Колаген

• 91 158
  • 103
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте,какво ви е мнението за този колаген https://www.bebio-bg.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0 … D1%8F%D1%80%D0%B0
Бллагодаря предварително

# 76
Включвам се и аз в тази тема, да се обогатяваме взаимно.
Подкрепям мнението на Аня. И аз знам следните по-важни аспекти:
- далеч от кафе и на гладно

Това  защо? Може ли повече информация/
На моя колаген, който е на прах пише, че може да се слага в кафе.
Така го пия от година аз.

# 77
Колагенът по принцип има почти нулева усвояемост поради липсата на хормоналните предпоставки да се насочи към тъканите, в които искаме.
Вече няколко пъти срещам това твърдение, в различни източници  ... В същото време приемам колаген с надеждата да помогне за стави, колене. Хвърлям ли парите си на вятъра?
Как мога, възможно ли е изобщо, да възстановя изгубения хрущял?
И аз искам да възобновя хрущялите и против бръчки. Имам проблем със ставите - схващане, пукане особено в състояние на покой. Поставиха ми диагноза преди 5-6 години Свръхмобилни стави. Не мога да спя с никого в леглого. Въртя се, пукам ставите си, докато не заспя. Искам да пия нещо да се облекчат поне симптомите ми. Илюзия е, че мога да се възстановя напълно.

# 78
Не очаквай чудеса, ако изобщо забележиш някакво значително подобрение от приемане на колаген.

# 79
Ако ядете желирани бонбони ще получите същата полза като пиенето на колаген 😂😂😂

Колагенът е белтък, което означава, че лесно се денатурира и разгражда до аминокиселини, т.к. попадне ли молекулата в киселото рН на стомаха вече е чао чао...

Ако не вярвате, замислете се - инсулинът също е белтък. Ако белтъците бяха толкова устойчиви, защо след години наред използването му за лечение на диабет, не се направиха хапченца, които да прекратят боденето ежедневно и по няколко пъти, за регулиране кръвната захар

Моят съвет е да пиете вода, спите достатъчно, спортувате и разбира се храните рационално - ще се подмладите без да се усетите!

# 80
Да ама не е точно същото. Бонбоните идват в комплект с доста захар.

Колагенът е хидролизиран и лесно се усвоява, така че има полза за набавянето на незаменими аминокиселини, от които тялото ще си изработи необходимите му белтъци, така че има полза от него за тези, на които не им достигат белтъчини в диетата.

# 81
  • София
Ако ядете желирани бонбони ще получите същата полза като пиенето на колаген 😂😂😂
И може и диабет като бонус. Щото бая желирани бонбони ще трябва всеки ден да се похапват...

Аз съм от хората, които обичат свинска пача, желирани уши и т.н. Т.е. не охвърлям естествения начин за добавяне на колаген, но мисля, че само това не е достатъчно след 40г.

# 82
Те даже някои от бонбоните са с агар а не с желатин, ако е там въпросът Grinning Не го очаквах но стана дума с някого по време на постите, иначе нямаше и да знам.
Но определено има и по-добри оправдания за изяждане на нещо сладко...
Виж желатин си ям сравнително редовно, просто не в такъв вид. Несладки неща също могат да се желират, самият желатин на практика няма вкус. И готвене на месо с кости и хрущяли също, не е съвсем както пача или костен бульон но готвя такива неща под налягане и щом като в хладилника започва да се желира после, считам че има и там полза.
Добавям си и MSM от време на време, трабва пак да си взема тия дни.
Досега не съм вземала на прах а все в капсули, някой може ли да ми каже дали се разтваря лесно във вода и как е на вкус?

# 83
  • Sofia
Много е горчиво мсм 😖
Аз го приемам на прах и го добавям в разтворим колаген.

# 84
Ясно, значи може би това ме е спряло до сега да не го взема на прах, помня че нещо имаше но не помня за вкуса или за разтварянето му бяха направили лоша реклама Grinning А пък се изкушавам защото финансово излиза доста по-добре на прах да е отколкото в капсули.

# 85
  • Sofia
Да,много е изгодно на прах 🤑
250гр/6,50лв

# 86
На мен ми напомня малко на течен аналгин като вкус, комбинирам го с вит.С на прах(от ДМ), който е леко кисел. Вече съм му свикнала и съвсем не ми е неприятен. Нищо общо с колагена, примерно, който няма шанс да ми стане поносим, направо ми е противен. Така че според мен му дайте шанс.

# 87
Може и да му дам шанс, цената ме изкушава много. Най-евтиното което намирам в капсули е нещо от сорта на 20тина стотинки за грам МСМ, разликата е многократна.

# 88
Дайте му шанс. Да, горчиво е, но на прах е по-изгодно. Аз разтварям дозата в съвсем малко вода, гълтам набързо и после пия чиста чаша вода. Така неприятното усещане е само няколко секунди.

# 89
Мда, това го играя с магнезиевия цитрат, който също ми е в пъти по-изгодно да вземам чист на прах. Той не е горчив но е толкова брутално блудкав че е чак гадно, на моменти май даже бих предпочела горчив да беше Grinning Свикнала съм му и вече не обръщам толкова внимание, но и това че разтварям в минимум вода и обръщам като шот помага също Grinning

Общи условия

Активация на акаунт