На море в Гърция 2020 - VII

• 54 350
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
При Превеза има подводен тунел, плаща се тол такса, 3 евро и нещо.
За моста на Лефкада такса няма.

# 241
Някой не беше ли писал, че вече няма мост и се минава през ферибот, който изпълнява ролята на мост или аз бъркам мястото?

# 242
  • София
Моите спомени са за понтонен мост, но беше през 2015, после и аз някъде четох, че има някаква промяна, но мисля че си е мост пак

# 243
  • София
Някой не беше ли писал, че вече няма мост и се минава през ферибот, който изпълнява ролята на мост или аз бъркам мястото?
Точно така. Минава се през ферибот, който се "прави" на мост. Simple Smile Информацията е от края на юни и юли. Но може през август да са оправили моста. Останах с впечатление, че го ремонтират.

# 244
  • Sofia
Подвижен мост е, предполагам, че го отварят в определени часове.
Таксата за преминаване през тунела е 3 евро, преди час минахме оттам.

# 245
  • София
Аз писах за моста към Лефкада в началото на юли - старият подвижен мост бе захвърлен встрани. Минава се през ферибот, който играе ролята на мост. Безплатно е.

anbibian, препоръчвам да запазите билети за ферибота предварително. Най-късно след минаване на границата. Фериботите са по веднъж на ден и се пълнят много бързо.
Ние не успяхме да се качим, а тогава дори нямаше курс на следващия ден и се отказахме.

# 246
Аз писах за моста към Лефкада в началото на юли - старият подвижен мост бе захвърлен встрани. Минава се през ферибот, който играе ролята на мост. Безплатно е.

anbibian, препоръчвам да запазите билети за ферибота предварително. Най-късно след минаване на границата. Фериботите са по веднъж на ден и се пълнят много бързо.
Ние не успяхме да се качим, а тогава дори нямаше курс на следващия ден и се отказахме.
Запазих билети още вчера за отиване и за връщане и днес ми пратиха имейл за потвърждение, само се притеснявам да не съм оплескала нещо с дължината на колата, тя е комби, не съм сигурна точно колко е дълга, надявам се да не е проблем като отидем на място. Flowers Hibiscus
Хотел още не съм запазила, само си напълних бележника в букинг с 3-4 места за настаняване, надявам се поне едно да е все още свободно утре като минем границата.
Посъветвахте ме да не губя време с допълнителни екскурзии на място, обаче сега ни се е паднало да пътуваме без малкото, него на лодка не мога да го кача, страх го е от водата. Разгледах и си набелязах някакъв BBQ круиз от Аргостоли, целодневен. Още помня как се бях запътила за такъв на Корфу, джипиеса ни прати на грешно място и докато намерим от къде тръгва кораба, го видяхме вече отплавал Satisfied
От Сами ми хареса круизче до Итака. Посещават се две населени места там Вати и Киниони с по 90 минути свободно време във всяко и се спира на 2 места за плуване, едното е плажът Гидаки.

# 247
  • София
Аз не бих губила време за круизи. 1 седмица за Кефалония така или иначе е недостатъчна.

# 248
Здравейте,

Тази година най-накрая му дойде реда и на Пелопонес. От няколко години му се каня и все отиваме към някой Циклад. Simple Smile
Мислим да отскочим за 10 нощувки.
Идеята е да влезнем през Навплио(2 нощувки примерно) и да стигнем през Монемвасия до Елафонисос.
Сигурна съм, че доста от вас са правили подобен маршрут, ще се радвам да споделите кое да не пропускаме и как ще е най-добре да разпределим нощувките.. Искаше ми се и към Мани да отскочим,  но дали ще имаме време, не знам.
Чудя се дали да правим нощувки на Елафонисос или да спим около Монемвасия и да ходим до остава..ей такива работи. Градчета, които да не пропускаме? Изобщо всякаква информация ще е добре дошла. Тъй като мъжа ми не е много по обиклянето, идеята е да сме на плаж през деня и следобяд да се разхождаме. Моля и за хубави организирани плажове
Благодаря!

# 249
Нашето Ситонийско приключение завърши днес Sad
Последна снимка от високо на Агиос Йоанис.

Отивам да чета за Крит. Ако всичко е наред към края на септември мислим там да закрием сезона.

# 250
Аз не бих губила време за круизи. 1 седмица за Кефалония така или иначе е недостатъчна.
Това. Ние сме били три пъти за около седмица и още не сме успели да видим всичко, което искаме, а обиколяме доста активно по всякакъв стандарт Wink.

Milena12345,
разкошни места са това. Много ги харесвам. Вътрешно Мани не е за пропускане, аз всъщност не знам какво ще правите 10 дни само около Нафплио и Монемвасия, освен да ходите на плаж в Плитра и Елафонисос (това са хубавите плажове на ръкава. Към тях могат да се прибавят и Пунда - откъдето тръгва корабчето за Елафонисос, и Архангелос, който бе препоръчан от живуща там съфорумка).
Ето един пътепис от мен, същите неща съм писала и тук, но разпокъсани в отделни постове. Писано е отдавна, след това сме ходили и още на Пелопонес, но винаги може да се допълва.

По главния ти въпрос: плажът на Елафонисос (Симос) е един от най-хубавите в Гърция и си струва само заради него да се отседне за няколко дни там, но рисковете са два - 1. често е ветровит и 2. и настаняването, и храната са по-скъпи и компромисни на острова. Та сметнете си - фериботът за кола и двама души за дейтрип е 25 евро, може би си струва.
Монемвасия за мен е по-скоро разочарование (навярно имах големи очаквания), 2-3 часа са й напълно достатъчни. Около нея обаче има голям избор на хотелчета, а и нелоши заведения на сушата - в Гефира. Плажовете там са каменливи.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 13:29 от Параход

# 251
  • София
anbibian  аз пък мисля, че след като ви се вози на лодка и сте без малкото - сега е момента, после ще се върнете на острова с детето и ще го обикаляте ..... но пък тогава няма да може да си направите круизите

# 252
Сетих се едно място на Кефалоня, където си струва да се отиде с лодка - от малкото пристанище на Агия Кириаки се взема до недостъпния по друг начин плаж Фтери. Слагам снимка на Фтери от други хора, защото нямам собствена.

# 253
  • София
А за мен Монемвасия е място, където ще се връщам винаги с удоволствие.
Приказно е там.

Симос го видяхме така

Нафплио от крепостта

При първото ни посещение на Нафплио се качихме по стълбите, за да разберем, че в този ден е затворено Laughing

# 254
anbibian  аз пък мисля, че след като ви се вози на лодка и сте без малкото - сега е момента, после ще се върнете на острова с детето и ще го обикаляте ..... но пък тогава няма да може да си направите круизите
Да, да, точно това ми е идеята и на мен, още ми кантят ушите от това лято на Ситония и виковете Искам пясък, искам пясък! Satisfied

Параход плажа е разкошен! Лодките, които ходят до там тип водни таксита ли са?
BBQ круиза ходи до рибена ферма, където се наблюдават делфини, до някакъв необитаем остров на зайцците или нещо такова беше, а плажа на Кефалония е White Rock.

Който прави тестове в Рамус, имайте в предвид, че може да вземете резултата и сертификата от всяка тяхна приемна, включително от такава, в която не вземат проби за PCR тест.

Общи условия

Активация на акаунт