиент сте, но Всички агенции предлагат ваучери за отстъпка от цената на теста. Дори само сайтовете им да разгледате и половината от вярванията ви ще отпаднат.
2. Не сте единствената на света, която има многочленно семейство. Няма какво да се жалвате за цените на екскурзиите. Всички си ги правим тези сметки и си преценяваме дали можем или не.
3. При липса на средства къмпингите в Гърция са бюджетни и достъпни.
4. Законите и правилата при пътуване не са въпрос на гл.т.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 08:42 от Елфичка

# 490
Ще ми се да ви повярвам безрезервно, но имам различна от вашата гл.т. - клиент съм и проверявам актуалната информация от официални източници. Напр.:
- Цената на теста на летищата в Египет според сайта на ситуационния ц-р на МВнР е 30 USD (това е < 60 BGN);
- Цената на теста в Рамус е 100 BGN според официалния им ценоразпис;
-  Проверено не всички ТО включват в договорите си за почивка/екскурзия в Египет вторите PCR тестове и те остават изцяло за сметка на клиента. Всъщност ще помогнете, ако посочите кои конкретно го включват;
-  В последните седмици РЗИ реагират така, както споделят пишещите по-назад, с една дума - хаос е.

Ако търсех причини защо да не си направя теста на връщане в Египет, щях да съм благодарна за разсъжденията ви в тази посока. Но имам аргументи в обратната: преболедувала съм, имам доста антитела и поради това очаквам тестът ми да е отрицателен. Също така - важно ми е при пристигането ми да не влизам в карантина, било то 2 - или 10 дневна и да завися от доброто стечение на обстоятелствата за правене на тестове в следващите 24 часа, и РЗИ реакцията за отмяната й. И отново финансовата част: 4х100 лв за тестове в Бг  е 40% повече от 4х30 долара в Египет.

- Копирано от сайта на МвНР:    По неофициална информация посочената цена от 30 щатски долара за PCR изследване за COVID-19 не се спазва и на практика цената е търговска на стойност над 100 USD.

- Агенцията, с която ще пътувам аз поема 50% от разхода за тест и в двете посоки. Въпреки, че според мен нито една ТА не ни е длъжна да го прави - теста го иска държавата, а не ТА

- Лично аз смятам, че след като пратя отрицателния резултат от теста на връщане в РЗИ, не ми е нужно да чакам отговор от тях. На следващия ден съвсем спокойно си отивам на работа, защото аз моето задължение съм си го изпълнила!

- И не на последно място - никой насила не ни кара да ходим където и да било. Всички отиваме доброволно, а аз тези разходи ще ги направя напълно осъзнато и с най-голямо удоволствие!!!

# 491
Честно, не разбирам каква е тази драма.

Драмата на повечето хора беше задължителната карантина 10 дни. Тя падна. Това е повода за радост.

От тук нататък всеки си преценява дали ще ходи, къде ще ходи, като е предварително информиран че трябва да даде определена сума за тестове. Това за всички дестинации, не само за Египет. Пътуваш - тестваш се. Като не искаш да даваш 400 лв., ходиш на СПА във Велинград.

# 492
Може би вече е коментирано, но не мога да го намеря, та един въпрос - наистина ли не приемат $ емисия преди 2000г? Работя в банка, прегледах наличните при колежки еднодоларови банкноти, ами че те 90% са такива от 1995г! И са си официално платежно средство, колкото и да са стари.
Хайде, разбирам, ако си купуваш нещо, да откажат да ти ги приемат. Но и като бакшиш ли не ги вземат?

# 493
Не си взимай дребни банкноти. Вземи си по 50 и да - по-нови. И после там ги разваляй. За бакшиши на шофьорите ще ви ги съберат екскурзоводите. Другаде не се сещам да искат бакшиши, а ако сте самостоятелно - по $5 Wink

# 494
Да, категорично емисия след 2000.Много време ми отне да намеря след 2010, но пък нямах проблеми и за 1$ включително, по памет към 20 -25 $  имах по един.

Общи условия

Активация на акаунт