Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 416
  • 561
  •   1
Отговори
# 285
  • Terra incognita
Зайка, честита дъщеричла!
На мен не са ми взимали бебето, даже ми я дадоха веднага, нищо, че съм секцио и с гд.
Просто я взимаха да й мерят захарта и ми я връщаха обратно.

# 286
Зайка, бързо и безпроблемно възстановяване! Да сте здравички и двете и максимално бързо да се гушкате:)

BettyBe, благодаря за разказа! Радвам се, че е било сравнително леко. Аз за себе си се надявам да мина без окситоцин този път, стискам си палци Grinning Не ме притеснпва болката, защото не съм раждала без система и си бях ок как протекоха нещата. По-скоро ме тревожи ефекта върху отделянето на естествени хормони, които помагат за кърменето, жълтеницата и т.н.

Що се отнася до кърпичките, заредих един кашон Water Wipes. Поръчах от Амазон ЮК и с разходите за доставка ми излязоха около 4.50лв на пакет (за сравнение 8лв в родните магазини). Спрях се на тях, понеже, когато синът ми беше бебе и имаше АД, бяха единствените подобни. Едва напоследък виждам на Памперс, ДМ, Huggies, но Water Wipes в главата ми са някак най-доброто. Е, ако трябваше да давам по 8лв на пакет, като първия път, щях да избера някоя от алтернативите Simple Smile Като свърши кашона и ако всичко е наред, ще минем на Huggies. А иначе вкъщи най-лесно е на чешмата - в едната ни баня височината на чучура специално е избирана да може да се побере бебешко дупе отдолу.

# 287
Зайка, честита дъщеричла!
На мен не са ми взимали бебето, даже ми я дадоха веднага, нищо, че съм секцио и с гд.
Просто я взимаха да й мерят захарта и ми я връщаха обратно.
Може би при вас е така. Тук казаха, че такава е практиката. Вече си я видях 😍
Между другото, за мамите, които са на фраксипарин, спирайте го навреме. На мен ми бяха казали, че трябва да го спра 24 ч. преди раждането, но то си тръгна само. Бях си била фраксито и въпреки, че бяха минали над 16 часа ми отказаха слагане на епидурална упойка.

# 288
Мокри кърпи съм вземала на Huggies и лидълските. Доволна съм и от двете. В Кауфланд има промоция тази седмица 4 пакета мокри кърпи по 52 бройки на Памперс за 6лв. Мисля да взема да ги пробвам и тях, доста изгодно излизат.

# 289
Зайка Байка честита дъщеричка! Да е жива и здрава малката и скоро да се гушкате ♥️
Mikonomova стискам ти и аз палци да се случат нещата както ти желаеш. Дано да родиш лесно и бързо.
Аз си взех също един кашон кърпички на Памперс Пюр, доволна съм от кърпичките, но не ми харесва че излизат по няколко. Това е доста неприятно. Ако всичко с кожата на малката е наред следващия път бих взела някой по обикновени, на лидл сензитив не са лоши не правят пяна, нямат аромат и са дебели и хубави.
Към родилите мамчета какво давате и правите против колики? Малката вчера два часа вечерта се скъса да плаче, направо се видяхме в чудо, правихме масажче, давам чай от копър, ензим колактазе за разграждане на лактозата от кърмата и капки колинокс.

# 290
  • Варна
Зайка Байка, честито бебче и бързо възстановяване⚘⚘⚘

Дойде и моят ред да се похваля: днес в 9ч с планово секцио се роди моята дъщеря Елена - 3.650кг, 50см. Всичко беше наред, само че тук политиката на болницата е друга и сега не е при мен. Сутринта по грешка я обявиха 2.650кг, но преди малко стана ясно,че е грешка. Надявам се окончателните кг да са 3.650 😄😄😄 или колкото и да са да е жива и здрава Simple Smile

# 291
  • Чикаго / София
Sisseto Zh добре дошла на Елена! Heart би трябвало да е 3,650, нали я изкарваха, че е по-големичка. Ако 2,660 е по-големичко бебе, не ми се мисли колко е малко бебе Grinning

Нямат значение размерите, важното е да е жива и здрава и да расте с късмет и в щастие! Heart Бързо възстановяване на теб!

# 292
  • София
Честито, Зайка Байка и Sisseto Zh!
Моята дата наближава и вече много ме е страх. Уж не ми е за пръв път, знам какво и как ще е, но място не мога да си намеря. По цяла нощ го мисля, дали ще мине добре, дали бебето е ОК, как ще се оправят без мен вкъщи, после спя до обяд 😂 и за капак баткото е с хрема от вчера и не го пуснах на градина. Още не съм родила и се започнаха градинските сополи.

# 293
Честито, мамита 🍀🍀🍀 да сте живи и здрави вие и бебоците!

Нелка, и аз съм мега притеснена, а уж всичко ми е ясно. Съвсем малко ми остана, но нищо не искам да върша свързано с подготовка - от страх съм все едно в ступор. Дъщеря ми е при баба си, че от няколко дни нощно време имам проблеми и се чудим дали няма предварително да осъмна в болницата, но то вече не остана. Не искам изобщо да ме режат, реве ми се като си спомня болката първия път. Не че е естественото раждане не боли, просто едното знам какво очаквам, а за другото все още имам фантазии 😂. Миналата бременност още в края на 8 месец имах подреден кът за повиване и какво ли не. Сега просто съм оставила тези неща, да се приберем живи и здрави само. И в кондиция. Паника съм си.

# 294
Добре дошли на бебенцата 😍
На мен взе да ми тежи малко вече, но то си е нормално, 37ма седмица. Тоновете от тази седмица са с повече засечени контракции, ще видим докога ще устиска 😅 почнаха леко и краката да ми се подуват.. става ми нервно, искам да изчака да мине първия учебен ден, че баткото почва градина и искам да съм до него първите няколко дни. Отделно още нямам багаж за болницата, имам още за пране, за пазар.. Ноо, както дойде.

# 295
Родих преди 14 дни, но вече ми е толкова далечна бременността. Като ви чета как сте в очакване ♥️
За колики давам Еспумизан Комфорт. Чай от копър, но вече не иска да го пие.
На кака му съм давала Абоколикен.
Не знам кое е по-ефективно. След 2-3 месеца ще преминат, за сега ще се гушкаме и молим да не ги боли много.

# 296
  • София
Joony, с теб сигурно ще се засечем из отделенията на МД Simple Smile
И аз по едно време си мислех за естествено, но не ми стиска сякаш тепърва да променям концепцията.
Аз гладя последни пелени, после ще редя бебешкия кът в кухнята и това е. В петък ходих до болницата, дори ПСР ми направиха. Уж бях сигурна че сама ще си реши кога, пък дочакахме деня Х.

# 297
Ще ти пиша качат ли ме на 12 етаж да те видя ти накъде си в такъв случай 😁 .

# 298
Така ви се радвам! Да са живи и здрави новодошлите бебчета!
Моя термин по принцип беше днес, а всъщност след 11 дни бебчо ще стане на 2 месеца. От септемврийска мама станах юлска. Бременността ми беше толкова проблемна, а вече ми се струва че всичко се е случило преди година. Толкова е странно.
Както и да е, отплеснах се. Така е трябвало да стане. Всеки си се ражда с късмета.

# 299
Амиии момичета, честно казано докато четях кой кога роди и се вълнувах какво ще е, дойде и моя ред.. Неописуемо чувство, само ще кажа накратко, че всичко мисля, че мина повече от добре, мисля че ще се навия за второ, нормално раждане вчера в 21:13 се появи нашата малка принцеса Ния, всичко е наред, оставиха ми я малко след това това, започнахме кърмене, оставих си я снощи обаче да почива, защото и аз малко не знам все още къде се намирам и какво се случва 😅 Успех на всички, каквото и да чувстваме, всичко наистина се забравя докато си гледаш детенцето след това ...

Общи условия

Активация на акаунт