Живеем в чужбина, а мъжът ми иска да докара майка си.

• 14 136
  • 295
  •   1
Отговори
# 15
На мен ми се струва много странно, че той е решил някакви неща - продажби, закупуване, блябля, и ти вместо да го подкрепиш, хленчиш.

Както казах, той продава собствено жилище и ще купува друго - на теб дали ти харесва, няма голямо значение.

Трябва сама да решиш дали ситуация като тази свекървата да живее на близо е повод да си развалиш брака.

Иначе, мисли си, че имаш някаква власт над ситуацията.

# 16
  • София
Чий е имота всъщност и в коя чужбина сте точно?

# 17
А не е  ли по-добре да живее в съседство, вместо да гостува у вас с месеци? Така ти като не искаш, може въобще да не общуваш с нея, да ходиш до жилището й, или да я каниш. Синът й да си я обгрижва.
Въобще не знам как я изтърпяваш у вас  с месеци.

# 18
Авторке, тя ще ли е от помощ в гледането на твоето дете?
Иначе не разбирам защо мъжът ти да купува апартамент до вас.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 17:13 от Дракарис

# 19

Е, бабинка като умре, жилището нали ще остане? Те имат 1 дете, май искат 2ро... Имот (почти) винаги е плюс - ако пък децата не искат да живеят там, може да се отдава под наем - на кой не са му нужни едни Х евро за по-спокоен живот?

# 20
Защо толкова си настроена срещу жената отгледала твоят мъж? Аз съм на мнение, че трябва почтеност и уважение къв всички майки. Замисли се, че след време може да се случи същото и с теб, ще ти е неприятно, нали?

# 21

Е, бабинка като умре, жилището нали ще остане? Те имат 1 дете, май искат 2ро... Имот (почти) винаги е плюс - ако пък децата не искат да живеят там, може да се отдава под наем - на кой не са му нужни едни Х евро за по-спокоен живот?
Това може да се направи след смъртта на бабата.
Животът в чужбина е скъп.
Гледането на възрастните родители тук и в чужбина е различно.
Кой ще гледа бабата в апартамента?

# 22
Аз не си го представям да купят още един апартамент в чужбина за бабата? Нещо не е тамън тази тема. В чужбина имотите са адски скъпи. Те купили апартамент, че и за бабата ще купят в съседство. Ммм, нещо не е вярно в цялата история.

# 23
  • Ст Загора
Защо толкова си настроена срещу жената отгледала твоят мъж? Аз съм на мнение, че трябва почтеност и уважение къв всички майки. Замисли се, че след време може да се случи същото и с теб, ще ти е неприятно, нали?
Защото я знае, била властна и лъжела. Моята свекърва е същата измисли нещо, за да ни раздели. Ами ксак да я искам един ден?

# 24
Аз не си го представям да купят още един апартамент в чужбина за бабата? Нещо не е тамън тази тема. В чужбина имотите са адски скъпи. Те купили апартамент, че и за бабата ще купят в съседство. Ммм, нещо не е вярно в цялата история.

То зависи от чужбината, както и какъв апартамент ще продават. Дали ще продадат пентхаус срещу народния театър или едностаен в Лом.

# 25
  • София
Авторката доста избирателно спуска информацията и въпреки всичко-  как е съгласна тази жена да й гостува в апартамента 2 пъти годишно по месец и половина, като не може да я понася?
В същото време, щяла да й пречи ако е в отделно жилище.
И защо мъжът й да я задължава да обгрижва майка му, като преди това обясни, че я е поставил на място и при последното гостуване, пак са се изпокарали снаха и свекърва?

Няма резон в това, да е отсвирил родителите й а да я  кара да се грижи за неговата майка.

Хайде да ни доразкаже историята, че да видим къде е заровено кучето.

# 26
До колкото разбирам повечето проблеми между вас идват от свекървата и ти коства доста усилия да запазиш самообладание. В този случай не се съгласявай.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 21:17 от miss_chichi

# 27
То хубаво ще продадете апартамент в Бългория,но е невероятно да можете със същите пари да купите дори и по-малък в чужбина.
Възрастен човек,без познати,незнаещ езика ще бъде голямо бреме.Освен това кой ще поема медицинските разходи?
Пишеш,че свекървата има и друго дете,то няма ли да има претенции към парите от апартамента?

# 28
Апартамент в София може да се сравни финансово с апартамент в малък град или село в някои чужбини.

Според мен авторката се притеснява и да не я готвят за основен гледач на болна свекърва.

# 29
Няма как да спреш син да купи нещо за майка си, нито да я настани наблизо. Аз бих стояла настрана и бих оставила майка и син да общуват колкото си искат. Не бих се занимавала с нея обаче.

Общи условия

Активация на акаунт