Живеем в чужбина, а мъжът ми иска да докара майка си.

• 14 509
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
Няма уж, ама според авторката а и логиката ще си е предимно у тях. За адаптация не можем изобщо да говорим. Такива хора си се вкопчват в своите роднини и познати ( или ако няма такива контактуват само с хора от своята Родина ) и нито могат, нито искат да учат езици, различни порядки и пр. Аз познавам такива и то сравнително млади хора и не са само от малцинствата.

# 271
  • София /Абсурдистан
А, възрастните не искат да учат чужди езици, особено ако няма да работят там.

# 272
Обаче интересно, преди време имаше една тема с въпрос, дали ако жената си има наследствено жилище, трябва да обсъжда евентуални сделки с него, и се оказа, че според около 98%, съпругът няма право да се меси в делата на жена си, дори и мнение няма право да изказва. Лични въпроси са си били, и това е.
Тя не спори как да си оправя наследствените имоти, против е да мести свеки близо до тях.

# 273
  • София /Абсурдистан
Е ако живее в отделно жилище, какво от това.

# 274
  • София
Принципно нищо лошо, но тя предчувства не без основание, че маминка или ще виси постоянно у тях, или всекидневно ще идва да си нагледа сина и да се разнообразява. Което ще трае по 3 месеца.

# 275
То пак се губи логиката в цялата история.
Хубаво, решил мъжът ѝ да идва майка му на всеки 3 месеца. В такъв случай е по-добре да стои у тях за по месец-месец и половина, отколкото да купуват цял апартамент за възрастен човек, който ще пътува постоянно и пак ще са ангажирани с него така или иначе.
Някъде другаде е заровено кучето тук, щом той толкова натяга да се купува отделно жилище за нея, до тях. Те трябва да са доста състоятелни, че да си позволят да купят жилище в чужбина за човек, който дори не живее постоянно там, а ще пребивава в него колко? 4 месеца годишно? Иначе би било безумие лично за мен подобна покупка. Ако е решено, че ще живее там постоянно, ок.

# 276
  • София
Принципно нищо лошо, но тя предчувства не без основание, че маминка или ще виси постоянно у тях, или всекидневно ще идва да си нагледа сина и да се разнообразява. Което ще трае по 3 месеца.
Няма пълно щастие на този свят- успяла е да хариже грижата за родителите си на брат си, но мъжът й не е имал този късмет- на него се е паднало да направи същото за майка си.

# 277
... Иначе би било безумие лично за мен подобна покупка. Ако е решено, че ще живее там постоянно, ок.
Защо да е безумие! Жилището си е жилище. След време ще имат готово за детото, като порасне. Или за даване под наем, като остареят и те. Защото, сещате си, и те няма да са все на по 30-40 години Simple Smile Ще спрат да работят, ще останат на едни пенсии, а никъде не е хубаво да си пенсионер, въпреки ширещите се тук заблуди. Хората явно нямат намерение и причини да се връщат в България, детето им пък съвсем няма за какво! Така че имот тук не им е нужен. Ако и няма кой да го наглежда, пък съвсем. Затова точно сега е моментът да го продадат и с парите от него + сег. доходи да вземат нещо там.

Абсурт, хайде стига и ти! Успяла била да си хариже родителите на брат си!? Момичето ясно ти каза - родителите й са млади още, здрави, работещи, двама са си засега. Може пък точно брата да им е харизан още за отглеждане, отде знаеш какво е там. А може и той да е някъде надалеко, а те просто се оправят сами още. Жената ще му мисли, като им дойде и на тях времето за грижи.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 16:19 от птица

# 278
  • София
АбсурТ, обикновено съм съгласна с теб, но този път не.
Тя самата оценява, че не всеки би изтърпял баща й, освен това пише, че нейните родители са още активни и здрави. Може и да са по-млади и още да не се нуждаят от грижи, което не значи автоматично, че тя ще ги отсвири, ако имат нужда.
Вероятно и те не са умрели от липсата на зетя, щом виждат дъщеря си и детето й.

# 279
Защото нищо не се знае, Птица. Чужбина, кризи, излишни финансови товари, при условие че вече имат 1 жилище. Днес децата не стоят на 1 място, пътуват, живеят по целия свят.

# 280
  • София
АбсурТ, обикновено съм съгласна с теб, но този път не.
Тя самата оценява, че не всеки би изтърпял баща й, освен това пише, че нейните родители са още активни и здрави. Може и да са по-млади и още да не се нуждаят от грижи, което не значи автоматично, че тя ще ги отсвири, ако имат нужда.
Вероятно и те не са умрели от липсата на зетя, щом виждат дъщеря си и детето й.
Друго имам предвид- родителите й са двама, при тях е и синът им.
Свекървата е сама и е отишла в старчески дом, защото няма кой да я погледне.
синът й, явно не е от безхаберните, затова не иска да я остави на хиляди километри.
От друга страна- държи и на семейството си, не иска да има конфликти между майка му и жена му, затова е решил да купи отделно жилище, за да не се натоварват отношенията.
Мен ми боде очите това, че снахата дори с този вариант не е съгласна, което е нечовешко, откъдето и да го погледнеш.

# 281
  • София
absurT, авторката си познава стоката. Днес ще я докара в чужбина, утре ще започнат да я посрещат всекидневно, в другиден ще се скарат за нещо и тя ще е лошата, защото той си мислел че всичко е ОК
А защо свекървата не се умири малко, точно защото е сама и зависи от тях?
 Впрочем, тя има и друго дете.

# 282
Съмнявам се мъжът да може да се справи с нежеланото от жена си гостуване и безкрайното висене на неговата майка в техния апартамент.
А такива неща ще има, напълно убедена съм. Сиреч снахата ще търпи лепкавата си свекърва.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 16:55 от Дракарис

# 283
  • София
absurT, авторката си познава стоката. Днес ще я докара в чужбина, утре ще започнат да я посрещат всекидневно, в другиден ще се скарат за нещо и тя ще е лошата, защото той си мислел че всичко е ОК
А защо свекървата не се умири малко, точно защото е сама и зависи от тях?
 Впрочем, тя има и друго дете.

Тя може и да си познава стоката, както и свекървата- нея, но това не й дава правото да откаже да дойде жената в страната, за да не остане сама в старческия дом, както има много изоставени.
Всъщност, авторката написа, че на мъжа й му е ясно всичко и затова е озаптил майка си, и затова иска да купи отделно жилище.
Аз това не го схващам- да си готова да я посрещаш по за месец и половина през 3 месеца, вместо тя да си отсяда в отделно жилище!?
И какво има да чакаш от възрастен човек "да се умири"? Тя няма да се промени, , а и авторката също.
А, за другото дете- то е прехвърлило грижата, както и авторката.

# 284
  • София
"От раждането на сина ни но гостува по около месец и половина два пъти годишно, като в началото стоя дори пет месеца."
Това са 3 месеца годишно, а сега ще станат поне 6.
Властна и мнителна... И много вероятно с нагласата, че мъжът е водещият вкъщи и жената се съобразява с него.

Общи условия

Активация на акаунт