Всичко за всички марки гел лакове - 31

• 31 394
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Невена, благодаря я съвета , ще ходя без лак и ще мажа, колкото до кожичките за тях незнам колко ще ги оставя, някаква мания ми е да ги режа , все едно да кажеш на гризач ,, не си яж ноктите" Joy . Като поотраснат малко стават твърди и груби, просто не ги търпя!

# 631
Венислава, и моите кожички са така, а и супер бързо растат. За мен най-доброто решение е апаратен маникюр с ел пила, почиства перфектно кутикули и не остава никъде срязано или наранено, но и там трябва доста да се внимава, защото може да стане беля.

# 632
  • Варна
Да бе,да Grinning да дойда да се пробваш на моите Grinning. Обърсах сумати маркови салони и навсякъде си тръгвам с някой разкървавен пръст Rage. Мерси от тоя апаратен маникюр. Мажа с ремъвър,избутвам,ако нещо ми стърчи имам си клещи и си го клъцвам и така.....Красиво е да,но мен ме боли после по седмица след подобна интервенция.

# 633
.. attractive .., може ли снимка на ацетона от Джъмбо и с фолио ли правиш свалянето?
Заповядай, . Ползвам го с фолио и до сега не съм имала не свален гел лак. Цената пък му е повече от добра - мисля, че е към 4,50лв,ако не е дори и 4лв.

# 634
  • Варна
Потвърждавам. Джъмбовския ацетон е трепач откъм сваляне на китайци,но е ад за тънки,чувствителни  кутикули.Посмъртно няма да си го причиня никога повече. Ако кисна/което е супер рядко/ ползвам течността на Коди.

# 635
  • Sofia
Аз преди години ползвах този ацетон от Джъмбо и си разраних страшно кожата около ноктите. Ако има по-щадящ по-добре изберете него.

# 636
Да бе,да Grinning да дойда да се пробваш на моите Grinning. Обърсах сумати маркови салони и навсякъде си тръгвам с някой разкървавен пръст Rage. Мерси от тоя апаратен маникюр. Мажа с ремъвър,избутвам,ако нещо ми стърчи имам си клещи и си го клъцвам и така.....Красиво е да,но мен ме боли после по седмица след подобна интервенция.
И аз така мажа,избутвам ,режа и така....до другата седмица Joy

# 637
Аз за сваляне ползвам на Форте вече половин година. Но онзи ден видях в ДМ на Виктория и този път взех него.

# 638
Принцесата, всеки е различен и съответно за него работят различни неща. Дадох за пример моите кутикули, които са яки и бързо растящи като тези на Венислава.
Не знам при какви маникюристки си ходила, нито какви приставки ползват, но ако човек не е обучен на апаратен маникюр, не бива да го прави на клиенти (а доста от маникюристките, които го правят, не са обучени). Зависи много и от това с каква приставка се прави. Аз го правя с цилиндрична със среден абразив, която е най-безопасна - тя просто няма с какво да те окървави, защото не е остра.

Отделно има и друга "сейфти" приставка, която изобщо няма абразив. Тя се ползва на чувствителни кутикули. В никоя част от комбиниран или апаратен маникюр не трябва да те боли, очевидно девойките от марковите салони правят нещо грешно. Може би ползват топче или пламък приставка с по-едър абразив, които не са ок за твоите тънки и чувствителни кутикули.

Аз лично с избутвач и клещи често си наранявам и съсипвам кутикулите, затова минах на пилата и се родих.

# 639
  • Варна

esmeralda23
точно с пламък и топче работят всички. Аз си имам прилична пила в къщи. Имам си и хубави приставки,но освен да си сваля лака/това до мога/ друго не смея. Ходя при все хвалени професионалистки,от които маса народ е доволен и не и не.Вече се примирих,че няма да съм с идеални кутикули-това е. Те моите и не растат толкова,ама пуста краста......

# 640
Дори не съм подозирала, че този ацетон създава някакви проблеми. На който съм го препоръчала и е купил е останал доволен, но явно за по-нежни кутикули може и да е тежък.

# 641
  • Бургас
Според мен апаратният маникюр е деликатна зона, трябва да се внимава на какви обороти се ползват приставките, какъв натиск се прилага на кутикули. Тънкост е и не всеки го умее перфектно

# 642
Принцесата, бас ловя, че ако сама си махаш кутикулите с пилата, ще ти се получава по-добре от на тези маникюристки, които са те окървавили. Слагам ти тук линк на приставките, които аз ползвам (за мен и пламък и топче работят, но с топчето трябва да се минава на по-ниски обороти, защото иначе може да задере кожата), но най-обичам именно цилиндричните приставки, защото са най-безопасни и най-бързи и лесни за работа. Моделът е А9. За кутикули се ползва червен абразив, син е само за мъжки или много загрубели. Пробвай, може да останеш приятно изненадана.

https://a.aliexpress.com/_mLQSoOh

Пускам ви и канала на една любима маникюристка рускиня, тя е и преподавател, страшно много научих от нея в последните няколко месеца.

https://youtu.be/FdcEJvTTHy8

# 643
  • Paris, France
есмералда23, моите уважения, но не съм съгласна със собственоръчното махане на епонихиум и не го препоръчвам никому. Причината е, че човек, който не се упражнява непрекъснато не може да набие ръката, особено слабата. Маникюристката прави по поне 10-15 чифта ръце ежеседмично, а ние хващаме пила веднъж на 10 дена максимум. Даже и маникюристки са се оплаквали тук от окепазяване на дясна ръка.(деснячка е).

Оставам си на мнението, че не чак толкова чисти кутикули изглеждат в пъти по-добре от липсващ, изкривен нокът. Рисковете са много големи. Тук даже мислят да го забранят.

Не ходя на апаратен маникюр и не си пипам кутикулите с електрическа пила. Ходя да ми оформят ноктите, да ме лакират, да ги удължат, за декорация, но дори и да ми предложат безплатно да оформят  линията на кутикули отказвам.

Има едно изследване, в което е доказано, че руският маникюр изтънява нокътя. Трябва да го намеря.

Отивам да видя рускинята.

принцеске, голямо шило си. Жалко, че не живея наблизо, та да дойда с точилката да ти наложа някои части. 🥳🤐🤩  Сега му викат масаж с потупване 🤩😎. Не знам краста ли имаш, таралеж в гащите или нещо друго, обаче точно за тебе много ме е яд, защото помня през какво мина, включва нещо като алергия или възпаление  Повдига ми се като чета как режеш с клещи и пилиш и вече не мога да се сдържа.

# 644
Невена, факт, че нямаме толкова опит и че с лявата ръка се работи по-трудно, но поне можем да усетим сами колко и дали силно натискаме, дали е болезнено и тн. Което не може да се усети, правейки маникюра на друг човек. Затова и на курса по апаратен маникюр ги учат първо да работят на себе си.

А иначе толкова пъти са ме рязали професионални маникюристки, оставяли са ми лак по кожички и тн, че мога да ти кажа, че дори да нямам техния опит, сама на себе си внимавам много повече и ми се получава по-добре, защото за повече от година правене на маникюр сама нито веднъж не съм се разкървавила.

Ако забранят във Франция изцяло почистване на кутикулите, как ще се прави ноктопластика, така че да няма отлепяне?

Общи условия

Активация на акаунт