За зелените лампи в нашия живот

• 9 063
  • 325
  •   1
Отговори
# 315
Уф, ти си написал, че от 2010 година до края на 2019 си тежал 80-85 кг.
Рязко си качил 15-20 кг.
Това е притеснително. И говори за затлъстяване.
Освен трупане на мускулите, трябва и изчистване на мазнините.
Не си въобразявай, че щом не изглеждаш дебел, всичко е наред при теб вътрешно.

# 316
  • Пловдив
Скрит текст:
Уф, ти си написал, че от 2010 година до края на 2019 си тежал 80-85 кг.
Рязко си качил 15-20 кг.
Това е притеснително. И говори за затлъстяване.
Освен трупане на мускулите, трябва и изчистване на мазнините.
Не си въобразявай, че щом не изглеждаш дебел, всичко е наред при теб вътрешно.
Къде видя въображения, извън твоите мнения? Ясно съм написал: колко тежа, колко съм тежал, че съм качил тегло, че спортувам едновременно с цел укрепване и отслабване. Самото спортуване спомага за дейното изгаряне на мазнините. Доказва го и свалянето на тегло (около 8-9 кг за месец), и трупането на мускулна маса успоредно с това. Разумният човек е способен да си направи сметка за нещата. Simple Smile

# 317
Бил съм 100 кг преди месец и нещо и въпреки, че съм по-нисък от него, не изглеждах дебел изобщо. При мъжете е по-различно. Обикновено са натрупали и повече мускули, а те тежат доста повече от тлъстинките. Затова и мъж, който е правил физически упражнения през годините, при еднакви килограми изглежда по-стегнат от жена с подобни ръст и тегло.

Добре, наистина много мразя да издребнявам, ама вярваш ли си, като ги пишеш тези глупости? И ние сме виждали мъже на тази височина и 100 кг, дебели са, и още как. Да, не са за американско реалити, но са дебели. Все пишеш сякаш едно само ти си виждал определени неща, а останалите трева пасем.
И снимка си качвал, като дори предполагам, че е преди този период, тоест си бил по-малко килограми. Със зелена тениска и емониконка на лицето. На някакво изложение си май, не помня. Еми, съжалявам, ама си имаш "пояс" около кръста. И не е от мускулна маса. Тя тежи повече, но изглежда стегнато и не се качва с хаотично и прекомерно хранене, не.
А какво е това, което си написал в цитата? Тук има въобразяване от твоята страна.

# 318
  • Пловдив
Скрит текст:
Бил съм 100 кг преди месец и нещо и въпреки, че съм по-нисък от него, не изглеждах дебел изобщо. При мъжете е по-различно. Обикновено са натрупали и повече мускули, а те тежат доста повече от тлъстинките. Затова и мъж, който е правил физически упражнения през годините, при еднакви килограми изглежда по-стегнат от жена с подобни ръст и тегло.

Добре, наистина много мразя да издребнявам, ама вярваш ли си, като ги пишеш тези глупости? И ние сме виждали мъже на тази височина и 100 кг, дебели са, и още как. Да, не са за американско реалити, но са дебели. Все пишеш сякаш едно само ти си виждал определени неща, а останалите трева пасем.
И снимка си качвал, като дори предполагам, че е преди този период, тоест си бил по-малко килограми. Със зелена тениска и емониконка на лицето. На някакво изложение си май, не помня. Еми, съжалявам, ама си имаш "пояс" около кръста. И не е от мускулна маса. Тя тежи повече, но изглежда стегнато и не се качва с хаотично и прекомерно хранене, не.
А какво е това, което си написал в цитата? Тук има въобразяване от твоята страна.
Написал съм, че въпреки качените килограми и някои дребни тлъстинки тук и там, не съм изглеждал дебел дори и когато съм бил 100 кг. Защото правя и физически натоварвания. Има хора със сходни килограми и ръст, които изглеждат почти двойни на мен - направо дебели и разплути, защото нямат мярка при храненето и не спортуват изобщо. При тях теглото и обемът на тялото се образуват от наличието на сланина и затова изглеждат по-подпухнали и отпуснати, докато при спортуващите хора част от допълнителното тегло е поради наличието на повече мускулна маса, която придава и по-стегнат вид на тялото.
 Ако те вълнува още нещо относно моето тяло, може да минем на лични.

# 319
Въобще за какво беше спорът?
Аз не съм виждала твои снимки.
За мен 100 кг при 40 годишен мъж с ръст 171 см с нормална физическа активност (без спорт) и с нормално хранене  (без диети) е затлъстял.
Излишни са 15-20 кг просто.
Спирам дотук, че оспамихме темата.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 02:35 от Дракарис

# 320
  • Пловдив
Скрит текст:
Въобще за какво беше спорът?
Аз не съм виждала твои снимки.
За мен 100 кг при 40 годишен мъж с ръст 171 см с нормална физическа активност (без спорт) и с нормално хранене  (без диети) е затлъстял.
Излишни са 15-20 кг просто.
Спирам дотук, че оспамихме темата.
Няколко човека по-напред в темата бяха отворили дума как грижата за тялото и здравето според тях са зелени или червени лампи, според това дали има или няма такава грижа. И как наличието на любим човек до теб може да те подтикне "сам" да искаш да се погрижиш за себе си и по отношение на здравето, и като укрепване на тялото. Една потребителка беше дала личен пример как е подействала благоприятно на мъжа до себе си и той от 130 кг е отслабнал доста и тя вече е доволна от неговия вид. Чудесен пример за това как нещо хубаво може да окаже влияние над това човек най-сетне да реши да се погрижи за себе си. Важно е, когато има положителна промяна.
 Пускаш Google, пишеш "дебел" или "дебела", след което гледаш картинките. Ето така не изглежда моето тяло при 100 кг. Дано ти е станало ясно вече. Simple Smile

# 321
Аз говорех за "skinny fat body" и висцералните мазнини. Този скок в теглото ти е тревожен. 15-20 кг за кратко време са много.

# 322
  • Пловдив
Скрит текст:
Аз говорех за "skinny fat body" и висцералните мазнини. Този скок в теглото ти е тревожен. 15-20 кг за кратко време са много.
Вътрешните мазнини са си вътрешни мазнини. Не ме мисли толкова. Полагам дейни грижи да влизам във форма и ако продължавам така, след време всичко ще си дойде на мястото. Smiley Важното в случая е, че сам съм взел решението да го сторя и не чакам красива жена или друг човек да ме надъхва за това. Ето ти пример за зелена лампа в първия случай и червена лампа във втория.

# 323
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
quote author=labrex link=topic=1246235.msg41285643#msg41285643 date=1598476843]
Не живея просто с някой и не, не ходим с еднакви дрехи. Естествено, че, ако другият не харесва нещо, не го заставям с пищов в гърба да го прави, нито пък той мен. Затова написах да предположиш, че НИ харесва. Розова ти се струва представата, щото я гледаш отстрани. Ако живееше в нея, нищо розово няма, всичко е съвсем нормално.
Скрит текст:
Моето твърдение беше, че след като го правиш така или иначе, защото преди всичко мислиш за здравето си, е смешно да твърдиш, че го правиш заради любимия си и няма да тръгнеш да го намесваш въобще, защото:

1. Това е една от рутините ти, които вероятно вече си си направила още преди него.
2. Не е вярно. Ти ще си я правиш със или без него.

Ако тепърва сте се събрали и си предложила на някой да пробва нещото и не му е харесало.... е, там работата е ясна. Приемаш го. Или не го приемаш. Ти решаваш.
С малки изключения, повтаряш това, което вече съм писал. Simple Smile

Не съвсем, ти философстваш, аз имам предвид себе си, моите взаимоотношения с човека до мен и моя живот.
[/quote]
Повтаряш, labrex, повтаряш... Simple Smile
Не знам кой философства, но със сигурност ако го имам като изграден такъв навик, дори отпреди човека, няма да седна да твърдя, че го правя заради него, още по-малко да взема и да му го кажа. Grinning
Но това съм аз.
Това писах през цялото време, но се иска четене с разбиране, а не четене с пречупване през личната призма. Светът НЕ е чак толкова черно-бял. Grinning

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 06:47 от Phoenix Wright

# 324
Много „обичам” да чета мнения в стил „Ти не разбираш, защото не си във връзка, а аз знам всичко, защото съм!”
Опитът показва обаче, че и след 20 г. брак можеш да установиш например, че човекът ти е изневерявал, и да приключиш. Така че не бързайте да се пишете големи капацитети по връзките, само защото имате по-продължителна такава.
А снизхождението, с което се отнасяте, когато според Вас в момента някой нямал връзка,  да го тълкуваме ли, че смятате, че човекът никога не е имал такава (идва от манастир защото вероятно)?

# 325
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт