Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 460
  • 561
  •   1
Отговори
# 180
Slunce2107, аз имам проблем със сън. Не съм намерила решение - просто си будувам. А в последно време започнах да спя след обяд, защото вечер понякога ми се събират не повече от 3 часа сън.
Аз все още не разпознавам контракциите. Имам болки - понякога силни, понякога не много. Не знам как да ги следя като време... Имам чувството, че няма да разбера кога да отида в болницата, освен ако не ми изтекат водите Grinning

Аз също започнах да имам най-различни болки и постоянно се чудя какво се случва 😃. Много ме е страх, че няма да разпозная родилните болки, но жени, които са ги изпитвали твърдят, че няма начин да ги объркам. 😃

# 181
Няма начин да не ги разпознаеш болките Simple Smile. Болки като при цикъл, но по-силнички. В началото не са на равни интервали от време, но с течение на времето стават регулярни - през 15 мин., през 10 мин и времето се скъсява. Не чакайте като мен до последния момент. Тръгнах при контракции на 5 мин. и за 10 мин. път до болницата разкритието ми при постъпване беше пълно. При втората ми бременност се случва това.
А при първата ... контракциите при пристигане в болницата бяха на 2-3 мин. и докато чакам за преглед ми изтекоха водите.

# 182
Момичета, при нормално протичаща бременност  колко често ви преглеждат в 9 месец?

# 183
На 2 седмици. Тонове не са ми казвали, на своя глава ходя пак на 2 седмици, мързи ме за повече хахахах

# 184
Въпрос към вече раждалите секцио и носят лещи, по време на операцията свалихте ли си лещите?

# 185
Момичета, при нормално протичаща бременност  колко често ви преглеждат в 9 месец?
Мен всяка седмица

# 186
Аз също всяка седмица ходя на тонове. На ехограф ме гледа преди една седмица, този четвъртък ще видим дали ще ме гледа пак.

# 187
Аз също ходя на тонове всяка седмица, но последния месец през две 2 седмици ме гледат на ехограф. Ще видя дали утре ще ме гледат пак, ако не следващата седмица. Тогава ще съм 3 дни преди термин. Истината е, че се надявам до тогава бебка да е тръгнала.

# 188
  • София
Въпрос към вече раждалите секцио и носят лещи, по време на операцията свалихте ли си лещите?
Да, без лещи бях. Очилата ми ги стопанисваше анестезиологът, сложи ми ги за да видя бебето като го извадиха. После в реанимация няма кой да помага с контейнери и разтвори, поне в МД.

# 189
Привет ,момичета . Тук съм за бърз отчет . Днес 01.09 се роди Никола - 3,630кг и 51 см. Пожелавам същото бързо и леко раждане на всяка от вас .

# 190
Здравейте и от мен 😊 чакам си аз тихо и кротко, вече официално в 9ти месец. Днес бях на тонове, всичко е спокойно. Моята мома пък върви с глава, която отговаря на 5 седмици напред, ама и за батко така казваха, пък си излезе нормално главест 😂
И първото, и второто бебе са ми отдясно. Значение има дали са с лице към корема или лице към гръбнака, защото в първия  случай става по-трудно завъртането в правилна позиция по време на раждане и е възможно да се наложи секцио
Аз още не съм събрала чантата, не съм прала нищо, тепърва имам да купувам още неща. Мн лежерно го давам като за втора бременност.
Струва ли ви се мн рисковано да пътуване на 2 часа път, до град с павета и калдъръми в 37ма седмица? Мн ми се ще последно преди бебенце да се разходим, но все пак малко се притеснявам 🤔

# 191
  • Чикаго / София
Честити Никола, Павел и Самуил! Да растат здрави и с късмет!

Аз идвам да се похваля, че на 31 Август в 7.39 се роди третата ни дъщеря - Радост 2,865гр. и 48 см.
Раждането ми беше планирано и предизвикано вагинално раждане.в 37 с+ 3 дни. Протече доста дълго, но важното е, че всичко е наред. Вече се кърмим успешно с бебка, поне за сега и чакаме да се приберем в къщи утре.

# 192
  • Варна
Честито на всички мами, които вече гушкат своите бебета! Да са живи и здрави бебчетата и да им носят много радост !
Аз напоследък на около седмица-10 дни ходя на преглед, но това е по мое желание и понеже ходя при един АГ, който ми води консултация и друг, при който ще раждам.

Относно багажа аз не успях да го събера в среден по размер сак. Сега съм с него + найлонова торба с памперси, мокри кърпи к пелени. Колебая се дали да не си събера всичко в един среден по размер куфар, хем да ми е удобно да си го търкалям. Взела съм за мен всякакви принадлежности (нощници, кърпи, бельо, превръзки, тоалетна хартия, прибори, чаша, малко козметика за баня), дрехи за бебето, понеже при нас като ти го дадат си го обличаш с твои дрехи, памперси, кърпички, пелени, залъгалка, силиконови зърна, помпа, едно шише, отделно вода и мисля да взема един шоколад или нещо друго енергийно за всеки случай...абе доста багаж ама предпочитам да си имам 😄😄😄

# 193
  • Terra incognita
Здравейте, момичета! Идвам да се похваля, че  нашата дъщеричка избърза и се роди вчера чрез секцио по спешност с изтекли води и силни контракции.

# 194
irka, Vicky - честити да са ви момичетата!

Прегръдки, бързо възстановяване и много усмивки и спокойствие!!!

Общи условия

Активация на акаунт