Живеем в чужбина, а мъжът ми иска да докара майка си.

• 14 140
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
На мен ми се струва супер нереално човек на 70 години, който е със здравословни проблеми, да го карат да пътува, по думите на авторката, през 3 месеца.
А месец и половина се изтърпяват, защото знаеш, че ей го къде е, сега свършва. Но да е на пешеходно разстояние постоянно, ако мъжа е Мунчо и я оставя да се меси, си е тежко.
Авторке, ако все пак стане, наложи свои изисквания. Обясни му на мъжа ти, че той ще я води насам-натам, когато трябва, защото ти имаш да гледаш дете. Също така правило за посещенията, да не си мислят, че ще седи при вас нон-стоп.
Но също така, не скачай толкова. Майка му е, на възраст при това. Нормално е да иска да е по-близо до него, за да може да реагира, ако се случи нещо. А също, времето върви. Не се знае още колко време има, хубаво е да си обръщат повече внимание един на друг.
Пиша от опит, знам какво е да гориш в този ад, твой близък да е много далече, а да е на възраст. Общо взето, всяко изпращане на летището е в мисълта "Ще се видим ли отново? Ами ако нещо се случи?". Особенно, когато възрастта е напреднала и има заболявания, този въпрос е винаги на преден план.
Не разбирам, как така не позволява на твоите родители да идват? Това би трябвало да те тормози повече.

# 31
На мен няколко неща ми правят впечатление:
Имали сте сериозни дрязги с нея, но той не е разбрал, че не се разбирате. Това ми е странно.
Има сериозно намерение да продава апартамент в БГ, да купува тук друг за нея, но не е обсъдил с теб това, а предполагам - и с нея, или поне нищо не се казва за това как тя е приела това, при условие, че не знае език, а има социален живот в БГ, тоест - за нея няма да е за предпочитане този вариант. А и доколкото разбрах - не става въпрос за пренасяне, а за живеене отвреме навреме. А през другото време кой ще ползва апартамента?
Също ми е странно, както някой отбеляза по-горе, купуването на втори имот и то в чужбина. Не е невероятно, но все пак не е често срещано.
И последно - уж ще пробвате за второ дете, но в същото време ти мислиш за раздяла и как ще бъде тази раздяла с едно и с две деца. Не мисля, че купуването на жилище за свекървата е причина за разпада на семейството. Някакъв друг е проблема, щом се замисляш сериозно.

# 32
Струва ми се, че има доста тъмни облаци на хоризонта. Сякаш си търсиш оправдание или се опитваш да убедиш някого (и себе си), че за проблемите в брака ви е виновна само свекървата. Действията на мъжа ти и взетите от него решения, за които не е сметнал за необходимо да те уведоми не говорят за хармонични отношения. Купуването на имоти, местене на родител в друга държава, самолетни билети...

# 33
Аз разбирам, че мъжът иска майка му да е под око, защото в България няма близки, които могат да се погрижат за нея при необходимост. Не е възлагал на жена си никакви задължения към бабата. Тя тропа и се тръшка и не желае да дели една чужбина със свекървата. Извинявам се, на мястото на мъжа, аз бих се замислила за раздяла с толкова егоистичен човек.

# 34
Не знам тя егоист ли е, но мъжът се прави на умряла лисица. Не забелязал, че има конфликти, взима еднолични решения без всякакъв разговор, а после изненадан... Абе дрън-дрън, никой не е толкова зафичен. И къде ще се върне свекървата, като ѝ продадат жилището? Явно си я взима за постоянно, а какво е мнението на жена му няма значение.

# 35
Щом не се разбирайте преди,и сега не очаквай чудеса!Един човек си е такъв, какъвто си е.Какво му мислиш още,щом той е затворил вратата за твоите родители,аз не знам?Казваш твърдо своето НЕ и това е!Или даваш шанс на семейството си или всичко се чупи.Мислел той за инвестиция,да инвестира в отношенията ви те куцат явно.После да не се окаже с майка си и апартаменти?Извинявай но съм откровенна, нали искаш нашите мнения?Ако съм аз изобщо няма да мисля даже щом моите не може и тя няма да стъпи това е!

# 36
В началните години на брака ми имах огромни проблеми със свекърва ми, която е властна и мнителна. Непрекъснато изопачаване ситуации и думи, откровено лъжеше и злословеше зад гърба ми.
С течение на времето мъжът ми си даде сметка за тези неща и я сложи на мястото и. Или поне досега беше така.
Той ме уверява, че няма да допусне да се развалят отношенията ни, че ако искам, няма да идва у нас и ние при нея.
Но аз не съм човек на крайностите и не мисля, че бих го направила.
Кой мъж се прави на умряла лисица? Авторката премълчава доста, но треските за дялане в нея май са повече от тези в него.

# 37
Как може да ѝ обещае, че няма да допусне да им се развалят отношенията? Това е като да обещаеш, че няма да вали.

# 38
  • София
Другия син крайно ли е преустановил отношения с майка си ?

# 39
Ама кой я кара да пътува свекървата на всеки 3 месеца да си седи в БГ. Вече се е уредила и в дом, има кой да се погрижи за нея. Ако толкова е искала да я гледат синовете, да е внимавала как се държи със снахите, защото по вероятно е да остане на техните ръце. Едва ли сина ще си зареже работата за да я гледа.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 21:17 от miss_chichi

# 40
Нали е в старчески дом. В България. То така се пътува на 3 месеца на 75 години за чужбина (като да хванеш метрото за 2 спирки). Темата май си е чист фейк.

# 41
Тепърва сега е на 70 свекървата, а е пътувала повече в миналото. На 60+ не ми е странно, пътуват хората.

# 42
Орион, никой не казва, че е престаряла или не трябва да пътува. Но човек със здравословни проблеми, не е много реално да пътува през 3 месеца. И защо точно три не разбирам, често казано.

# 43
Те пътуват, но ако са настанени в старчески дом не щъкат току-така. Бившата ми свекърва е на около 85 и щъка навсякъде, но тя си има приятел и е доста космополитна. Баба ми едната е на същата възраст и живее сама в огромен апартамент и се грижи сама за себе си, грам не дава да се издумва за гледане от някого. Но като цяло не са склонни на генерални промени с местоживеенето си.
Авторке, сигурна ли си, че бабата знае за идеите на мъжа ти?

# 44
Орион, никой не казва, че е престаряла или не трябва да пътува. Но човек със здравословни проблеми, не е много реално да пътува през 3 месеца. И защо точно три не разбирам, често казано.

Така е, права си. По мои наблюдения възрастните хора ги прибират за зимния сезон. По какви съображения - не знам. Да не излизат в леда, да не се харчи за отопление, за Коледа-НГ... 2 пъти по месец и половина наистина е особено. Със старческия дом се усложнява историята, защото няма места, има опашки от чакащи и няма как хем да си в дом, хем да не си, освен в някакви частни домове може би.

Общи условия

Активация на акаунт