Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 473
  • 561
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, препоръчайте нещо ефикасно за хемороиди. Мажа се вече от седмица с проктогливенол, но няма кой знае какъв резултат:confounded:Disappointed

# 166
Здравейте и от мен Simple Smile
Терминът ми е съвсем скоро - на 10.09.
Трето дете ми е, Най-после 👦 😌
Изобщо не им вярвайте на гинеколозите като Ви кажат, че ще родите най-рано еди кога си. Понеже ми е трето, според моят трябваше да съм родила Поне 2 седмици по-рано... 😂 😂 😂
И така, понеже хвърлих поглед от тук и от там на писаното досега, да си кажа, че това с дезинфекцията на пералнята за пръв път го чувам. Може би е нужно, но отгледсх две деца без да правя подобно нещо и са си доста здравички, а и пералнята не е мръдналс вече 7г от както я имаме 😌 Гладенето го правих точно първия месец и после край...
По повод помощта, не виждам защо повечето майки изпадат в паника след като родят, че даже и преди това. И кому е нужно сто баби и прочие. Има си курс за бременни, когато ти е първо, има и нещо наречено интуиция и майчин инстинкт.
Моят съвет е да не слушате някой страничен кога да си храните бебето, на колко часа и как да си го Навличате! 😊
Свекърва ми още лети с фразата "Ти така и не разбра какво е да гледаш бебе" 😂
Защото и двете бяха много спокойни, защото не нагласях моето виждане за режим, а аз се нагласях към техните режими. Повярвайте ми, те си идват с такъв и доста майки, според мен, правят голяма грешка когато изберат в после родовия период в болницата да са на етаж, на който бебетата не са постоянно при тях. Както е например 7ми етаж на Майчин Дом. След като се приберат вкъщи не знаят изобщо какво да правят и какво иска бебето.
Иначе за раждането, първото бе дълго и мъчително, но зависи от мускулатура и всичко, както и от Прага на болка, явно при мен е нисък..
Второто, ами не - не е вярно, че е по-лесно.. Момата взе, че излезна лицево предлежание, което да се случи без секцио си е рядкост... И то 3600,което го водят за тежко бебе. 😂
Надявам се този път да не е пак така, защото гледам, че пак ми е от дясно 😰 вместо от ляво 👈
И още нещо, не е задължително коремът да се смъкне - при голямата си беше горе дори докато напъвсх и една акушерка, няма да забравя, ми скачаше с лакът, за да я избутва надолу 😂 😰

# 167
Привет момичета! Честито на всички мами, които вече гушкат бебоците си! Да са живи и здрави!
Относно измерванията и аз мога да кажа, че вече са доста относителни и за това може би аг не се е притеснил особено. При мен главата я мерят по 3-4 пъти и пак не е сигурно, да не говорим килограмите как ги изчисляват. На една позната й объркаха бебето с цял килограм точно преди раждането...
За изписването мисля с някаква рокля, терминът ми е чак 22 септ и не знам дали няма да е хладно вече, за това за бебчето имаме боди  с къс ръкав, панталонче, отделно ромпър и жилетка, та ще видим как ще е.
Аз влезнах в 37с и се чувствам доста по-добре даже се разхождаме пак.  Чакаме с нетърпение бебчо вече, но не е като да имам някакви признаци за скорошно раждане Grinning

# 168
Здравейте, момичета! Вчера ви писах, че бях на преглед и ме провериха за разкритие, имах кървене след това и ми каза АГ, че е нормално и съм с 1см разкритие.. Преди малко обаче ми падна тапата, знаете ли какво следва след падането на тапата? Нямам болки или някакви други симптоми..

# 169
Привет violett7!
При мен тапата падна няколко часа преди раждането и при двете ми бременности. Но знам, че може и седмица преди раждането да падне. Падането на тапата не е първостепенен признак за скорошно раждане.
Ти в коя седмица си?

# 170
violett, следиш вече за контракции и прочее, може седмици да минат, може и часове до раждането. Гледай да си готова за тръгване към болницата.

# 171
RubyRose 37г.с

Joony Следя ги, записвам ги и честота и продължителност, но много е спокойно от сутринта никакви контракции...

# 172
Минавам и аз за отчет. Днес ми беше последния преглед при АГ, взеха ми кръв, урина и секрет. Прегледа ме и каза, че нямам никакво разкритие, въпреки болките ми. Малко се разочаровах.... За килограми на бебето не ми каза нищо, само каза: “бебето е голямо и е готово за раждане”.  Предстои ми на 8.09 преглед в болницата, в която ще родя.. дано вече да имам някакво развитие.
А снощи сънувах странен сън.. някакъв човек се появи и ми каза, че до 8,9 трябва да съм родила. 😂

# 173
Все едно аз съм го писала! Подкрепям.
Най-обичам да ми кажат "Не занете какво са колики" не знаят те (роднини) , защото коликите бях от 12 до 5 сутринта, когато всички спят сладко, сладко.
Коремът сега изобщо не ми се смъкна. Родих бебе 3,700 , както си беше високо и секунди преди напъните се смъкна в идеална позиция. С каката корема ми беше смъкнат, но не усетих един напън и ми я избутаха от мен с натискане.
Успех на всички! Болката минава с раждането, но трудното идва след това. Заслужава си!
Здравейте и от мен Simple Smile
Терминът ми е съвсем скоро - на 10.09.
Трето дете ми е, Най-после 👦 😌
Изобщо не им вярвайте на гинеколозите като Ви кажат, че ще родите най-рано еди кога си. Понеже ми е трето, според моят трябваше да съм родила Поне 2 седмици по-рано... 😂 😂 😂
И така, понеже хвърлих поглед от тук и от там на писаното досега, да си кажа, че това с дезинфекцията на пералнята за пръв път го чувам. Може би е нужно, но отгледсх две деца без да правя подобно нещо и са си доста здравички, а и пералнята не е мръдналс вече 7г от както я имаме 😌 Гладенето го правих точно първия месец и после край...
По повод помощта, не виждам защо повечето майки изпадат в паника след като родят, че даже и преди това. И кому е нужно сто баби и прочие. Има си курс за бременни, когато ти е първо, има и нещо наречено интуиция и майчин инстинкт.
Моят съвет е да не слушате някой страничен кога да си храните бебето, на колко часа и как да си го Навличате! 😊
Свекърва ми още лети с фразата "Ти така и не разбра какво е да гледаш бебе" 😂
Защото и двете бяха много спокойни, защото не нагласях моето виждане за режим, а аз се нагласях към техните режими. Повярвайте ми, те си идват с такъв и доста майки, според мен, правят голяма грешка когато изберат в после родовия период в болницата да са на етаж, на който бебетата не са постоянно при тях. Както е например 7ми етаж на Майчин Дом. След като се приберат вкъщи не знаят изобщо какво да правят и какво иска бебето.
Иначе за раждането, първото бе дълго и мъчително, но зависи от мускулатура и всичко, както и от Прага на болка, явно при мен е нисък..
Второто, ами не - не е вярно, че е по-лесно.. Момата взе, че излезна лицево предлежание, което да се случи без секцио си е рядкост... И то 3600,което го водят за тежко бебе. 😂
Надявам се този път да не е пак така, защото гледам, че пак ми е от дясно 😰 вместо от ляво 👈
И още нещо, не е задължително коремът да се смъкне - при голямата си беше горе дори докато напъвсх и една акушерка, няма да забравя, ми скачаше с лакът, за да я избутва надолу 😂 😰

# 174
Здравейте, първо Честито на родилите мами, живи и здрави да са всички бебоци! И аз да си кажа миналия вторник бях на тонове и имах около 2см разкритие, в четвъртък ми падна тапата, и днес пак бях на тонове, нямам болки, и отново чакам

# 175
Здравейте, първо честито на всички, които вече гушкат бебчетата си! Аз съм в края на 36г.с. и вече малко започвам да се притеснявам за това какво ме очаква 😄 (това ми е първа бременност). Предполагам, че има мами, които ги мъчи безсънието в 9ти месец. Имате ли някакви трикове, които се справят с него, или поне го облекчават?!? 🥺😃

# 176
Ivanova.j, честит да е Павел! Жив и здрав да расте и да ви радва!

Аз приготвих чантата, но се оказа, че мястото не ми стига... Уж нищо не съм сложила. Приготвих си хавлия за къпане, кърпа за ръце, чехли, нощници, еднократни гащи, но ще сложа и мои, дрешките за изписването, козметика за бебето, мокри кърпи, памперси, помпа за кърма и 1 шише+биба, термометър. Мисля да сложа лигнина, превръзките, нещата за къпане, четка, паста за зъби, гребен и т.н. в отделна раница. Вие какво сте приготвили?

# 177
Жасмин, дрешките за изписването може мъжа ти да ти ги донесе направо в деня, нямс смисъл да ги мъкнеш. Козметика за бебето в Майчин дом не ти трябва, те ги мажат (уж), поне аз не носех. Вземи си тампони за гърди, както и тоалетна хартия и мокри кърпи за теб. Прибори за хранене също трябва да си носиш.

# 178
  • София
О, за МД козметика няма смисъл. Там си правят един крем и мажат всички бебета наред с него. Лигнин няма да нося аз, само превръзки. Нощниците, еднократни подложки, вода, зарядно, документите, малко пари, маски и джобен дезинфектант, и май това е.

# 179
Ivanova.j, честито бебче. Живо и здраво да ти е.
Jаsmin, по повод багажа - Аз го разделих на 2 - една раница (няма да нося дамска чанта) и един малък куфар. В раницата съм сложила памперсите и мокрите кърпички за бебето, документите - изследванията и направлението, личните докумнти и портмонето с малко пари, една нощница - за родилното, мокри и сухи кърпички, вода и протеиново барче. В куфара съм сложила всички други неща - още една нощница, дрехите за изписване на бебето и за мен, приборите за хранене, тоалетна хартия (МП ми се смя, че си взех докато бях няколко дни в МД заради ГД, ама там нямаше), тоалетни принадлежности, маски, мокри и сухи кърпички ... не се сещам за друго (имам един подробен списък и него съм ползвала - не знам дали всичко ще ми потрябва). Приготвила съм и един стек с малки бутилки вода. Тях не знам къде ще ги сложа Grinning Аз също не мисля да нося козметика за бебето и лиглин. А тези еднократни подложки за какво ги използвате?
Slunce2107, аз имам проблем със сън. Не съм намерила решение - просто си будувам. А в последно време започнах да спя след обяд, защото вечер понякога ми се събират не повече от 3 часа сън.
Аз все още не разпознавам контракциите. Имам болки - понякога силни, понякога не много. Не знам как да ги следя като време... Имам чувството, че няма да разбера кога да отида в болницата, освен ако не ми изтекат водите Grinning
FB591304BGM, не знаех, че ако бебето е от дясно е признак за секцио Sad И аз го усещам от дясно. Може ли малко повече информация за това?

Общи условия

Активация на акаунт