На море в Гърция 2020 - VII

• 54 361
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
На мен от "Писанец" ми казаха, че не могат да ми пратят резултатите по интернет, защото трябвало да се сложи мокър печат и подпис. Някой имал ли е проблеми на границата от подобен характер? От лабораторията предлагат да ми ги пратят по куриер, но се безпокоя куриерът да не се забави и да не успеем да ги получим навреме.

# 301
  • софия
В групата във ФБ четох, че са минавали без мокър печат. Показват касова бележка и през профила в сайта на лабораторията, че наистина имат направен тест.

# 302
  • София
Vivi направо ме простреля в сърцето с тази снимка Simple Smile . Фаласарна ми е от най-любимите плажове.
Би ли споделила за мерките с маските на открито какви са ти впечатленията? Че това основно ме отказа от Крит тази година. Поне за сега.

# 303
В групата във ФБ четох, че са минавали без мокър печат. Показват касова бележка и през профила в сайта на лабораторията, че наистина имат направен тест.
Много благодаря! Спестихте ми сума притеснения.

# 304
  • София
Моля, продължавайте с постовете за Крит.
След точно месец би трябвало да се качваме на ферибота натам.
Видя си записки.

# 305
  • софия
Сега преглеждам, за да не заблудя някого, но чета, че дори са минавали с разпечатани на цветен принтер.

# 306
  • Пловдив
А какъв е проблемът с Писанец?
Не я виждам тази лаборатория в списъка на МЗ. А в Пловдив има поне 4 други, които са вписани. На мен не ми пречи да си взема резултатите лично.
За Крит ще мога да пиша другата седмица, но сме с група и платени нощувки и храна в хотела.

# 307
  • софия
Цитат
The Laboratories that perform the RT-PCR testing should be:
*National Reference laboratories
*National Public Health Laboratories or
*Private laboratories which are accredited from the respective national accreditation authorities (not necessarily specifically for COVID-19).
https://travel.gov.gr/#/
В България няма работещи лаборатории, които не са акретирани. Гърците се съобразяват с изискванията на тяхното Правителство и четат техните официални указания.

Между другото, Писанец е в прословутия списък, на когото се позовават само някои българи. Този списък е само на български и не съм чула някой гръцки граничар да прави справка по него. Списъкът е с лаборатории, акредитарани да правят тест за covid, което не е изискване от гръцка страна. Точно обратното са написали.
Цитат
(not necessarily specifically for COVID-19).

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 21:10 от zvаnchе

# 308
  • Пловдив
Все тая. Нито ще рискувам с Писанец, нито с резултат на цветен принтер.
Ще си впиша и вътрешния полет в декларацията. По-добре да е там, отколкото да го няма. Знам ли на кого какво ще му дойде на акъла.

# 309
  • софия
Аз пак не разбарах какъв е проблемът с Писанец, за да има риск?

# 310
  • Пловдив
Не е в списъка на МЗ, значи няма да си направя там теста. Не знам кой с какви списъци борави, всъщност няма значение. Който иска, да си ходи в Писанец. Аз принципно не ги ползвам и за други изследвания.

# 311
  • София
Ние в събота летяхме от Солун до Самос и освен маските, всичко друго си беше като преди. Вътрешният полет не съм го попълвала в PLF, защото не видях къде. Просто попълних място 1 - Солун, място 2 - Самос. Основната дестинация не я обявих изобщо.
Пускам и няколко снимки от Патмос днес.

# 312
  • софия
Не е в списъка на МЗ, значи няма да си направя там теста. Не знам кой с какви списъци борави, всъщност няма значение. Който иска, да си ходи в Писанец. Аз принципно не ги ползвам и за други изследвания.
Личните причини са приемлив отговор, лабораторията е в списъка, който е към заповедта, която е актуализирана еннайсет пъти.
Не съм от Пловдив, нямам никакъв личен интерес, но е подвеждащо да се дава грешна информация.

# 313
  • София

Така изглежда залезът от терасата ни. Simple Smile

Тодоричка, в момента, в който излязохме от летището, свалихме маските и повече не сме ги слагали. Включително - влязох в един магазин за хранителни стоки и чак вътре се усетих, че съм я забравила в колата, но касиерката ми направи знак да остана.
Иначе- момчето, което ни докара колата, момчето от бензиностанцията,  сервитьорите в двете таверни .... бяха с маски, но друг маскиран не видях.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 22:23 от Vivi

# 314
  • София
Виви, благодаря (сега ми пускаш бръмбари в главата Simple Smile ) и пожелавам прекрасна почивка. Крит е магия.
Прекрасен залез. Кой е хотелът?

Общи условия

Активация на акаунт