Живеем в чужбина, а мъжът ми иска да докара майка си.

• 14 133
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
Независимо от състоянието на отношенията със свекървата, няколко неща някак са ми трудни за смилане без повече информация:
Кой ще следи състоянието й, кой ще я води по контролни и спешни прегледи, кой ще й оправя лекарствата? Колко ще струва и въобще колко време ще отнеме някой да я поеме? Има ли въобще опцията новопристигнал да си запише личен, или има някакъв период на изчакване? И след личния, колко време до като я поеме специалист?
Знае ли езика на базово ниво? Може ли да шофира, може ли да си извика линейка, може ли да се оправи с градски транспорт или пазаруване, може ли да се оправи в аптека, или да пита за посока, знае ли какво да прави за да си следи и плаща сметки, разходи, и т.н? Някой от вас ще го играе личен асистент?
Ако и двамата с мъжа ти работите, кой се предполага да поеме грижите за нея? Щом се намеква че е с проблемно здраве, би следвало някой да е на линия винаги. Кой ще е това? Все пак е в дом, а не самостоятелна, по някаква причина - ще наемете ли гледачка, или какво?
И къде сте се установили, че да можете с продадено жилище в Бг да купите второ? Кой плаща разликата, на кого ще е ипотеката, кой ще поеме разходите по едната продажба и другата покупка? Кой плаща редовните полети, по изхранването и ежедневните разходи, сметките и т.н? Що за пари трябва да изкарва мъжа ти, че да не му хрумне да обсъди такива неща с тебе?
Свекърва ми за сега е самостоятелна.
Но за всичко това ще трябва да и помагаме ние. Не говори езика, знае пет думи, не шофира.
Моето работно време е по-особено, нямам нужда от много помощ за детето.
На нея няма да и трябва гледсчка, просто си взима лекарствата и толкова. Но не се знае в един момент какво може да стане.
Според мен ще трябва да се до плаща за много неща, но не искам да обсъждам чак до там.

# 76
Не разбрах, защо се е стигнало до разваляне на отношенията с твоите родители?

# 77
Остави мъжа си да се оправя с майка си. Скатай се, измъкни се от ангажименти, свързани с нея. Поне аз така бих направила. Даже пращай и детето с мъжа си при баба Simple Smile Ще се чувстваш отлично Simple Smile

# 78
  • София

Начина, по който мъжа ми постъпи, ме нарани, това е. Дори и да съцелява сега, идеята продължава да виси във въздуха. Каквито и гаранции да ми дава, за мен са извън реалността. Рано или късно проблемите ще възникнат. Нямам против да и праща пари, просто искам да ни оставят да си гледаме семейството. Толкова ли е много това?

Знаеш, че проблемът е в различното отношение към родителите, което имате с мъжа ти.
Той държи на майка си и иска да е наблизо, защото няма намерение да я остави да умре далече в старческия дом сама, без близък човек до себе си.

Ти си приела твоите да не прекрачват прага ви, това не те притеснява и се чувстваш добре.
Да, те са двама и на този етап, са си достатъчни- грижат се един за друг.

Кога ще остане само единият, как ще се чувства и дали ще го оставиш сам в някой старчески дом, предстои да решаваш.
Сега решава мъжът ти за неговата майка.
И щом не ти я натриса в къщата, не виждам как въобще може да се чувстваш наранена от решението му.

# 79
Мисля си, авторке, че си от жените, които като имат проблеми в семейството, идват тук, мрънкат малко или много после подвиват опашка и животът си тече постарому. Според мен, пускайки тема тук е важно да видиш други гледни точки и да си свериш часовника. Обаче ти биеш отбой, почваш да защитаваш мъжа си, виждаш ли, имал право той да гледа майка си, а детето ти баба си. А ти нямаш ли правото да виждаш родителите си, те да ти погостуват?

# 80
Не разбрах, защо се е стигнало до разваляне на отношенията с твоите родители?
Не и се занимава с други хора и не иска да имат ангажименти към друг,освен към детето.Иска да са си само те и никой да не им се меси и да нямат ангажименти към други хора.Много хора виждам че правят така в чужбина,а родителите им изоставени в България умират в самота и болести.Ако децата не се погрижат за родителите си,няма кой.

# 81
absurT много добре е видяла нещата - и аз така ги виждам.

Тя се е съгласила родителите ѝ "да не ѝ прекрачват прага", но очаква и мъжът ѝ да се откаже от собствената си майка. Уви, не се получава.

Няма нищо по-грозно от неблагодарно дете.

# 82
Включвам се бързо. Казваш му: да, естествено. Като имаме 2 деца ще имаме нужда от цялата възможна помощ.

Хайде сега да не купуваме ново жилище, да мине кризата, да направим второто дете и тогава. А за сега - по-малко стрес, че да забременея Wink

И после - 3 месеца свекито, 6 маминка...

# 83
Аз останах с впечатление, че мъжът ѝ е забранил родителите ѝ да идват. Нека авторката се включи и разясни, защото така подадената информация може да се тълкува по много различни начини.

# 84
Ще се опитам да поясня някои неясноти тук :
1.Апартамента в бг не е неин, така че дали ще дойде тук или не, няма връзка с това за кого ще остане един ден.
2.С мъжа ми винаги сме имали хармонични отношения, освен на темата родители.
3.Винаги сме се съобразява ли взаимно. За първи път прави подобно нещо-да купи билети, защото били изгодни и си мислел, че няма да имам нищо против.
4.Той мислеше, че след като в последните години се оправяме с нея, няма да имам нищо против идеята. Изненада се от реакцията ми. Именно заради последните две причини възникна скандала.
5.Да,мисля,че парите от продажбата няма да стигнат и е възможно да се наложи доплащане. Не говоря за това, защото не искам да обсъждам подобни подробности.
6.Мъжът ми беше наясно с миналите проблеми и я постави на мястото и, но тъй като минаха години, някак явно реши, че вече всичко е ок. Да, то е, но за всяка от нас се старае за краткия период, в който се виждаме.
7.Тя е жизнена и няма да има проблем да пътува. Винаги е живяла чрез децата си, а не свой собствен живот.
8.Въпреки миналото, аз я приемам в къщи, защото детето ми има право да вижда баба си, също и мъжа ми майка си. Нормално е да е така. Просто идеята за промяна ми идва в повече.
9.Той знае, че ако ситуацията се влоши, ще се погрижи за нея, но в момента това не е нужно. Майка му е, нормално е да е така. Но всичко е наред и не разбирам защо трябва по толкова време да е тук.
По принцип смятам, че всяко присъствие извън приемливото ще повлияе негативно на един брак, от чиято и страна да идва.
Начина, по който мъжа ми постъпи, ме нарани, това е. Дори и да съцелява сега, идеята продължава да виси във въздуха. Каквито и гаранции да ми дава, за мен са извън реалността. Рано или късно проблемите ще възникнат. Нямам против да и праща пари, просто искам да ни оставят да си гледаме семейството. Толкова ли е много това?

Остана още една голяма неяснота. Тази с родителите ти. Онази, жената дето те е родила и мъжът дето ти се води баща.
Защо си позволила на мъжът ти да забранява идването им у вас?
Въобще общуваш ли с тях?
Ако той има право да се вижда с майка си и майка му има право да идва чат пат, то тогава защо твоите родители нямат това право.
Та чакаме да чуем защо си такова неблагодарно детенце.

# 85
  • някъде в орбита...
Свекърва ми за сега е самостоятелна.
Но за всичко това ще трябва да и помагаме ние. Не говори езика, знае пет думи, не шофира.
Моето работно време е по-особено, нямам нужда от много помощ за детето.
На нея няма да и трябва гледсчка, просто си взима лекарствата и толкова. Но не се знае в един момент какво може да стане.
Според мен ще трябва да се до плаща за много неща, но не искам да обсъждам чак до там.
В такъв случай, при положение че мъжа ти може да си направи сметките и не ви вкара в преразход, как ще се оправя с майка му си е негов проблем. Явно няма причина двете да се "мешате", или да си стъпвате по мазолите.

# 86
Елфичка, каква маминка? Не всички майки гледат на дъщерите си децата. Само казвам. И едва ли мъж може да забрани нещо, ако дъщерята е супер близка с родителите си. Големи сте оптимисти - всички майки според вас чакат да идат 6 месеца в чужбина и да гледат внучета??

# 87
Виждам родителите си по един месец всяка година. Понякога идват, когато мъжа ми е на командировка.
Обичам ги и не съм ги изоставила. Те имат активен живот, брат ми също е там.
Просто мъжа ми не иска да ги вижда, това е.

# 88
Тоя мъж явно слуша повечко майка си.Останах с идеята че нейното мнение не му е нужно,решили са двамата със свеки купил е билети пък тя пред свършен факт .....Нейните родители те пък изобщо ме му трябват тя пак съгласна и с това.Обича си мъжа няма лошо,но той не я зачита и тя и второ дете ще му прави?Вече сложно не ами комично стана.

# 89
Ми тогава що не кажеш на тоя ''мъж'' че и ти не искаш да виждаш майка му и това е? Той да си я вижда докато те няма. Иначе само милото да забранява твоите родители да му се мяркат пред очите е прекалено. Още повече че ти си съгласна на това. Не се ли усети досега че проблем имаш с възлюбения а не с майка му? Че се чудиш дали и второ да не раждаш. Ми давай, направо сте страшно семейство, ще пребъдете както гледам.

Общи условия

Активация на акаунт