Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем със свекърви

 • 3 978
 • 68
 •   2
Отговори
 • Мнения: 12
Здравейте, пиша тук, защото искам да си сверя часовника, дали в мен е проблема или не съвсем!?
Няма да обяснявам цялата ситуация, но резултат от намерението на мен и съпруга ми да живеем в по-голямо жилище с детето е такъв, че се налага да живеем година и неясно още колко с майката и бабата на съпруга ми. Трябваше да са няколко месеца, но те се увеличиха.
Проблемът за мен е непрекъснатото дразнение, което изпитвам от почти всичко, свързано със съвместното ни съжителство.
Най- много ме дразни отношенивто на свекърва ми към детето ми, което е почти на 3. Тя няма никакъв личен живот и почти не работи. Седят по цял ден вкъщи. Свръх обгрижване, обсебване и липса на минутка да остне само детето. Говори му се с умалителни и всеки ден все едно не са го виждали месеци. Сутрин се изпраща на грдина от всички, яде с всички и поатоянно му се бута храна(ако не яде е страшен проблем)Опитах се да обясня, че ще му е много трудно на детенцето после, когато те се изнесат, защото няма да е така обгрижвано, но свекърва ми каза, че й носи удоволствие. Прабабата се съгласи с мен и й каза, но свекърва ми преди всичко мисли за своето удоволствие.
За капак на всичко забременях с второ дете и съвсем се чувствам изнервена, а и имам много проблемна бременност и почти само лежа.
Чувствам се в безсилна и уморена от неискни съвети и постоянно отношение сякаш не може да се справим сами с детео, което сме гледали успешно сами до скоро. Със съпруга ми живеехме сами почти 10 години. Той в началото се опитваше да ме разбира и подкрепя при техните.Казваше на майка си и баба си някои неща вместо мен, защото на него не му се сърдят. Сега, обаче, сякаш му е по-лесно с тях и не разбира на мен какъв ми е проблема.
Опитвам се да издържам и си повтарям, че дните минават, но сега, като съм вързана там ми е много трудно.
Чудя се дали да не се изнеса с детето при родителите ми, но те гледат болната ми баба, далеч са от градината му и ще ми е много трудно.

# 1
 • Мнения: 5 196
Значи, вие живеете при родителите на съпруга ти, и не стига, че си се нанесла у тях, забременяваш и по цял ден лежиш, на всичкото отгоре се дразниш, че ти гледат детето? Еми много нагло... Ако искаш да си развалиш отношенията със съпруга ти и семейството му заради капризи се изнасяй при вашите. Но с малко дете и още едно на път +проблемна бременност, аз бих си седяла на трибуквието и бих се радвала, че обичат и обгрижват детето ми.

# 2
 • Мнения: 15 105
Изнервена си от бременността. Осъзнай се и стискай зъби, броени дни минават.

# 3
 • Добрич
 • Мнения: 790
Дразниш се,че обичат,обгрижват и гледат детето ти?Щом си с проблемна бременност и предимно лежиш,предполагам,че свекървата върши голяма,да не кажа цялата домакинска работа.Ти ебаваш ли се?

# 4
 • Мнения: 630
Темата е пързалка, нали?

# 5
 • Мнения: 12
Значи, вие живеете при родителите на съпруга ти, и не стига, че си се нанесла у тях, забременяваш и по цял ден лежиш, на всичкото отгоре се дразниш, че ти гледат детето? Еми много нагло... Ако искаш да си развалиш отношенията със съпруга ти и семейството му заради капризи се изнасяй при вашите. Но с малко дете и още едно на път +проблемна бременност, аз бих си седяла на трибуквието и бих се радвала, че обичат и обгрижват детето ми.
Благодаря за мнението!
Живеем там, защото трябваше да разменим апртаментите - те да двете да дойдат в по-малкото жилище, а ние в тяхното. После се оказа, че не искат нашето жилище, понеже не им харесва. Продаваме нашето с идея те да си купят друго с парите. Обаче не си харесват и на зелено взимат. Уж няколко месеца, но те прогресивно се уввличават. Аз от самото начало казах, че не искам да живея с тях, защото го познавам. Свекърва ми не готви и в апартамента, ако аз не изчистя не се чисти. Бабата готви сега, когато аз не мога.
Идеят ми беше да прекарваме врвмето си възможно повече на вън, но сега няма как. В момента, в който се стабилизирам ще си поема нещата. Но сега моите родители няма как да ми помагат там, защото не им се натриса.

# 6
 • София
 • Мнения: 6 087
Някой да вземе жилище под наем и да се изнесе - те, вие, няма значение. Преценете дали може да си го позволите и дали можеш да полагаш грижи за детето, докато лежиш.

# 7
 • Мнения: 12
Някой да вземе жилище под наем и да се изнесе - те, вие, няма значение. Преценете дали може да си го позволите и дали можеш да полагаш грижи за детето, докато лежиш.
И аз до този извод стигнах, но се оказа че има много неща за ремонт в тяхното жилище и парите ще ни трябват

# 8
 • София
 • Мнения: 6 087
Докато построят блока, после да го ремонтират, ще отидат две години. Ако е неприемлив вариант, нека да търсят друго жилище.
Или се върнете по старите места, пък вие търсете вариант за закупуване на по-голямо жилище. Живеете в апартамента на бабите, вадите ги от зоната на комфорта, за да се сдобиете с по-голяма площ. Редно е да се съобразите в името на жеста, който правят.

# 9
 • Мнения: 1 039
В момента сте изнервена от бременността.Дразните се ,че ви гледат детето но помислете и смалко бебе как ще се справите.
Да промените характера на възрастни хора,няма да стане.Най-разумно е да стиснете зъби и се възползвате от каквато помощ Ви се предлага.Като поотрасне и второто бебе ще си вземете нещата в ръце и ще решите и апартаментния въпрос.Сега нямате полезен ход.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 24 760
Моят съвет е като се изправиш на крака да се върнете във вашето жилище. Малко, голямо, няма значение. Само ваше си е. И нататък не се захващайте с такива заменки. На който не му харесва, продава и си купува каквото му харесва. Те с претенциите ще откарат години наред, докато се разделите. Ще се изпокараш с мъжа си в един момент.

# 11
 • Сф
 • Мнения: 5 557
Eе, детето е и на градина.Преекспонирате.А децата обичат бабите. Недейте с лошо, може да имате нужда от помощ, а и с пълна къща е по-весело, отколкото да лежите сама по цял ден и да няма кой чаша вода да ви донесе, че и на мъж да шетате.

# 12
 • Мнения: 5 208
А защо просто не се простирате според собствената си черга, вместо да се надяваш на чужд имот и да се дразниш, че собственика не иска да се мести някъде, където сте му казали, че на всичкото отгоре и на по-тясно?

# 13
 • Мнения: 8 396
Доколкото разбрах са продали тяхното, купили са на зелено за свекървите и чакат строителя. То така и 10 год. може да минат. Ако правилно съм разбрала, де.

# 14
 • София
 • Мнения: 2 440
В момента живея в тристаен апартамент в квартал на София. Имам (по-скоро нашите имат, но да приемем, че след н-брой години си е мое и детето ми там е създало семейство) и друго апартаментче, обаче то се състои от хол и кухня. И с едно дете и бебе на път е ясно, че не могат да живеят там. Добре, обаче да изискват АЗ да отида там няма да се получи. Мога да ги приема в тристайния (а аз съм сама, а те са даже 2 жени) временно, защото наистина съм против 2 поколения (че даже в случая 3) да са заедно, но дотолкоз. Или да ходят под наем, с парите от продажбата на малкото апартаментче,  или да взимат кредит, или не знам.... Но нямат право да искат да ходя  в малкото жилище.
Авторке, явно си изнервена покрай бременносттта, според мен изкарай този по-тежък период, все пак те ти и помагат, след като караш лежаща бременност, или си грабвайте детето и се местете - или под наем, докато решите, че другото жилище е готово за живеене, или теглете заем и купете нещо, не знам.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 15:00 от Светулчица

Общи условия

Активация на акаунт