За зелените лампи в нашия живот

• 9 080
  • 325
  •   1
Отговори
# 300
Май ти няма да оспориш, че страдаш от затлъстяване? Стова дума за точни факти.
40 години
Ръст - 171 см
100 кг
ИТМ - 34.2 > Затлъстяване

# 301
По-малко критичен бъди Жребче,повече чувствай и се радвай.
Ние не сме идеални,но да..когато срещнем някой,в началото се старем,защото ни харесва човека.Пък после защото сме щастливи с него.

# 302
  • Пловдив
Жребче
>>>>>>>
Твоят ИТМ е 34.2, който означава затлъстяване.
Моят ПТМ (Показател на телесна маса), поне според ето тази мрежова сметачка https://www.nivea.bg/novo-ot-nivea/onlain-kalkulator-na-itm е 31,1 (40 години, 171 см, 91 кг). Благодаря, че ме уведоми как съм повече от нормата. Пишейки неведнъж, че съм качил 15 кг, нямаше да се сетя сам. Smiley
 И не забравяй, че това е просто нещо въображаемо и в сферата на догадките. Защо? Защото преди малко повече от половин година бях същите килограми, но с по-малко мускулна маса. И тази сметачка пак щеше да изкара същата стойност за ПТМ, което щеше да е грешка, тъй като оттогава съм качил повече мускулна маса са сметка на свалени тлъстини. Но подобни програми няма как да знаят това. Smiley
 Между другото, имам приятел културист, който е около моя ръст и тежи над 100 кг. Планина от мускули е, с изпъкнали от липса на месо вени. Според тази сметачка, той следва е с още по-кофти ПТМ от моя. Но не е.

# 303
Той е културист, а ти не си. Освен това си преживял травма. И си напълнял. От 85 кг си станал 100 кт.
А си забравил възрастта.

# 304
Скрит текст:
А защо смяташ, че не ми допада? Предположи, че ми е приятно!
Защото ако ти допадаше, ти щеше да си го правиш така или иначе и нямаше да намесваш това, че любимия човек има нещо общо с това.
В такъв случай, това, че се И се харесва на любимия човек, е по-скоро случайност.

Ти някога имал ли си любим човек до себе си? Ако си имал, трябва да ти е ясно, че нещата се правят от двамата. Не, че някой някого заставя, а защото им харесва. И не по случайност, а по съвсем други причини.

Хора, обърнахме темата на миш-маш. Момичета за какво я пусна, а вижте я на какво прилича. Айде, настъпете спирачките!

# 305
  • Пловдив
Той е културист, а ти не си. Освен това си преживял травма. И си напълнял. От 85 кг си станал 100 кт.
А си забравил възрастта.
Точно едно мнение над твоето съм написал възрастта си, така че за какво "забравяне на възрастта" пишеш? Тази програма не се интересува кой е преживял травма и кой е културист. Пише някакви въображаеми стойности, които не познават дори и за един и същи човек, тъй като сега определено имам повече мускулна маса. Напук на еднаквото тегло спрямо преди няколко месеца.

Скрит текст:
Скрит текст:
А защо смяташ, че не ми допада? Предположи, че ми е приятно!
Защото ако ти допадаше, ти щеше да си го правиш така или иначе и нямаше да намесваш това, че любимия човек има нещо общо с това.
В такъв случай, това, че се И се харесва на любимия човек, е по-скоро случайност.

Ти някога имал ли си любим човек до себе си? Ако си имал, трябва да ти е ясно, че нещата се правят от двамата. Не, че някой някого заставя, а защото им харесва. И не по случайност, а по съвсем други причини.

Хора, обърнахме темата на миш-маш. Момичета за какво я пусна, а вижте я на какво прилича. Айде, настъпете спирачките!
Когато вземаш решения за действия, засягащи теб и най-вече тялото ти, ти го правиш основно заради себе си. Особено ако се касае за решение да поправиш фигурата и здравето ти. Това следва да е желание на самия човек, а не да чака някой външен човек да му влияе, че да се "сети" да направи важната крачка за тази промяна у себе си! Нормалните хора не си търсят като причини и оправдания други хора. Човек трябва да има мярка, самокритичност и собствено желание да бъде по-добър, а не да допуска да се влошава, ако е сам.

# 306
Жребче,отнесе се..
Темата не е за теб.Нито е за здравословно тегло.Има си място във форума за тези теми.
Спрете се.

# 307
В моята програма е включена възрастта.
Ти си средностатистически мъж и е смешно да се сравняваш с културист.

# 308
  • Пловдив
Скрит текст:
Сравнението е само в твоята глава. Аз дадох два нагледни примера (с мен сега и преди месеци с еднакви ръст и тегло + културист със сходни ръст и тегло), онагледяващи как тази програма и в трите случая би показала една и съща въображаема стойност на ПТМ.
 Въображенията и прибързаните изказвания на някого спрямо друг човек са една голяма червена лампа.

# 309
  • Агент под прикритие
Не съм се сещал досега как нещо, което не ми харесва, изведнъж започва да ми харесва, само защото съм с някой. Обратното също е валидно: на другия нещо да му хареса, след като не му е харесвало, само защото е с мен и на мен ми харесва. Уважавам правото на отсрещния да НЕ харесва нещо, което ми харесва на мен и очаквам същото отсреща.
Доста розова представа за този вид отношения. Но не се учудвам. Виждал съм немалко двойки, облечени абсолютно еднакво. Ако ги видиш отдалече, ще кажеш, че са близнаци или нещо от тоя род. Никаква индивидуалност....

# 310
Скрит текст:
Не съм се сещал досега как нещо, което не ми харесва, изведнъж започва да ми харесва, само защото съм с някой.
Скрит текст:
Обратното също е валидно: на другия нещо да му хареса, след като не му е харесвало, само защото е с мен и на мен ми харесва. Уважавам правото на отсрещния да НЕ харесва нещо, което ми харесва на мен и очаквам същото отсреща.
Доста розова представа за този вид отношения. Но не се учудвам. Виждал съм немалко двойки, облечени абсолютно еднакво. Ако ги видиш отдалече, ще кажеш, че са близнаци или нещо от тоя род. Никаква индивидуалност....

Не живея просто с някой и не, не ходим с еднакви дрехи. Естествено, че, ако другият не харесва нещо, не го заставям с пищов в гърба да го прави, нито пък той мен. Затова написах да предположиш, че НИ харесва. Розова ти се струва представата, щото я гледаш отстрани. Ако живееше в нея, нищо розово няма, всичко е съвсем нормално.

# 311
Скрит текст:
Сравнението е само в твоята глава. Аз дадох два нагледни примера (с мен сега и преди месеци с еднакви ръст и тегло + културист със сходни ръст и тегло), онагледяващи как тази програма и в трите случая би показала една и съща въображаема стойност на ПТМ.
 Въображенията и прибързаните изказвания на някого спрямо друг човек са една голяма червена лампа.
Каква въображаема стойност те гони? Аз писах твоите параметри в един сайт за ИТМ.
Освен това ти включи приятеля си културист за сравнение и направи погрешното заключение, че сте еднакви.

# 312
  • Агент под прикритие
Не живея просто с някой и не, не ходим с еднакви дрехи. Естествено, че, ако другият не харесва нещо, не го заставям с пищов в гърба да го прави, нито пък той мен. Затова написах да предположиш, че НИ харесва. Розова ти се струва представата, щото я гледаш отстрани. Ако живееше в нея, нищо розово няма, всичко е съвсем нормално.
Моето твърдение беше, че след като го правиш така или иначе, защото преди всичко мислиш за здравето си, е смешно да твърдиш, че го правиш заради любимия си и няма да тръгнеш да го намесваш въобще, защото:

1. Това е една от рутините ти, които вероятно вече си си направила още преди него.
2. Не е вярно. Ти ще си я правиш със или без него.

Ако тепърва сте се събрали и си предложила на някой да пробва нещото и не му е харесало.... е, там работата е ясна. Приемаш го. Или не го приемаш. Ти решаваш.

С малки изключения, повтаряш това, което вече съм писал. Simple Smile

# 313
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
Каква въображаема стойност те гони? Аз писах твоите параметри в един сайт за ИТМ.
Освен това ти включи приятеля си културист за сравнение и направи погрешното заключение, че сте еднакви.
Отново показваш завидни способности в дисциплината "Погрешно четене и още по-погрешно тълкуване, изкривено през собствената призма".

Примерът с а) моето тегло преди (еднакво със сегашното ми), б) моето тегло сега (еднакво с предишното ми) и в) културистът със сгодни ръст и тегло беше даден именно с цел да покажа нагледно, че подобен род програми са крайно неточни и доказват погрешността си дори и при един и същи човек (виж точки "а" и "б"), а още повече грешат и при друг човек с такива данни (точка "в").

Сравнения правиш ти. Погрешни. А аз показвам защо сравненията са погрешни.

# 314
Скрит текст:
quote author=labrex link=topic=1246235.msg41285643#msg41285643 date=1598476843]
Скрит текст:
Моето твърдение беше, че след като го правиш така или иначе, защото преди всичко мислиш за здравето си, е смешно да твърдиш, че го правиш заради любимия си и няма да тръгнеш да го намесваш въобще, защото:

1. Това е една от рутините ти, които вероятно вече си си направила още преди него.
2. Не е вярно. Ти ще си я правиш със или без него.

Ако тепърва сте се събрали и си предложила на някой да пробва нещото и не му е харесало.... е, там работата е ясна. Приемаш го. Или не го приемаш. Ти решаваш.
С малки изключения, повтаряш това, което вече съм писал. Simple Smile[/quote]

Не съвсем, ти философстваш, аз имам предвид себе си, моите взаимоотношения с човека до мен и моя живот.

Общи условия

Активация на акаунт