За зелените лампи в нашия живот

• 9 077
  • 325
  •   1
Отговори
# 270
Не ми харесва накъде се развива темата.
 Благодаря много на разписалите се и ще помоля за ключ.

# 271
  • Пловдив
Пак пишеш спрямо собствените си драми..))
То и аз нямах право да шофирам кола (-12 диоптъра), ама вече 25 г шофирам. И почти глуха съм, и не е да не съм го споделяла тук. Дай, да спрем да  живеем, а? ))
ММ си шофира, и то отлично. Вечер само не може, така че тогава аз карам. Защо и как успява - има си обяснение. Ама не е за тук и по темата въобще.
Няма снизхождение, пак четеш избирателно. Другаде бях казала, че и аз също тежко пострадах в кризата. На един хал сме. Редуваме кой има “повече” и така посрещаме  разходите ни. Но и не ни е паднал гарда и сме обединили сили, за да създадем заедно нов вариант на бизнеса му, при мен няма какво да се направи, трябва да устискам само около година.
Кое считаш за драми или не, си е твой личен избор. Simple Smile Значи тези 80% "слепота" (по твои твърдения) са някакви незначителни, а не истинска загуба на зрение от 80%. Моя роднина е с инвалидност 85% и си ходи преспокойно, няма липсващи крайници, не е със засегнато зрение и т.н.. Не зная как се измерват тези проценти, но факт е, че има някакви странности при стойностите между двама различни човека с различен тип засягане на работоспособността. Диоптрите не са описани в Закона като пречка да шофираш и не става ясно защо ти реши да изтъкваш това като "нямане на право", след като едни очила или лещи оправят този лек проблем със зрението (на практика всички други видове проблеми със зрението, различни от късогледство и далекогледство, са много, ама много по-страшни).
 За кризата се разбрахме, че повечето хора ги удари, и то не по-малко лошо, защото за средностатистически човек едно съкращаване е равно на моментален приток на така необходимите доходи, колкото и да си били ниски дотогава. А за хората с фирми (особено двама наведнъж) това далеч не стои така, тъй като те обикновено имат едни по-крупни суми, натрупани в банковите сметки, освен фирмените такива. Нека не сравняваме единият тип работи с другия, защото знаеш ти къде си ходила на почивки тази година напук на кризата; така както аз познавам хора, които се чудят как ще си купуват храна. Пак заради кризата.

Писанията са ви по темата, но не разбрах какво сравнявате двамата. Аз не виждам драма, обикновени различия, битиета, изисквания. Няма как да са едни и същи, различни хора сте/сме. Харесва ми да ви чета, но на моменти много избива на "гроздето е кисело".
Разликата идва оттам, че различните хора гледат на едно и също нещо по различен начин. На едни денят им е мрачен, ако не могат да си позволят червено Ферари, защото в наличност има само сини и жълти, а за други неприятното е, че нямат покрив над главата си.

# 272
  • Агент под прикритие
Забавно е, как новите "модни" тенденции настъпват и у нас. Някой намерил някое книжле тип "self-help", прочел го, изведнъж му светнала крушката, че може да бъде "по-добра версия на себе си". И понеже това е "много яко", дай да зарибим всички около нас. И то тръгва да става, къде доброволно, къде зорноволно....

Само дето тези, които тръгват да се "усъвършестват", масата правят една и съща грешка - тръгват да усъвършенстват всичко в себе си, като забравят най-важното: по-добрата версия на това да са хора. Първо е редно да усъвършенстваш характера си, а след това всичко останало. А не да тръгваме да строим къща от покрива надолу.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 20:43 от Phoenix Wright

# 273
  • София
Много си поетичен.

Темата беше хубава, но пак залитна в лични драми и кой бил сляп и кой глух. Или коментари на други потребители. Жалко.

# 274
Не желая да усъвършенствам характера си така, че да съм добър човек накрая.

# 275
За какво усъвършенстване приказвате, хората се чудят как да оцелявят. През любови и подобрени версии.

# 276
  • Пловдив
Би следвало всеки зрял телесно и умствено човек сам да решава какъв ще бъде, кое ще променя в себе си и дали го желае. Не по чужда воля и подтикване в стил "Ако не направиш това, си тръгвам". Наличието на човек до теб е добра подбуда и понякога окриля със сили и желание, но по-често се случва търсената промяна да е под формата на изисквания на единия към другия, а не по желание на променящия се.

# 277
  • София
Жребче, не знаеш кога да спреш.

# 278
Мъжете във темата разочароват с разсъжденията и драмите Simple Smile Предполагам и двамата са без половинка в момента?

# 279
  • София
Не, избиват се за тях, но те кесят да спорят с кокошките.

# 280
Какво лошо има в това "ако не направиш това, си тръгвам"?

Аз решавам дали аз искам да се променам или не и човекът до мен решава дали иска да остане или не.

# 281
  • Агент под прикритие

Аз решавам дали аз искам да се променам или не и човекът до мен решава дали иска да остане или не.
Има.
Това поражда въпрос защо, вместо да си с човек, в който това виждаш, че го прави, си с този и тропаш с крак да стане.
Малко изпълнения тип "ДеЦката градина".

# 282

Нищо лошо, дори лично аз ще отворя вратата, трябва само да си излезе, нищо повече не се иска.

# 283
  • Агент под прикритие
Мъжете във темата разочароват с разсъжденията и драмите Simple Smile Предполагам и двамата са без половинка в момента?
andromedax, цъфнала и вързала си в твоя личен живот, че седна да се интересуваш от тези на другите ли? Grinning

# 284

Нищо лошо, дори лично аз ще отворя вратата, трябва само да си излезе, нищо повече не се иска.
Именно това пиша - да ми стиска да отварям вратата на тези хора, които искат нежелани от мен промени.
Да ги изгоня веднага и окончателно.
Ама това май не се отнася за потребителя Жребче, затова реве.

Общи условия

Активация на акаунт