За зелените лампи в нашия живот

• 9 081
  • 325
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Изисквания??
Беше списък със желания, писан на Новолуние, година преди да го срещна. Simple Smile

Какво съм харесала ли?
Начинът, по който се чувствах с него. Все едно, че съм си у дома.
Това ми беше зелената лампа. Точно по темата е.
За това и го “взех” въпреки 130 кг, баничарката, че и слепотата дори. И не, не беше “богат”, поне не в материален смисъл..)
Сега е прекрасен физически, все едно е друг човек.
Как въобще си представяте, че някой би свалил почти 40 кг, ако сам не поиска и не е силно мотивиран да започне да живее и да се радва на живота, вместо да лежи на дивана?
Слепота или по-слабо зрение? Между двете разликата е огромна.
 С фирма и с добри доходи, или без фирма и без добри доходи? Между двете разликата също е огромна.
 С кола или без кола? И тук разликата е съществена.

Предвид колко е висок такъв мъж, 130 кг не са болка за умиране. Бил съм 100 кг преди месец и нещо и въпреки, че съм по-нисък от него, не изглеждах дебел изобщо. При мъжете е по-различно. Обикновено са натрупали и повече мускули, а те тежат доста повече от тлъстинките. Затова и мъж, който е правил физически упражнения през годините, при еднакви килограми изглежда по-стегнат от жена с подобни ръст и тегло.

За "сам да поиска" бях писал и в друга тема. Ако човек сам иска, той просто действа, а не чака "друг да го подсеща да поиска сам".

# 256
  • София
Бирата в корема не се брои за мускулна маса.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 21:30 от The Catcher in the Rye

# 257
Не знам кой какво иска или не иска, но как бяха нещата при мен:

Присъствието на моя приятел в живота ми ме накара да си обърна внимание на някои навици (цигари), да обърна внимание на някои отлагани проблеми здравословно и житейски, с една дума, даде ми тласък да стана по-добра версия на себе си. Защото мъжът до мен иска да има жена, която е здрава, спокойна и с подреден живот.

Той работата ми не е свършил, действията са си били мои, усилията също. Разбира се, че човек принципно не би трябвало да има нужда от външни стимули, за да се погрижи за себе си. Но е съвсем друго, когато има с кого и за кого. Или поне в моя случай имаше значение.

# 258
Нарича се коректив. Не е нужно някой да те премодулира, а ако обичаш си склонен да дадеш шанс на другата гледна клечка и да станеш твоя по-добра версия. Това не значи манипулация или влияние, а просто усъвършенстване. Ама то страх голем. Сакън.

# 259
Моля някой да ми извади изказване, където съм "хвалила"?
Ако съм споделяла нещо - то е било в контекста на конкретните теми. Винаги.
Защото каквото и да кажа или напиша - ще бъде извадено от моя личен опит, не чуто или видяно от ЕЖК.
Темите са за това. Да споделяме и ако може - да помагаме.
Поне моите виждания винаги са били такива и така възприемам участието си във форума.
Много, много повече, съм споделяла през годините за негативния си опит, от колкото сега за връзката си.
Мъжът ми не ми е постижение. Постижения са ми бизнеса, личните ми успехи и донякъде - тези на детето ми.
Проекти имам също за бизнес, бъдещето ми, общото ни развитие както и за бъдещия ни дом. Последните 2 са наши цели, не мои само.
Постигнатото в личните отношения са ми като балсам и награда, за всичко, което съм преживяла до сега.
И понеже смятам, че това е точно по темата - за това го разказвам.
Защото има и всеки може да  има зряла любов.
Стига да си признаеш грешките, да си оближеш раните и да бъдеш наистина честен със себе си, за това което истински би те направило щастлива.

Скрит текст:
Жребчо, голямо ровене. Да спрем, а? Или мини на лс ако искаш да научиш цялата история. ММ е повече сляп, отколкото не-добре виждащ (над 80 % загуба на зрението има). Има си фирма, да. И почти фалира покрай Ковида. Баничарката е същата, марка ли искаш?

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 18:50 от Angel_wing

# 260
Нарича се коректив. Не е нужно някой да те премодулира, а ако обичаш си склонен да дадеш шанс на другата гледна клечка и да станеш твоя по-добра версия. Това не значи манипулация или влияние, а просто усъвършенстване. Ама то страх голем. Сакън.

Това го запомни, щото все някога ще стане дума за мъж, който предпочита по-добра версия на жена си Simple Smile

# 261
Отново скромно лично мнение, но няма човек на света, който да не би искал партньора му да е по-добра версия на себе си, да не може да намери нещо, което би могло да бъде по-добре.

Въпросът е дали това се прави нежно, с такт, дали се изговаря, дали човекът се подпомага в процеса, или това става с агресия и с поставяне на ултиматуми.

# 262
В момента пазя диета и съм доста строга към себе си по лично мое желание.
Представям си обаче как мъж нежно ми казва: „Що не попазиш малко диета? Ще си по-хубава, ако свалиш пет кила...”
В миг съм се превърнала в огнедишащ дракон. Joy
Нежно или не нежно, не ме кефи... Rolling Eyes

# 263
Уф, това е типичната грешка на жените - да искат да променят мъжете си.
Абе, защо не искате да променяте себе си? Първо започнете от себе си, едва тогава можете да изисквате от другите това.

# 264
В момента пазя диета и съм доста строга към себе си по лично мое желание.
Представям си обаче как мъж нежно ми казва: „Що не попазиш малко диета? Ще си по-хубава, ако свалиш пет кила...”
В миг съм се превърнала в огнедишащ дракон. Joy
Нежно или не нежно, не ме кефи... Rolling Eyes

Има как да те подтикне към по-здрвословно хранене - ще се разбирате за по-леки манджи, ще купувате повече зеленчуци, ще си вземете машина за фреш, уикенда ще предложи да се качите на планина, вместо да гледате сериали и т.н. Това имам предвид под окуражаване, не да ти каже нежно, че си надебеляла (което ти и без това виждаш в огледалото).

# 265

Това го запомни, щото все някога ще стане дума за мъж, който предпочита по-добра версия на жена си Simple Smile
Защо? Той да не е мазохист?  Relaxed

# 266
Защото го заслужава, Босилке Simple Smile Ето, Ейнджъл с нищо не е заслужила 130 кила мъж, но изтеглила е такова билетче от лотарията.

# 267
  • Пловдив
Скрит текст:
Моля някой да ми извади изказване, където съм "хвалила"?
Ако съм споделяла нещо - то е било в контекста на конкретните теми. Винаги.
Защото каквото и да кажа или напиша - ще бъде извадено от моя личен опит, не чуто или видяно от ЕЖК.
Темите са за това. Да споделяме и ако може - да помагаме.
Поне моите виждания винаги са били такива и така възприемам участието си във форума.
Много, много повече, съм споделяла през годините за негативния си опит, от колкото сега за връзката си.
Мъжът ми не ми е постижение. Постижения са ми бизнеса, личните ми успехи и донякъде - тези на детето ми.
Проекти имам също за бизнес, бъдещето ми, общото ни развитие както и за бъдещия ни дом. Последните 2 са наши цели, не мои само.
Постигнатото в личните отношения са ми като балсам и награда, за всичко, което съм преживяла до сега.
И понеже смятам, че това е точно по темата - за това го разказвам.
Защото има и всеки може да  има зряла любов.
Стига да си признаеш грешките, да си оближеш раните и да бъдеш наистина честен със себе си, за това което истински би те направило щастлива.

Скрит текст:
Жребчо, голямо ровене. Да спрем, а? Или мини на лс ако искаш да научиш цялата история. ММ е повече сляп, отколкото не-добре виждащ (над 80 % загуба на зрението има). Има си фирма, да. И почти фалира покрай Ковида. Баничарката е същата, марка ли искаш?
Няма ровене. Всичко си го писала по собствено желание многократно в много теми. Затова и много хора са запомнили думите ти. Тук просто изказваме лични мнения: ти твоето, аз моето, Ганка нейното, Петкан неговото.

Хора с 80% загуба на зрението, според Закона, не би трябвало да имат право да шофират кола; поне не и такава, която е фирмена или по работа. Задължително трябва да е инвалидна кола. Аз съм с влошено зрение (макар и не 80%, просто имам цветна слепота и много от цветовете ги виждам като други такива) и нямам право да карам служебна кола, макар че виждам обектите добре с диоптрични очила. За някои категории нямам право да карам и лична кола, освен ако не използвам специални лещи за цветна слепота. Simple Smile Няма значение, че например виждам лилава кола, след като няколко човека без цветна слепота ме уверяват, че е черна. Smile
https://www.nsoplb.com/uploads/docs/nar_3_mps.pdf
 И тъй като нямам кола, ми е добре познато и как много жени гледат на мъж с кола и на такъв без. Без значение баничарка или не, ако изобщо мъжът няма никаква кола, отношението е коренно различно. Тези неща влияят при избора на човек, колкото и някои хора да отричат.

По-напред стана дума и за това, че мъж с фирма (пък макар и леко поразклатена покрай кризата, която засегна почти всички хора - да не забравяме това) и добри доходи е по-добре от служител във фирма или държавно учреждение (там пък направо може да бъде съкратен и увисва, за разлика от фирмаджията с по-високи доходи и налични спестявания). Ти самата не искаш служител, а фирмаджия и го беше написала. Мога да потърся мнението ти, ако желаеш. Мои познати и от двата пола си изпатиха покрай кризата в последните месеци - кой съкратен, който "в принудителен отпуск", а дори и аз леко бях засегнат и си намерих допълнителни решения. Тези неща са ясни и няма защо да се изтъкват като едва ли не причина за изтъкване как някой е широкоскроен дотолкова, че е приел друг човек във влошено (но дотогава много добро) финансово състояние. Все пак съм имал приятелки с ниска заплата или безработни такива и никога не съм го изтъквал като снизходителност от моя страна или да се чувствам, че давам повече от себе си.

# 268
Пак пишеш спрямо собствените си драми..))
Няма снизхождение, пак четеш избирателно. Другаде бях казала, че и аз също тежко пострадах в кризата. На един хал сме. Редуваме кой има “повече” и така посрещаме  разходите ни. Но и не ни е паднал гарда и сме обединили сили, за да създадем заедно нов вариант на бизнеса му, при мен няма какво да се направи, трябва да устискам само около година.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 20:54 от Angel_wing

# 269
Писанията са ви по темата, но не разбрах какво сравнявате двамата. Аз не виждам драма, обикновени различия, битиета, изисквания. Няма как да са едни и същи, различни хора сте/сме. Харесва ми да ви чета, но на моменти много избива на "гроздето е кисело".

Общи условия

Активация на акаунт