Живеем в чужбина, а мъжът ми иска да докара майка си.

• 14 118
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
Абе авторке, наистина, не ти ли е леееко обидно родителите ти да се промъкват у вас тихомълком кат някои крадци сакън милото да не му се наруши душевния комфорт и да трябва да им види очите? Наистина недоумявам в що за семейство живеете, щото 'респект и доверие' са последното дето ми идва в случая. Та то вие дори основните ценности не сте си наредили и изговорили. И след кат ти самоотвержено си готова да оставиш свеката да ти влезе в битието и житието, шот нали тъй било редно, то не е ли редно да е тъй и за ония там двамата дет имат наглостта да ти се пишат родители. По тоя въпрос милото кво ще направи или то правилно трябва да се постъпва само с неговата майка шот тя е човек за разлика от твоята и баща ти?

# 136
  • София
Не мога да разбера защо сте против да вземе майка си в държавата, в която живеете. Все пак тя му е майка.
Скрит текст:
Защо почти, подчертавам че не слагам под общ знаменател всички жени, искат да отделят мъжете си от семейството им - от родители, брат и/или сестра. Все пак той не е сираче. Майка му е самотна и иска да бъде близо до вас. Тя няма да живее във вашето жилище и кооперация. Когато Вие остареете и Вашите деца постъпят по същия начин с Вас или двамата, как ще се почувствате?

Да допълня само - бих седнала и поговорила с мъжа си да поговори с майка си дали ще може да свикне с живота в тази държава и дали ще може да научи бързо езика, защото без език в друга държава си загубен. Също така трябва да е наясно, че и двамата нямат да имат никакво време да й обърнат внимание, защото все пак са в чужда държава и имат дете.
Ако беше прочела темата щеше да си отговориш. На кратко - не се понасят особено защото бабет е власнта жена и им създавала напрежние; преместването и отглеждането й в чужбина би им струвало сериозна сума, за разлика от ако си стои в БГ; бабет не знае грам език и без личен асистент няма какво да прави по цял ден и къде иде, което включва и висене у авторката; ако не дай си боже на бабата й се наложи да ползва мед.грижи сумите пак са доста по-солени от българските и не на последно място - той не дава на нейните родители да дойдат на гости, а иска да й хариза майка си да я дундурка по цял ден? Отделно имат 1 дете за гледане, искат 2ро, как дасе справят и с трето 70 годишно?

# 137
Afrodita,не си права,мила.Струва ми се,че пренасяш лични проекции в казуса.Според мен мъжът си е направил сметката за всичко това много добре.Жената просто се дразни,че ще трябва да се съобразява с мамчето.Може би и неосъзната женска ревност.

Papa Smurf,с тези коментари затвърждаваш, че си истински мъж Heart Eyes
Неслучайно казват виж как един мъж се отнася към майка си, за да видиш как ще се отнася с жена си.

# 138
Според мен мъжът си е направил сметката за всичко това много добре.

Ами явно не, щом си мисли, че с продаденото в България ще може да си купи нещо свястно в чужбина. Вярно, че цените на НИ в София много се повишиха, но въпреки това най-много една гарсониера да й вземат. После и други разходи ще имат покрай нея. Не си е направил сметка не само за финансовата част. Макар че явно си иска мамчето, едно е когато тя си има и кръг от приятели и познати, друго е само тях да познава и само с тях да може да общува. Накрая, и това накрая може да дойде много бързо, авторката ще трябва да напусне работа, за да дундурка бабата (която някои си въобразяват, че щяла да помага за детето), което значи по-малко доходи, а като се влоши здравето й и разходите им ще се увеличат сериозно. Ще видят второ дете през крив макарон.

Жената просто се дразни,че ще трябва да се съобразява с мамчето.Може би и неосъзната женска ревност.

Нормално е да се дразни - вече е имала неприятен опит с нея. Не разбирам как някои хора ощетяват семейството, което са създали - и финансово, и емоционално - само и само да не прережат пъпната връв. Мъжът не е зарязал майка си, нали поддържат връзка, тя им гостува, знаят, че е добре и има кой да я наглежда, като е в дом. Според мен това е нормалната връзка, която трябва да имат с родителите си пораснали деца със свои семейства. Но защо му е хрумнало да я извади от средата, с която е свикнала, да я натресe на жена си, която няма нужда от "помощта" - за какво му е всичко това?

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 14:35 от winni_

# 139
Не е хубава тая комбинация, но мачът е свирен и авторката няма полезен ход, който да осигури едновременно спокойствие и запазване на брака.  Единсвеното, което й остава, ако иска да продължи с този човек, е да включи на хладен разум и да ограничи щетите като наложи много стриктни правила за *гледане* и *помагане* . И да не отстъпва и на сантиметър.

Авторке, много, ама много внимателно огледай административната част на нещата. 
В първия пост прочетох, че билетите вече са купени, а бабата  * да идва и да се връща през 3 месеца,*  което ме  навежда на мисълта, че мъжа ти няма намерение да регистрира майка си надлежно, а ще се движи по ръба на *по-малко от 180 дни в година и не повече от 3 месеца накуп*.  Това е много тънък лед в случай на болест, инцидент и не дай Боже смърт.  Освен скъпо, това  е и полу-легално на повечето места в Европа и може да добави и проблеми със закона.

Как ще се оформи документално собствеността на този нов имот. Не знам къде сте, но на много места  ако е  второ или следващо жилище данъците скачат мощно.  Отделно остава въпросът, че ако се запише на бабата, то след нейната смърт жилището ще се дели с брата, а % на данък наследство в  немалка част от Западна Европа е голямо двуцифрено число.

Тъй като ще купувате апартамент, ще се наложи да се отделят пари и за  (най-вероятно задължителните) застраховки като *пожар*, *отговорност към трети лица* (или както се нарича тази там, където сте).  Проучи колко струват и какво е възможно в зависимост от това как ще се регистрират имота и бабата.  Застрахователите по принцип мразят да плащат и ако пост-фактум се окаже, че не сте отговаряли на уловията на полицата няма да е радост.

# 140
  • София
Скрит текст:
Afrodita,не си права,мила.Струва ми се,че пренасяш лични проекции в казуса.Според мен мъжът си е направил сметката за всичко това много добре.Жената просто се дразни,че ще трябва да се съобразява с мамчето.Може би и неосъзната женска ревност.

Papa Smurf,с тези коментари затвърждаваш, че си истински мъж Heart Eyes
Неслучайно казват
виж как един мъж се отнася към майка си, за да видиш как ще се отнася с жена си.
Нищо не пренасям. В конкретния казус, ако погленем - маман се носи на ръце и иска да си я домъкне до г... съседния апартамент, а с жена си даже не комуникира за бители и разни такива важни неща, отделно не дава родителите й да стъпват у тях, когато той е там, та се правят еквилибристики да бил в командировка, а неговата майка виси там четвърт от годината, свяка година. Та болднатото ти издиша.

# 141
Не виждам съпругата да е задължена с нещо друго,освен нормални взаимоотношения със свекито,поправете ме ако греша.Мъжът ще си поеме грижите по нея - и като време, и финансово.Очевидно е,че той носи парите в къщата,а съпругата работи нещо почасово или избработка вкъщи.

# 142
Не виждам съпругата да е задължена с нещо друго,освен нормални взаимоотношения със свекито,поправете ме ако греша.Мъжът ще си поеме грижите по нея - и като време, и финансово.Очевидно е,че той носи парите в къщата,а съпругата работи нещо почасово или избработка вкъщи.

Извинявай много, обаче един разумен човек би трябвало да е наясно, че не могат да се постигнат и двете неща - мъжът не може и да изкарва пари, с които да издържа мамчето, и да отделя време за нея.
Не знам колко изкарва авторката и каква част е от семейния бюджет, но в крайна сметка той е семеен - ако са само двамата могат да си играят на някакви независими финанси, но когато има дете, всякакви глупави харчове го ощетяват, а в този случай вероятно ще го лишат от братче/сестриче. Бабата има какво да прави в България, има познати, някакви занимания и т.н. В чужбина няма да има с кого да говори, освен да досажда на снахата, и цялото предполагаемо "помагане" ще се изразява в това да й пили на главата кое как се правело.
Авторката най-добре да представи на мъжа си всички тези аргументи, които се споменаха - както че финансово нещата няма да се получат, защото медицинските разходи ще са огромни, така и че майката няма какво да прави в чужбина. Мъжът чудесно може да изпълни синовния си дълг, като наеме, когато се стигне до това, личен асистен на майка си, не да превръща жена си в такъв, та да не може тя нито да работи, нито да си гледа детето по нормален начин.

# 143
E, това си е нейна работа. Може и да не казва.

От една страна така е - не е длъжна, но пък, като е решила да пуска тема и да иска мнения, не е много ок. Излиза, че темата е пусната за да посъчувстваме на авторката и да я ожалим какво я чака евентуално. Но, докато не са ясни поне основните взаимоотношения, няма как човек да даде мнение. А да се пише наизуст, няма полза за никого.
Хич не я жаля. Какво да жаля човек, който има такова отношение към родителите си и кляка на някакъв си мъж.
Бабата да идва. Негова майка си е.
Авторката да каже, щом моите тук не са добре дошли и на твоята майка очите не искам да видя в дома си.
Приличат ми на някакви диви селяни с такива грозни отношения.

# 144
Гадното е че мъжът я е поставил пред свършен факт реално - тук си мисля, че тази тактика може би е била обмисляна от майката и синът и уговаряна между тях двамата предварително- най-вероятно майката е предложила това, защото е видяла, че другото дете я е отрязало и се опитва да се намушка там където има повече търпимост и по-малко съпротивление. Свекървите винаги работят на метода по по-малкото съпротивление - за това е избрала да се лепне за този си син и неговото семейство. И сега мъжът поставил жена си пред свършен факт играе театър - Мислех, че се разбираме ( демек квото кажа аз това да става , а не да го решим заедно) кофти удар под кръста. Ама това са българските мъже, едно, че до късно се държат за полите на майките си, друго - колко уважават жените си е малко съмнително- много голям процент са така дори и сега да изкочат такива, които да се похвалят колко са велики техните. Когато човек създава семейство трябва да се откъсне, от това, в което е бил дете. РАзбира се не говоря ако родителят е на легло и има реална нужда от помощ- тук няма реална нужда доколкото останах с впечатление. Във всички останали случаи майки и свекърви трябва да стоят на страна- защото всеки път като се набъркат и се разделят съпрузите- това го забелязвам с много мои приятелки- на всякъде където се бъркат бабите става развод в един или друг момент.
Така, че моя съвет е: Кажи му "Категорично НЕ! Ще бъда нещастна, моля те не ми го причинявай! Не искам да идват при нас нито нашите, нито вашите" Ако пак си я покани , значи поставя нея пред теб- и не ти остават много опции - виж как е положението , ако се търпи, карайте така, ако не се търпи прецени дали имаш финансовата възможност да се махнеш, а ако нямаш и пари не знам или ще търпиш или ще търсиш варианти за някакви помощи за сам родител...Но за сега трябва да си категорична - без да се настървяваш- щото ти ще излезнеш зла- просто си обясни спокойно, че си категорична.

# 145
Виждам родителите си по един месец всяка година. Понякога идват, когато мъжа ми е на командировка.
Обичам ги и не съм ги изоставила. Те имат активен живот, брат ми също е там.
Просто мъжа ми не иска да ги вижда, това е.

Щом е така, значи споделяш с мъжа си, че и ти не искаш да виждаш майка му.

Как въобще си допуснала свеки да идва за по 3 мес, а майка ти и баща ти са гонени от мъжа ти??

Или му казваш, че и ти не желаеш да виждаш неговата мама или след като тя ви е гостувала 1 мес примерно - викаш твоята майка да гостува също 1 мес, без да се съобразяваш с мъжа си, както той прави с теб, а просто го информираш: "Да знаеш, утре майка ми идва и ще живее с нас 1 месец" Wink

Хармонични отношения имате, ама друг път.

А и какви опити за второ дете правите?

# 146
И с ултиматумите и шантажите трябва да се внимава Simple Smile Тя ще каже "мама идва", той ще каже "не", тя ще каже "няма да купуваш апартамент за твоята", той пак ще каже "не" и после?... Отидоха на кино отношенията на доверие и разбирателство...

# 147
  • София
На мен, така поднесена историята, не ми вдъхва доверие.
Нещо съществено не се доизказва, затова се получават и противоречия.

Няма как да живеят досега в доверие и уважение, и изведнъж, съвсем без никакъв разговор, мъжът да си куупи билети, за да задейства продажби и покупки на имоти.

Вярно, авторката не е длъжна да каже защо мъжът й не иска да вижда родителите й, но оттам започва проблема.
И не е вярно, от написаното от авторката, че щял да й натресе майка си вкъщи.
Самата тя твърди, че я е поставил на мястото си, а сега е готов да купи отделно жилище, за да може, когато идва, да не е у тях.
Не знам защо това пропускате- той не предвижда да й променя живота сега, когато е жизнена и сама си е решила къде и как да живее.
Това жилище ще послужи когато годините й напреднат дотолкова, да има нужда от обгрижване.,
Човекът нищо друго не прави, освен това, което братът на авторката- да бъде наблизо, когато трябва.

Авторката е тази, която се дърпа от възможността да не се вижда със свекърва си- "не можело така"- нейни думи.

# 148
И с ултиматумите и шантажите трябва да се внимава Simple Smile Тя ще каже "мама идва", той ще каже "не", тя ще каже "няма да купуваш апартамент за твоята", той пак ще каже "не" и после?... Отидоха на кино отношенията на доверие и разбирателство...

Тя не да го пита, а майка й директно отива при тях. Жилището не е само негово!

Това не са нормални семейни отношения.
Щом за мъжа й тя е никоя и той не се съобразява с нея - да си гледа макя си Wink

# 149

Тя не да го пита, а майка й директно отива при тях. Жилището не е само негово!

Това не са нормални семейни отношения.
Щом за мъжа й тя е никоя и той не се съобразява с нея - да си гледа макя си Wink

Simple Smile Добре, ще задам въроса по друг начин - какво прави авторката, когато любимият й припомни условието си да не вижда нейните родители, с което тя е ОК?

Общи условия

Активация на акаунт