Всичко за всички марки гел лакове - 31

• 31 396
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
.. attractive .., може ли снимка на ацетона от Джъмбо и с фолио ли правиш свалянето?

# 616
Момичета прочетох първата страница за алергиите от гел-лаковете и искам да попитам коя е съставката, която отключва такава алергия?
Има ли я в по-голямо количество в китайските лакове и гаранция ли е използването им за отключването на такава?

От вас разбирам, че по-високия клас лакове се продават основно на професионалисти, разбира се има начини да се избегне, но каква е разликата между китайските и професионалните лакове?
Като издръжливост не виждам разлика защото и салонен маникюр ми се е “надигал” на шестия ден и такъв с китайски лакове ми е седял над 2 седмици.

# 617
Здравейте, преди  около 10тина дни палеца на лявата ръка ми се наду и ме болеше, през това време на около 5ти ден смемих лака, огледах го и нямаше нищо,  но вчера като махнах лака забелязах това

Въпроса ми е , възможно ли е да е от лака, след като нито съм го удряла нито нищо, и редно ли е да се лакирам или да изчакам? Благодаря Blush

# 618
  • Стара Загора
Здравейте, преди  около 10тина дни палеца на лявата ръка ми се наду и ме болеше, през това време на около 5ти ден смемих лака, огледах го и нямаше нищо,  но вчера като махнах лака забелязах това

Въпроса ми е , възможно ли е да е от лака, след като нито съм го удряла нито нищо, и редно ли е да се лакирам или да изчакам? Благодаря Blush

Изглежда на гъбички по нокътя Thinking

# 619
На мен на отлепване ми прилича.

# 620
  • Варна
И на мен ми изглежда като отлепване.
Постой малко без гел лак и мажи с лимон и масла.

# 621
Определено има отлепяне , притеснява ме да не е нещо по сериозно! Но ще изчакам една седмица без лак за по сигурно.

# 622
Момичета прочетох първата страница за алергиите от гел-лаковете и искам да попитам коя е съставката, която отключва такава алергия?
Има ли я в по-голямо количество в китайските лакове и гаранция ли е използването им за отключването на такава?

HEMA (Hydroxyethyl Methacrylate, 2-Hydroxyethyl Methacrylate) е съставката, към която най-често се получава алергия, Di-HEMA е вторият по ред алерген. Има ги в доста гел лакове, както по-евтини, така и по-скъпи (в по-скъпите обикновено са по-назад в листа на състава, тоест с по-малка концентрация). Има доклад на Европейската комисия относно безопасността на НЕМА и Di-HEMA, в който се казва, че до определен процент в състава не са опасни и не представляват риск от алергия (за НЕМА това са 35%).
https://criticalcatalyst.com/hema-and-di-hema-tmhdc/

В повечето китайски лакове не можеш и да разбереш какво се съдържа, защото нямат написано съдържание на гърба.

Откакто съм член на няколко групи за нокти във ФБ, забелязвам все по-често момичета да се оплакват от алергии. Главно са използвали китайски лакове и слаби лампи. Както е написано на първата страница, недопичането на гел лака и контакта с кожата най-често водят до алергия. Не веднага, разбира се, а с натрупване.

# 623
  • Варна
Велислава точно си е отлепване никакви гъби не са. Спокойно. Не е нужен голям удар за за се получи. При много твърдо покритие/гел, акригел /без мека подложка от сорта на каучук или рейнфорс и на мен ми се получсва редовно.

# 624
Момичета благодаря! Принцеске на теб като ти се случва често ,  изчакваш ли да се оправи или си се лакираш?

# 625
  • Sofia
Велислава - ако ползвате китайски гел лакове ги спрете веднага. Състоянието е опасно, изчакайте да израстне здрав нокът и ползайте по-безопасни марки.

# 626
  • Варна
Velislava, на мен ми се случваше доста често, когато ходех в салон. Сега рядко. Правя няколко дни почивка от гел лак и мажа. Минава бързо.

# 627
  • на брега на морето
Венислава:hugs:, на мен ми се случи веднъж такова отлепяне, но беше по- странично на нокътя. Чаках цял месец да се оправи, и като се оправи - чак тогава се лакирах.
Според мен трябва да изчакаш да се оправи напълно, да си израсте хубаво нокътя, и чак тогава да се лакираш. Без значение дали ще е седмица или повече.
Няма страшно, ще се оправи и пак ще се лакираш.Hug

# 628
Здравейте! Имам няколко въпроса и се надявам някоя дама да има спокойствието да ми обясни 😀 Прочетох първата страница, но все пак имам няколко въпроса.
Искам да си купя всичко необходимо за гел лак, тъй като в Англия това удоволствие ми излиза доста скъпо. В сайта на Bluesky имат стартов пакет, какво ще кажете за качеството им? Лампата е 24W Led/UV, достатъчно силна ли е? Виждам, че китайските са по-силни 🤔
Препоръчайте конкретен обезмаслител, не успях да се ориентирам, а до колкото чета е абсолютно задължителен.
Ако някоя дама желае да ми обясни, може и на ЛС. Благодаря 😊

# 629
  • Paris, France
Венислава, прилича ми на отлепване поради травма, която може да не е удар, а повдигане на капачка на пластмасова бутилка, примерно. Понеже джобът е дълбок там лесно се заселват бактерии и гъби. Като сложиш гел или обикновен лак УВ личи не попадат, водата се изпарява трудно и докато се усетиш можеш да завариш цял, отвлечен от кутикули нокът. В подобни случаи ходя без лак, мажа с масло от розмарин и канела, чисти, като гледам да иде в дупката, топя в оцет. Кутикулите ти изглеждат доста чисти и орязани/премахнати и е добре да ги оставиш на мира за известно време за да не влезе инфекция.

Joy, есмералда23 е обяснила много добре. Само да добавя, че има и много други съставки, които могат да алергизират и че сухата, напукана, наранена от стъргане и орязване кожа е доста по-уязвима от здравата и мазна. В момента дланите на ръцете ми са сухи и стават на мехури от пресушаване с дезинфектанти. Не мога да виня гелове или лакове, защото не се лакирам изобщо в момента. Супер важно е да не допускаш лакиране с гел когато имаш рани, остъргване, да са ти оптимални витаминните нива  и да кажеш редовно. Има цели групи с алергизирани маникюристки, които не са помирисвали китайски лак или гел. Оказва се, че и марки като The gel bottle не пишат вредности на етикета, но продуктите им бъкат от такива. Май само американските, много виоки марки и някои немски са ОК, но и в това не съм сигурна.

Vivian27, не е достатъчна 24W лампа и това е написано в поста за лампи. Не бих започнала с комплект на Блускай, макар че чета добри отзиви за белещата се база, но тя пък не е в комплекта.

Ако не ти се чака, иди в алиекспресс, потърси Sun 5X max или подобна и избери доставка от Англия. Идва бързо.

Обезмаслител - спирт над 90% и всеки фрешър + ултрабонд ще ти свършат работа.

База, топ, фрешър и ултрабонд + 2-3 лакчета може да вземеш от kodi.pro и ще дойдат до 2 седмици. В сайта имат и клечки и пили ако искаш бързо и нямаш.

Общи условия

Активация на акаунт