За зелените лампи в нашия живот

• 9 151
  • 325
  •   1
Отговори
# 135
Темата леко се измества. Нека задам така?

Как се държат добрите мъже? Тези, които обичат, които уважават, и не са насилници?
Държат се с теб така, че ТИ да си добре.Да се чувстваш добре с тях, обичана, защитена, обгрижена.....за добрия мъж, Ти си центърът на неговата  вселена.
Ако между работата си и теб, винаги избира работата, ако между приятелите си и теб, по-често избира тях, игнорирайки теб, ако между родителите си и теб, предпочита тях, ей това НЕ е добър мъж.Не и за живот заедно.

# 136
  • Пловдив
Това трябва да го запомня. За добрата жена Аз съм центърът на нейната вселена. Предпочита мен пред работа, приятелки и роднини.

# 137
Жребчо, само ако  тя е центъра на твоята..)

# 138
Това трябва да го запомня. За добрата жена Аз съм центърът на нейната вселена. Предпочита мен пред работа, приятелки и роднини.

Ами то си е така, център ще си, ама не по презумпция, а се постарай. Че, ако се появи някой друг център, току виж те изместил встрани. Simple Smile

# 139
  • Пловдив
Жребчо, само ако  тя е центъра на твоята..)
Хайде, пак се почна с поставянето на условия в любовта... И пак мъжът да е непременно пръв, че някоя жена да не се мине да заобича първа... Simple Smile Взаимността изключва еднопосочното старание; или "изчакващото" такова, което да държи да е второ по ред, след вече получено нещо насреща.

# 140
  • Linz
Може да съм краен, но емпатия (съчувствие, както го разбирам аз) мога да изпитвам само към животни. Те винаги отговарят на любовта с любов.

Това също може да се смята за "зелена лампа" - да обича животни. Впрочем трябва и ти самия да ги обичаш, иначе е "червена".
И аз мисля, че най-чистата форма на емпатия е към животните (и тук неизменно се включва веганството). Човек, който не обича животните, не може да обича и хората. А този, който не обича децата, освен своите, всъщност не обича и тях- това е илюзия за любов,чисто его е.
Обичта е много силна емоция.
По-скоро изпитвам симпатия към животните.
А към децата изпитвам различни неща - симпатия, антипатия или безразличие.
А моите деца ще ги обичам, разбира се. Simple Smile
Aко просто се радваш на сладките, а другите не ги забелязваш, не ги обичаш.
Имам предвид респект към всяка форма на живот.
Безразличието е най-кофти... но как може и антипатия към дете?

# 141
  • Обран бостан ;)
Ако между работата си и теб, винаги избира работата, ако между приятелите си и теб, по-често избира тях, игнорирайки теб, ако между родителите си и теб, предпочита тях, ей това НЕ е добър мъж.Не и за живот заедно.

Тоест мечтаеш си за мъж, който ще напусне работа, ще зареже родители, приятели и ще живее нон стоп с теб ?

Сериозно ?

# 142
Разбира се, че може. Аз не харесвам всички деца на общо основание, само защото са деца. Това не ме прави сериен убиец.

Това с центъра на Вселената и на мен не ми е важно. До характер е, аз никога не съм обичала да съм център на внимание и някой да ходи по мен, дори се дразня, особено ако мъж го прави. Аз съм си аз и съм щастлива и без вниманието на мъж ми. Просто когато сме заедно ни е добре. Как се постига? Всеки усеща другия и без твърде много думи, жестове, поведение сме в хармония.
Не обичам да усложнявам нещата, нито да ги премислям, ако става въпрос за любов.

# 143
  • Пловдив
Не споделям тезата, че за да обичаш "истински" децата, трябва да обичаш преди това и всички животни, да си вегетарианец, да не носиш кожени дрехи (аз не нося, но по други причини - не ми харесват) и т.н. Който иска, нека си обича хлебарките (също животни, които душа носят); аз пък имам избирателно отношение и към непознати, и към познати, и към роднини, и към животни. Който ми вреди по някакъв начин или не е сторил нещо, с което да заслужи уважението ми, не може да очаква или изисква наготово любов от моя страна. Уважението е следствие от нечии заслуги преди това. Любовта - също следствие от добро отношение. Би било проява на лицемерие да заявя, че обичам всички, само за да мина пред околните за широкоскроен и "добра душа".
 А обичта към собствените деца е естествена за психически нормалните родители и не зная защо няколко човека я намесиха в разговора по-напред в темата. Тя няма нищо общо с това как ще се отнасяме към възрастните хора около нас. Не бих си затварял и очите пред непослушни и лигавещи се деца, които си правят каквото поискат.

# 144

Тоест мечтаеш си за мъж, който ще напусне работа, ще зареже родители, приятели и ще живее нон стоп с теб ?

Сериозно ?
Мислех, че четат пораснали и умни хора, та няма да се налага да се дообяснявам, ама ...уви.  Smiley
1.ти имаш работа, тя се обажда да се видите.Отказваш.Всеки път.Работата ти е по-важна от нея.Извод-лош мъж.
2.Тя иска да отидете на кино, майка ти има нужда да й ремонтираш нещо.Ти естествено, търчиш първо при мама.Всеки път.Извод-лош мъж.
3.Уговорили сте с нея уикенд извън града, все още нямате резервация.Между другото ти се обажда един от аверите, да те води същия уикенд на риба (друго твое хоби), казали му страхотен язовир, пълен с риба.Ти обясняваш на гаджето, че ти изскочило нещо спешно с аверите, съответно общият ви уикенд отпада.Ако не на всяко обаждане от авер, то на почти всяко.Извод-лош мъж.
Та, не става дума за обсебване, а за приоритети.
Когато ТЯ не е твой основен приоритет, сътоветно и ти не си неин пръв приоритет, просто няма смисъл да се мъчите.

# 145
Такива разцентровани, които само през другия. Не знам. Мен ми е плашещо.
Жребчо, отбелязвай си, важни работи се пишат тук, за успешните връзки.

# 146
Скрит текст:

Сериозно ?
Мислех, че четат пораснали и умни хора, та няма да се налага да се дообяснявам, ама ...уви.  Smiley
1.ти имаш работа, тя се обажда да се видите.Отказваш.Всеки път.Работата ти е по-важна от нея.Извод-лош мъж.
2.Тя иска да отидете на кино, майка ти има нужда да й ремонтираш нещо.Ти естествено, търчиш първо при мама.Всеки път.Извод-лош мъж.
3.Уговорили сте с нея уикенд извън града, все още нямате резервация.Между другото ти се обажда един от аверите, да те води същия уикенд на риба (друго твое хоби), казали му страхотен язовир, пълен с риба.Ти обясняваш на гаджето, че ти изскочило нещо спешно с аверите, съответно общият ви уикенд отпада.Ако не на всяко обаждане от авер, то на почти всяко.Извод-лош мъж.
Когато ТЯ не е твой основен приоритет, сътоветно и ти не си неин пръв приоритет, просто няма смисъл да се мъчите.

Като горното съвсем не означава/или аз по тоя начин го разбирам/, че всеки път трябва да зарязваш всички заради нея. Просто се говори, обсъжда и се решава, където е наложително отиваш. Може и на майката да е належащо да се помогне, би могла да те разбере и за аверската среща и да не прави скандали и т.н. Ако имате нормалните отношения между хора, които се обичат и уважават, всичките тези ситуации не биха били проблемни, а лесно разрешими.

# 147
  • Пловдив
Скрит текст:

Сериозно ?
Мислех, че четат пораснали и умни хора, та няма да се налага да се дообяснявам, ама ...уви.  Smiley
Това е идеализираният случай, на теория. На практика, обаче, много жени считат за престъпление, ако мъжът си позволи дори и само веднъж да не избере тях като по-важното нещо в своята дневна програма. И оттам като се почне с едно намилане и солене на главата... Или тихо и методично трупане на гняв, който избива на по-късен етап. Без да ги е грижа доколко наложителна може да е била причината мъжът да е зает с нещо.
 Може би има и такива мъже, държащи се по подобен начин с жената до себе си, но не съм чувал досега за подобни.

# 148
  • София
Уж е така, но такива крайни и конкретни примери говорят също за себецентриран човек. Ако все смяташ кой ти е обърнал не/достатъчно внимание или дали те дундурка винаги, като щракнеш, то и ти не си много окей.
Защото има защо мислите ти да са все натам. Ако нещата вървят и следват естествена динамика, колкото и субективно да е, няма да мериш вниманието между мама, аверчета и себе си.

Ако разглвждаме мъжете като множество в черно и бяло- ставащ/неставащ, лош/добър, зелен/червен. То тези без червена лампа са със зелена и ако избягваш едните, отиваш автоматично при другите. Или при никого, ако другите не те щат. Но това е мнгоо опростено. Няма чак такива упътвания.

# 149
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:

Сериозно ?

1. Kлиент ти се обажда, че има нужда от услугите ти. Ти му казваш "беги от тука, гаджето ме чака".
2. Майка ми има нужда от мен, аз на кино с гаЖока. Мдаа.
3.Аверите ме канят да си прекараме добре, аз "сори пичуе, гаджето не ме пуска". А стига ве.

Сериозно - ако трябва да сложа коя да е жена (освен съпругата, а тя не го иска от мен) пред всичко, което смятам за ценно по-лесно ще ми е да я зарежа нея, отколкото приятели, родители и работа.

п.п. Знам, че няма да ме разбереш. Пиша го за другите.

Общи условия

Активация на акаунт