Майски щъркелови доставки 2021

• 37 744
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз все още нямам корем (10+1), но вече дрехите ме стягат в гърдите и гърба. Мислех си, че още не съм напълняла в крака и г*з, но панталоните ми се на друго мнение Joy Все едно самият ми таз се е разширил. Имам два тъпи въпроса по отношение на дрехите:
1) Мога ли да нося чорапогащи, които не са за бременни, докато нямам корем? Опасно ли е за бебето това, че малко или много стягат?
2) Досега носех размер 36. Сега размер 36 от дрехите за бременни ли да си купувам? Ясно е, че в хода на наслоняването могат да се качат няколко размера, но доколко стандартите за бременни са съобразени с естественото нарастване на гърди и корем и разширяването на таза, което е неизбежно?

Днес бях на ранна фетална морфология и анатомично всичко изглежда добре. Човечето отговаря на размери на 10+3 (а съм 10+1), но докторът каза, че това не е съществено. Видях ръчички, крачета със съответния брой пръсти, уста, нос, уши, очи, небце, както и сърце, мозък, пикочен мехур, стомах. За първи път ми е и вълнението е голямо. Плацентата засега била ниска, но докторът ме успокои, че при около 50% от жените до 20-та г.с. била такава. Дано скоро влезе в норма Hands Pray

Правих и ДНК тест (Vision+) и следващата седмица очаквам резултатите.

Пожелавам здраве, спокойствие, овладяване на неразположенията и хубави емоции на всички!

# 571
  • София
Е, добре, успокои ме, че другата седмица няма да е прекалено рано за моята ФМ. Grinning
Аз си нося непрекъснато всякакви чорапогащници.

# 572
  • София
И аз имах притеснения, че е рано за ФМ, но видях, че в центъра, в който така или иначе имам час за ДНК теста правят и ранна ФМ. Понеже постоянно ме гони параноята, че нещо с детето не е наред (от първите ехографски снимки се бях шашнала, че прилича твърде много на риба Stuck Out Tongue Winking Eye), реших да си запиша час с риск да ми се изсмеят и да ме пратят да си лекувам психичните отклонения другаде. Но докторът ме успокои, че и в 9+0 е правил ранна ФМ и имало какво да се види.

# 573
Най- важното е да се чувстваш спокойна. Според мен няма действие, което да бих определила за лудост, ако бременната се чувства неспокойна, ако ще и всяка седмица да е на преглед. Няма по - важно от твоето лично спокойствие, хората винаги ще има какво да кажат.

# 574
Е, добре, успокои ме, че другата седмица няма да е прекалено рано за моята ФМ. Grinning

С тази ФМ най-вероятно не е правен БХС. Затова е възможно толкова рано. За БХС има изискване за минимално CRL.

# 575
  • София

С тази ФМ най-вероятно не е правен БХС. Затова е възможно толкова рано. За БХС има изискване за минимално CRL.

Обясниха ми, че БХС е излишен, ако се направи ДНК тест. Правилно ли съм разбрала?

# 576

Обясниха ми, че БХС е излишен, ако се направи ДНК тест. Правилно ли съм разбрала?
Да. Няма смисъл от БХС.

# 577
Спря ли гаденето при вас и ако да кога?
Постепено или от раз?
Аз имам чувството, че ставам по зле..

От 2, 3 дни съм една идея по-добре, чак ме е страх да го кажа. Просто вече не ми се гади по 15 часа на ден, а на моменти. Появява се гадене, прималяване, после изчезва, но преди ям, не ям, все ми беше гадно, а сега поне имам нормални часове. В 10-та седмица съм. Пикът беше 6, 7, 8 и 9 седмица. Но чакай да видим, за момента е по-добре, не се знае.
На теб нищо ли не ти помага? 😣

И аз съм така ... в момента в който стъпих в 10-та рязко нещата станаха по - добре . Даже малко се притеснявах дали всичко е наред , егати няма угодия като ми е лошо защо ми е лошо като не ми е защо не ми е . Вчера цял ден нищооо и малко се филмирах , но по едно време вечера се обадии викам си аааааа добре Simple Smile
Поздраеи на всичкиии 🍀

И аз съм същата 😂. Като ми намаля гаденето чак се притесних. Да не знаеш да се радваш ли, да се чудиш ли.
Много се радвам за теб! 💓

# 578

Това си е въпрос на мнение на лекаря и желание на пациента. Аз например ще правя ДНК тест само при добри резултати от БХС.
Така че няма точен отговор на този въпрос.

# 579
Момичета, към кого трябваше да се обърнем за фейсбук групата ?

# 580
  • София

А то колко е?

# 581

Мисля че към *PrimaVera* Simple Smile

# 582

А то колко е?

От сайта на Национална генетична лаборатория, където се правят огромен процент от БХС в България:
Биохимичен скрининг в I-ви триместър на бременността (11 до 13+6 г.с.) БХС I:
За изследването е необходим предварителен ултразвуков преглед, който задължително трябва да съдържа следната информация:
- дата на прегледа (до 2 дни преди вземането на пробата)
- дължина на ембриона – т.нар. CRL. Тя трябва да е от 41мм до 79 мм, тъй като използваният от нас софтуер оценява риска за синдром на Даун само при такива стойности (в тези граници).   
- NT (т.нар. нухална транслуценция), измерена в мм
- допълнително, може да се отбележи наличието на носна кост при плода, при което оценката на риска за синдром на Даун е малко по-прецизна.   

Мисля че към *PrimaVera* Simple Smile

Напълно вярно Blush

# 583
Доколкото си спомням ФМ се прави в 10, 20 и 30 седмица. +/- 2 седмици .... нещо такова беше... трябва да си видя записките по педиатрия.

# 584

И аз съм с 11 години разлика. Бях в групата за Ноемврийски бебета 2009!  😀 Кога мина времето?! Синът ми и той много се вълнува. Той не живее при нас все още но постоянно пита по телефона как е бебето. Баща му и новата му жена има още две момченца, и сега малкия е казал че иска момиченце и ако не е момиченце да го сменяме за момиченце 🤣🤦🏼♀

Аз бях октомврийка през 2009г. Първата реакция на каката беше страшна! Рев, сополи, тръшкане на врати ....... След като поговорихме малко се успокои, а на следващата сутрин ме събуди, защото трябва да пазаруваме за бебето ...... Предпубертетски истории! Аз имам усещането, че ще е момче, но и с каката го имах Smile

И аз съм последна година, но имам този и оше един семестър, а после юни държавен изпит - теория и практика.

По нейно настояване се сдобихме с блузка, боди и панталонче .... и едно одеалце. Друго ми е рано да купувам. Количките огледах и не съм възхитена - нищо не ме грабва, тя обаче си хареса 3(само един изостанал от 2012 casual play ми хареса, а тя не го хареса хич). Усещам, че ще купя още неща, само защото тя иска и вече отделя гардероб за бебето в стаята си.

Вчера за първи път, от три седмици, пих кафе и не ми стана лошо! Нямя такъв кеф!

хапвам предимно супички, мюсли, плодове, таратор ..... и бял хляб с масло и мед Wink

Да ви попитам нещо .... Как сте с пътуването? Преди седмица излязохме от Варна (40 мин в едната посока, престой 2 часа и връщане) и имах чуството, че умирам! Толкова потресаващо зле се чуствах! А сега ми се налага да ходя чааак до Пловдив за уикенда и още го мисля.

Аз малкия го родих на 30 октомври - 21 дни преди термин. Сега термина ми се пада около 3 юни, ама аз си пиша и при вас защото най-вероятно живот и здраве мисля че ще си имам майско бебче. 😀

И моя има малко пубертетски истории - вчера ми вика ако е момче това бебе няма да го обичам, ще го обичам само ако е момиче. Писнало му от братя на горкото!  🤣

Покупки Като бях бременна със сина ми след всеки преглед купувах по нещо дребно - я дрешка, я одеалце. До около 7-мия месец вече имахме толкова много неща. В осмия месец купихме и големите покупки и до началото на 9-тия месец, стаята беше обзаведена, подредена, дрешките изгладени, само матрак за легълцето не бяхме купили още когато родих в 37 г.с. И сега си мисля така - по нещо дребно след всеки преглед. Тук, около 8-ми медец правят baby shower и тогава получаваш доста подаръци за бебето (обикновено от списък който си дала в няколко магазина). И след baby shower, купуваш каквото е останало - обикновено по големите неща като количка, столче за кола, креватче.

Сърчице ние вчера видяхме сърчице в 6 г.с. ❤ Много мило ни стана и се поуспокоих малко. Макар че до 12 г.с ще треперя. Не че след това няма риск но поне е по малък. Само не знам как ще се преборвам за ултразвук. Можете ли да си представите че тук в Щатите по принцип правят два ултразвука - един в първия триместър и един в третия? Лудница!! Вчера се борих със зъби и нокти за ултразвук докато на доктора му писна да се разправя с мен и се съгласи. 🤣 А мъжа ми който също е доктор си умря от срам и само ми вика че пациенти като мен въобще не обичал. 🤦🏼♀😂

Общи условия

Активация на акаунт