Египет /Тема 10/

• 52 775
  • 890
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте,
Интересува ме след пристигането в България колко време се чака в Рамус за да ти направят ПСР. Ние се връщаме утре от Хургада всичко беше прекрасно, но ми се ще да се подготвя за утре колко часа ще отвисим пред Рамус.
Предварително благодаря.
Ние чакахме около 2ч, но бяхме последни на опашка от около 150 човека

# 766
  • Beyond the Frontiers
Не е нужно да е PCR, може и бърз антигенен.

# 767
  • София
Здравейте,
Интересува ме след пристигането в България колко време се чака в Рамус за да ти направят ПСР. Ние се връщаме утре от Хургада всичко беше прекрасно, но ми се ще да се подготвя за утре колко часа ще отвисим пред Рамус.
Предварително благодаря.
Ние чакахме около 2ч, но бяхме последни на опашка от около 150 човека

Благодаря Ви!

# 768
Не съм съгласна с мнението на ROSSE за храната в Desert rose. Всеки ден имаше различни тематични вечери - ориенталска, египетска, европейска, грил около света... Десертите бяха много вкусни - опитайте пълнената тиква, има един, който прилича на салама, който баба ми правеше, но има вкус на шоколад Линд, пресните фурми, превъзходната грис халва и другите ориенталски сладкиши. Ядохме пълнени пъдпъдъци, калмари по александрийски, дроб по тяхна рецепта, Бьоф Строганов без да е върху канапе и какво ли още не. За Великден хората ни бяха боядисали яйца. След екскурзията до Луксор  ни чакаха да се навечеряме до 24 часа. Опашки няма, стига да не държиш да закусваш в 7 часа и да обядваш точно в 13 часа, когато отварят ресторанта. По единодушното мнение на 30 човека супата в рибния ресторант беше изключителна. Скаридите и калмарите бяха много вкусни. Просто някои неща не влизаха в Ол инклузива и трябваше да се доплати. В ливанския пилето беше много вкусно. Коктейлите в бара на плажа, който е между мостчетата са хубави. /дори и безалкохолното Мохито/
Руснаци в хотела нямаше. Имаше украинци и белоруси, основно румънци и българи, а последните 2-3 дни и местни.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 19:18 от diditch_123

# 769
  • София
Имате ли представа каква е давността на египетските СИМ-карти за интернет, които се продават на летището? Ако са ни останали мегабайти и дойдем отново на почивка след 2 год. примерно, дали ще могат да се ползват отново?

# 770
Момичета, на кой имеил трябяа да изпратим резултатите от тестовете 🤔? На летището съм пропуснала явно тази информация, а тук във форума  не мога да открия къде сте писали!
Благодаря 🤗

# 771
 Пред Рамус във Варна не сме чакали въобще. От летището си взехме колата и директно отидохме там. Нямаше жива душа. След нас се появиха няколко души. Стана много бързо. Бързо излязоха и резултатите - на другия ден преди обед.

# 772
Момичета, на кой имеил трябяа да изпратим резултатите от тестовете 🤔? На летището съм пропуснала явно тази информация, а тук във форума  не мога да открия къде сте писали!
Благодаря 🤗

pek17@srzi.bg

И само между другото - аз продължавам да нямам отговор 🤷‍♀️ Да бях стояла месец и половина под карантина, да ги чакам

# 773
Относно отговор от СРЗИ /пиша така защото всички кацаме там/ не получих до последният момент в срок от 24ч от изпращане на резултата, междувременно звънях без успех къде ли не,  като на дежурните тел. е заето винаги.

# 774
  • Бургас
Здравейте,
да разкажа и аз моите впечатления.
София - Хургада - Кайро - София 30.04 - 7.05 с Емералд
Desert rose
Много лек полет, празно летище, на изхода 4-5 мобилни оператора. Взехме карта с 18 GB за 10$ на Orange- тотал щета, зареждаше избирателно и само първите 2 дни, до към 5 GB, след това спря.
Интернет в хотела на определени места - user номера на стаята, pass drr
Настаняване - цялата група ни вкараха в отделена стая, сложиха ни гривните и ни пратиха на обяд.
Настаняването е след 14, така че при ранен полет най-добре в ръчния багаж си носете бански Wink
Върнахме се на рецепция и си дадохме паспортите с ваучер за настаняване и PSR, но ни вкараха в една зала да чакаме. След като 30 минути нищо не се случи, излязох и като помолих веднага се заеха с нашето настаняване - имаха събрани над 100 паспорта, ако бяхме чакали можеше да чакаме и 3 часа
2 карти за стаята. Карти за хавлии - можеш да си ги сменяш през деня - има няколко пункта за раздаване и работят през целия ден.
Стаята е широка с добре работещ, но доста шумен климатик, широка и удобна баня, има само душ гел от диспенсър, но с много приятен аромат. Всеки ден зареждат 2х1.5 л вода, сокче, кола и фанта. Вода в бутилка има само в стаята.
Храна - не съм очарована.  Дава се от песонала и е зад стъкло. Месото не е добре сготвено, слагат канела и кимион на почити всичко, но гладни не сме останали. Плодове - ябълки, портокал, мандарини, мини банан, сурови фурми, диня за вечеря. Зеленчуци - всичко, което има в БГ. Супи - много ми хареса бяла крем супа с морски даровe, боб или броколи - всичките с еднакъв вкус наподобяващ нашата шкембе чорба Grinning Ако сте свикнали на ол инклузива в турските 5 звездни хотели, определено ще се разочаровате. А ла карт не сме ходили.
Анимация - имаше през вечер, ориенталски танци и други танци - нищо, което да ме възхити (и тук сравнявам с Турция) Дневна анимация - волейбол, водна гимнастика, степ аеробика - винаги в един и същ час. Минават и те канят. Изглеждаше много добре, това което правят, но нямаше игри и състезания, освен ако не са били на плажа, където има обособени места за игри, като Петанк.
Басейните - много чисти и с различна дълбочина. Ние ходехме на най-близкият до плажа, който от 60 см, преминава през 1,20 и става 2,10 м. Там след 16 часа се пълнеше, преди това много спокойно цял ден.
Плаж - много чадъри на огромна територия около лагуната и след нея на открито също.
Коралов риф и риби - Купихме си шнорхели тип маска 2 за 18$ от базара срещу хотела (тук ги има в Декатлон по 42 лв) и ги гледахме на плажа пред хотела. Хубаво е да имаш аква обувки, но не е задължително. Ходи се по камък с дълбочина на водата 20 см, като внимаваш да не стъпиш в дупка и на 100 метра изведнъж става пясък с дълбочина около 1,40. Вземете си хляб да храните рибите, ние забравихме и много ме беше яд, въпреки че и без него е пълно с всякакви видове.
Постоянно минават служители на хотела, които предлагат SPA, екскурзии и т.н. Ние се възползвахме от разходка с лодка до Paradise island със спирки за шнорхелинг на 2 места, обяд и риболов. От 8 до 16 часа. Спазарихме се за 130$ за трима. Водача ни Алекс беше много добър. 8 часа среща на плажа – дават маска, шнорхел и плавници. Бяхме с изцяло румънска група около 20 човека. Има фотограф, който прави клип и снимки и ако искаш си купуваш диск в края на пътуването. Цената е 50$ за клипа и 20$ за снимките. Ние платихме само за клипче, но после получихме диск и със снимките, които обаче добре че не сме платили 😊, не сме очаровани. Клипчето е с хубава музика и много добре направено. Местата за шнорхелинг са много добри, дават ти жилетка, ако искаш и водача Алекс държеше два пояса ако искаш да се държиш за него и те разхожда из морето и ти казва накъде да гледаш – това за хора, като мен без опит и със страх от дълбоко. Дъщеря ми и мъжът ми си обикаляха и гледаха без неговото съдействие. Уникално преживяване! На острова имахме 40 минути. Има сламени чадъри, много хубав пясък и невероятни места за снимки. На края ни раздадоха по една корда и стръв да ловим риба.
Барове - ходехме на най-близкия ни между басейна и плажа. Там е сладоледа след 12 часа - от машина - млечен и шоколад. Пуканки, Айс кафе, бира, спрайт, сокчета - това сме си вземали. Айс кафето го пиехме с лед – не сме имали никакви стомашни проблеми.
Вечерен бар - Club Soda - хубава музика и коктейли. Мъжа ми каза, че водката не е лоша.
Хургада - такси поръчано от хотела 12$ отиване и връщане в колкото часа кажете. Остави ни на Марината, където има паркинг с магазин за сувенири и ни взе от там. Пристанището - може би единственото чисто място в Хургада, в съседство изключително мръсен рибен пазар и магазинчета, които в 18 часа вече затваряха.
За Кайро тръгнахме в 2 часа. Климатизиран автобус с тоалетна и вероятно заради Ковид  много свободни седалки, така че спахме удобно. По пътя само пустош. Спирахме за почивка на един паркинг с голяма сграда с тоалетна и кафенета. Капучино 45 паунда, но беше отвратително.
Пристигнахме към 8 в Кайро, на едно кръстовище ни взеха багажа с камион, за да го закарат в хотела, тъй като трябва да мине скенер и да не ни бавят при настаняването.
След това отидохме до пирамидите – билети включени в цената на екскурзията. Бяхме само автобусите на Емералд, неописуема жега и навсякъде досадни „мухи“, които ти предлагат какво ли не. Губи се удоволствието от това къде се намираш. Имахме 40 минути за Хеопсовата и другите 2 пирамиди, после с автобуса до следващите, където има много сергии със сувенири, камили и коне за разходка. Пазарлъка върви, но и там са много нахални. Пак автобус и следващи пирамиди и места за снимки. Накрая – Сфинкса със същият билет с който влязохме на платото с пирамидите.
Следва обяд в ресторант Клеопатра – 3 етажен, добре охладен, тоалетни на всеки етаж, посредствена храна.
Исторически музей в Кайро – има какво да се види, но ако разполагате с време. Ние имахме само 40 минути, защото затваряше в 15:30 тъй като е Рамазан и не успяхме да разгледаме всичко.
Хотела в който ни настаниха в Кайро е хубав и близо до летището, но му забравих името. Наоколо нямаше нищо на пешеходно разстояние, което да видим.
По-мизерно място от Египет не съм си представяла, че може да има. Камари с боклуци, строителни отпадъци и всякакви гнусотии по пътя. Нещо, като нашите гета, но навсякъде. Навсякъде нещо се събаря или строи, но не се почиства след това. Опаковки и човешки боклук навсякъде по улици, тротоари и градинки. Личи си неграмотността и липсата на възпитание. Определено въпреки, че не осъществихме първоначалния план и не отидохме до Луксор, заради жегата, ще се замисля дали пак ще посетя Египет.

За летището тръгнахме в 12 за полет в 15:45. Може да си носите вода в ръчния багаж.

Лири ни потрябваха единствено в хотела в Кайро за напитки по време на вечеря (има само вода от диспенсър включена). Двойна водка 90 лири, кола 60 лири. Имаше бюро в самия хотел където обменихме. Навсякъде другаде използвахме долари. За сувенири около пирамидите дори левове вземаха Grinning
Цени - като в БГ
Бакшиши - по 10$ на човек за турагенцията представител на Емералд - задължителни. Събират ги накрая. През останалото време за всеки обслужващ персонал - шофьор на автобус, персонал на яхтата, камериери, колкото желаете.
Маски - като при нас, носят се на закрито.

Очарована съм от организацията на РЗИ на летището - има достатъчно служители, за да става бързо попълването на декларацията. Ако имаш документ за изкаран в последните 6 месеца Совид или ваксинационен паспорт с последна ваксина преди повече от 14 дни минаваш без да чакаш, само ги показваш на служител.
С бърз тест направен в 10 часа в събота и изпратени резултати в 13 часа, получих мейл за отмяна на карантината в неделя в 10 часа.

Дано не съм ви отегчила с дългия пост.

# 775
  • София
galinagd, двете маски общо ли струваха 18$ или едната е 18$?
Ние от летището си купихме SIM-карти на Vodaphone - 20 ГБ зa 12 или 14$ бяха. Супер доволна съм от качеството на интернета. Може да се ползва също Viber  и WhatsApp, даже и за разговори. Ползвам и Hotspot на лаптопа. За 7 дни съм изхабила само около 3GB, а го ползвам почти непрекъснато.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 10:50 от dechy

# 776
На мен за първи път ми се случи гадна случка със СИМ карта на Ориндж. Винаги взимам 10GB за 10$ и дори ми остават, е да ама сега на 6 - ят ден сутринта нямах и 1МВ, детето предположи, че съм ползвала "тежки" програми, та това остана обяснението. На нея и останаха МВ в също такава карта от 10GB.

# 777
  • София
Здравейте, замисляме да "уплътним" неучебните дни на децата около 24 май с едно бягство до Египет, но някои детайли ни убягват.
Пътували сме отдавна, когато бяхме с 2 деца, сега вече са три - не виждам по офертите възможности за настаняване. Някой да има опит, инфо? Най-голямото е на 15, ще го броят за възрастен, но дали има такива стаи, апартаменти? Все срещам настаняване 2+2.
И друго да попитам, според новата заповед важаща от 01.05., ако си влезем в Б-я с ПСР или бърз антигенен тест отрицателни не сме поставени под карантина. Някой интересувал ли се е от възможността да направи теста преди завръщането в БГ? Конкретно за Хургада ме интересува. Натам сме насочили вниманието си в момента.

# 778
  • София
Здравейте, замисляме да "уплътним" неучебните дни на децата около 24 май с едно бягство до Египет, но някои детайли ни убягват.
Пътували сме отдавна, когато бяхме с 2 деца, сега вече са три - не виждам по офертите възможности за настаняване. Някой да има опит, инфо? Най-голямото е на 15, ще го броят за възрастен, но дали има такива стаи, апартаменти? Все срещам настаняване 2+2.
И друго да попитам, според новата заповед важаща от 01.05., ако си влезем в Б-я с ПСР или бърз антигенен тест отрицателни не сме поставени под карантина. Някой интересувал ли се е от възможността да направи теста преди завръщането в БГ? Конкретно за Хургада ме интересува. Натам сме насочили вниманието си в момента.
А защо да се прави теста в Хургада преди завръщането? Ако, не дай си боже, излезе някой от вас положителен, какво ще правите?

# 779
Нашата стая в Джаз Макадина беше с една голяма спалня, детска кошарка и две по-малки единични легла, като имаше плъзгаща се врата, която се затваря между двете части, не знам как се води вероятно е фамилна. Ние бяхме само двете с дъщеря ми, като кошарката я махнаха още на сутринта след пристигането ни.

Общи условия

Активация на акаунт