Живеем в чужбина, а мъжът ми иска да докара майка си.

• 14 116
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Не зная как е сегашното положение, но през 1997 г. баща ми продаде жилището на своя баща и с парите купи това, в което живея аз и семейството ми. Независимо, че майка ми няма нито претенции, нито някакви заслуги по придобиването  - тя е 1/2 собственик.

Това се потвърждава от един от по-горните ми постове.

https://bg-mam.ma/p/1245909/41273623

# 256
  • София
Предполагам защото се води  - придобито по време на брака (след като е общото семейно жилище ). Ако си имахте имот където да живеете, а баща ви с тези пари е купил друго, или да речем вила, там трябва да важат горните условия (или други, ако има специални договорки )
Не е по тази причина, защото баща ми си има семейно жилище, а в това, за което пиша, живеем аз, ММ и децата ни, т.е. дадено ни е за ползване.

# 257
Куку, баща ти е продал наследствено жилище, което не е било семейното му жилище с майка ти. Преди да го продаде, то /или частта от него/ си е било само негово. При продажбата парите стават семейна собственост и затова в новозакупеното жилище майка ти има 50% дял. Така си го обяснявам аз.

# 258
Това е довод против брака.
Да не можеш да продаваш наследствените си имоти спокойно по време на брака е голям проблем.

# 259
  • София
Това е довод против брака.
Да не можеш да продаваш наследствените си имоти спокойно по време на брака е голям проблем.
Кой казва, че не може да продава? Въпросът е, че покупката на друго вече е СИО.
Мисля, че оттогава нещата са се променили.

# 260
  • Най-красивата страна
Точно така. След като мъжът не иска да вижда родителите на авторката няма да ги вижда и да общуват. Но проблема е че и авторката иска същото само, че що се отнася до неговата майка, но явно няма да стане. Че и работата отива да я вижда мнооооого по често за в бъдеще.

При това положение авторката е много права ,че не иска майка му да отиде там.
Той излиза много хитро от положението-мама ще е в друго жилище.
Естествено е съвсем наясно,че мама няма да стои сама и ще ходи при снахата.
И повод ще има-да помага за бебето.
Ами не е честно..
Вероятно той мисли,че авторката му е в кърпа вързана и ще търпи,защото къде ще отиде с две деца....

# 261
  • София
Само че второто дете е още само проект. А милият съпруг да не се окаже вместо с второ дете - с развод, щом е толкова хитър.

# 262
На авторката явно й е удобно така и няма да го напусне. Иначе щеше да постави ребром нещата.

Той пък си ходи по едномесечни командировки, носи парите в семейството и си знае, че който плаща той поръчва музиката.

(Един познат така си завъди и второ семейство покрай едномесечните командировки но това е друга тема. Да кажем че тук свекървата е проблема, а не отношението на съпругът й към семейството им и към нейното мнение).

# 263
Не зная как е сегашното положение, но през 1997 г. баща ми продаде жилището на своя баща и с парите купи това, в което живея аз и семейството ми. Независимо, че майка ми няма нито претенции, нито някакви заслуги по придобиването  - тя е 1/2 собственик.
Жилището на чие име е купено? Баща ти жив ли е?
Защото, ако става дума за наследствен имот от баща ти, след като той е починал, тогава да, майка ти наследява 1/2, ако ти си единствено дете в семейството - за това виж Закона за наследството, член 9.
Това е, ако се докаже, че апартаментът е купен с пари от наследството. А ако не се доказва нищо такова, то той може да бъде разглеждан като семейна имуществена общност.
Майка ти, ако няма претенции, може да ти го прехвърли или не, ако си единствено дете, това не е от голямо значение, освен ако не решиш да го продаваш или ипотекираш.

# 264
  • София /Абсурдистан
Не може да си зарежеш родителите, но и не бива да се поставят така нещата пред свършен факт. Ако има достатъчно голямо жилище, в което всеки да си има пространството, едва ли ще има големи проблеми.

# 265
Напротив,колкото и голямо да е жилището,ще има големи проблеми,щом двете жени не се разбират.
Оставям настрана,че съпрузите трябва да обсъждат общо всички въпроси касаещи семейството,но и за възрастна жена незнаеща езика и без своя среда е ясно,че често,често ще е в жилището на семейството.

# 266
  • София /Абсурдистан
Аз съм виждала такива случаи. Обикновено възрастният човек не може да се адаптира и след месец време иска да си ходи обратно.

# 267
Тя тази жена се е адаптирала вече, щом няколко пъти е била на гости явно й е ок.Да не забравяме че тя и синчето са сътворили плана и багажа й вече е готов!За авторката е болна темата че тя вече няма да гостува а ще присъства  в семейството й.Дано да си е променила малко държанието че поне да живеят що годе нормално.

# 268
  • Sunshine state
Това ще свърши зле. 🙄

# 269
Родителите й като искат идват,да си купят апартамент и те в близост.Не вярвам той да има против в такъв случай.Постоянно забравяте да отчитате,че свекито няма да живее при тях.

Общи условия

Активация на акаунт