На море в Гърция 2020 - VII

• 54 283
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Може и случайност да е било с медузите. Ние бяхме само за междинна нощувка на връщане от Кефалония през юни 2016г., но планирахме плаж на следващия ден, който се провали заради медузите - аз като не мога да плувам и не ми се седи изобщо на плажа, а и беше доста горещо.

# 601
очаква ли се отмяна на пср теста

# 602
Според групата на Промахон във фейсбук, нещата вървят към затягане на мерките, но днес няма нищо официално още.

# 603
  • София
Здравейте. С две деца, съответно на 11 и 5 години, трябва ли да им направим тестове или ще бъде достатъчно само на нас? От София сме, последно четох, че нямало семейни, чудя се как да го направим най-изгодно.

# 604
  • София
Ще трябва да направите тестове за вас и голямото дете.

# 605
Анаис е това. Ние много харесваме мястото. Аз не съм казала, че е лош плажът, даже напротив - за мен е един от най-хубавите плажове. Но като ви гледам в темата, все ходите по разни екзотични места на юг, обикаляте по 2-3 плажа на ден, пък ние едва ли не сме се цопнали на първия сносен плаж след границата. Но да си призная това ни беше и целта. Размазване 5 дни, мързел, спане и пак мързел. Това ми е на мен почивката за зареждане на батериите.

То това е малко исторически.Първите пробиви за пътуване в Гърция бяха преди 20 тина години едни многобройни автобусни екскурзии по за 2-3 дни в Паралия Катерини -  една глъч , гмеж , ма то и сега е така там с тюрлю гювеч от сърби , македонци , руснаци и съвсем обяснимо българите избягаха от там. Все пак останалите 150 , че и 300 км.  вкл.Коринос от горна страна , Неа Пори , Агиокампос , т.н. Лариски плажове и вкл. Пелион чак до Волос са доста добри с много екзотични места и хубави плажове и все повече българи ги обикалят.
В Паралия Катерини и аз съм ходила, и не бих стъпила пак. Този плаж на Коринос е съвсем различен. Огромен и доста празен, поне в началото на септември.
Може ли да ме насочите към място, да не е много далече с кола от София, да има хубав плаж и да си наемем апартамент или къщичка близо до плажа? Събирам инфо, досега правихме гръцко море без деца, догодина искам поне едни 8-10 дни да направим море с децата там. Трябва ми хубав плаж и прилично място да отседнем блзо до плажа.  Досега сме били на ол инклузиви в БГ заради децата. Знаете как е, по 5 манджи на малкия нареждам, докато разбера какво ще яде. Е вече порасна и е готов за свободна консумация, а след последния ол инклузив много се разочаровахме от буламачите. Искам да е близо, защото децата се изнервят от пътя и става ужас. Ние даже до нашето море пътуваме с преспиване по пътя.
Най-близкото селище от София e Офринио. Не знам доколко може да направите компромис с пътуването/с продължителността му/, но според мен северна Гърция си е едно и също  навсякъде. Не казваш и защо не ти е харесало Катерини, за да си направи сметка човек  какво да ти препоръча. Днес се върнахме от Никити, ако не ти се струва дълго до там, мога да ти дам идея за спане.

# 606
  • София
Анаис е това. Ние много харесваме мястото. Аз не съм казала, че е лош плажът, даже напротив - за мен е един от най-хубавите плажове. Но като ви гледам в темата, все ходите по разни екзотични места на юг, обикаляте по 2-3 плажа на ден, пък ние едва ли не сме се цопнали на първия сносен плаж след границата. Но да си призная това ни беше и целта. Размазване 5 дни, мързел, спане и пак мързел. Това ми е на мен почивката за зареждане на батериите.

То това е малко исторически.Първите пробиви за пътуване в Гърция бяха преди 20 тина години едни многобройни автобусни екскурзии по за 2-3 дни в Паралия Катерини -  една глъч , гмеж , ма то и сега е така там с тюрлю гювеч от сърби , македонци , руснаци и съвсем обяснимо българите избягаха от там. Все пак останалите 150 , че и 300 км.  вкл.Коринос от горна страна , Неа Пори , Агиокампос , т.н. Лариски плажове и вкл. Пелион чак до Волос са доста добри с много екзотични места и хубави плажове и все повече българи ги обикалят.
В Паралия Катерини и аз съм ходила, и не бих стъпила пак. Този плаж на Коринос е съвсем различен. Огромен и доста празен, поне в началото на септември.
Може ли да ме насочите към място, да не е много далече с кола от София, да има хубав плаж и да си наемем апартамент или къщичка близо до плажа? Събирам инфо, досега правихме гръцко море без деца, догодина искам поне едни 8-10 дни да направим море с децата там. Трябва ми хубав плаж и прилично място да отседнем блзо до плажа.  Досега сме били на ол инклузиви в БГ заради децата. Знаете как е, по 5 манджи на малкия нареждам, докато разбера какво ще яде. Е вече порасна и е готов за свободна консумация, а след последния ол инклузив много се разочаровахме от буламачите. Искам да е близо, защото децата се изнервят от пътя и става ужас. Ние даже до нашето море пътуваме с преспиване по пътя.
Най-близкото селище от София e Офринио. Не знам доколко може да направите компромис с пътуването/с продължителността му/, но според мен северна Гърция си е едно и също  навсякъде. Не казваш и защо не ти е харесало Катерини, за да си направи сметка човек  какво да ти препоръча. Днес се върнахме от Никити, ако не ти се струва дълго до там, мога да ти дам идея за спане.
Не ми хареса, защото беше като по нашите плажове, г*з до г*з, аз не обичам да е натъпкано. Навътре градчето ми хареса, но плажовете не особено.
Никити е едно от местата, които съм набелязала.

# 607
Здравейте. С две деца, съответно на 11 и 5 години, трябва ли да им направим тестове или ще бъде достатъчно само на нас? От София сме, последно четох, че нямало семейни, чудя се как да го направим най-изгодно.

В София Геника дава отстъпки за семейства - 89 лв. на човек, ще са ви необходими три теста. Но тестове се правят само на Плиска, иначе резултатите може да се получат и от другите им центрове. Ако се направи преди обяд, резултатът е готов същия ден. Можете да видите условията им.

# 608
  • София
Този пост за намаление на тестове е от днес. Групата е "ГКПП Кулата-Промахонас".

Скрит текст:

# 609
  • Пловдив
Аз съм на Крит в момента. Туристите са изключително малко. С група съм и ходя там, където ме заведат.
В Ираклион маските са задължителни и навън, носят се масово. В градски транспорт и в музеи се следи. В Ханя също е задължително, но днес ще съм там и ще видим доколко се спазва.
Морето е доста бурно тези дни. Ние сме в Маламе, на 15 км западно от Ханя. Плажът е от камъни, но така или иначе за къпане не става. Хубав пясъчен плаж посетих вчера в Агия Марина. Широка ивица, дълга, плитко е, но вчера не пускаха на вътре. Само до колене, има спасители и спасителки и свирят. Носят маски.
В центъра на Ретинмно има малък много приятен плаж със спокойни води.
На Крит е празно, има много затворени хотели. Друг път по това време на годината било пълно, сега е пусто и тихо.

# 610
Предполагам, че е интересно да споделя как видях мерките по Цикладите от гл. т. на коронавируса.

Направихме тестовете в неделя на 06.09 в Рамус в Дружба. Бяхме там към 10 ч. и пред нас нямаше никой. Резултатите ни излязоха към 17:00 ч. същия ден, взехме си листата на следващия ден - 07.09. Летяхме на 08.09 с wizz до Миконос. Още на летище София, преди качване на самолета ни провериха тестовете и кодовете. На няколко човека не позволиха да се качат на самолета. На летището в Миконос ни провериха кодовете, дали пък не ги и сканираха, погледнаха ни и резултатите от тестовете. Бързо вървеше. Никого не тестваха, но имаше създадени условия.

В Миконос маски носеха около 20-30 % от туристите, в Санторини и Наксос още по-малко, може би около 10 %. В автобуси, корабчета, фериботи, магазини маските са задължителни. На открития ферибот си взехме напитки и излязохме на външната палуба, стояхме без маски. Персоналът - сервитьори, шофьори, продавачи и т.н. 90 % носят маски и то правилно. 

Върнахме се с Aegean airlines от Санторини през Атина. От самолета се слизаше по редове - от 1 до 5, след това от 5 до 10. 

Скоро ще има и снимки. Страхотно беше! Цикладите са невероятни

# 611
  • София
Ева, чакаме снимките с нетърпение! Но моля те добави и кратък разказ за пътуването ви извън мерките срещу КОВИД.

# 612
Цикладите - любов завинаги  Simple Smile  Миконос, Наксос и Санторини

Ето и по-детайлен разказ със снимки от нашето пътуване Simple Smile Преди да започна бих искала да благодаря на всички вас, които направихте това пътуване възможно със съвети и мнения. Благодаря ви!!! На всички, които все още не са били по тези места желая от сърце скоро да отидат Simple Smile

1 ден - пътуване със самолет на wizzair по маршрут София - Миконос - цена на билета 37 лв., доплатихме приорити за багаж още 35 лв. От летището с автобус отидохме до центъра - 2 евро. Автобусът спира в дясно на изхода от летището. Полетът беше рано сутрин, имахме време да се поразходим в централната част на Миконос - вятърните мелници, малката Венеция, качихме се на хълма с вятърната мелница, пристанището. Пихме кафе, обядвахме. В късния следобяд се придвижихме с water taxi - 2 евро от пристанището в града до пристанището, от където тръгват фериботите. Билетите за ферито ги взех директно от сайта на seajets - 38 евро на човек.  След 40 минути бяхме в Наксос. Настанихме се в Наксос, Хора - в Pansion irene 2. Прилично, много чисто. Като минус мога да отбележа, че беше малко отдалечено от центъра на града и банята беше доста тясна. Но пък цената - 180 лв. за 3 нощувки двойна стая Simple Smile

Миконос

2 ден - Наксос - посетихме плаж Agios Georgios Beach, на пешеходно разстояние от града. Страхотен плаж, чист, пясъчен... Цена за комплект 2 шезлонга и чадър - 10 евро. Вечерта се качихме до крепоста в това заведение - 1739 Terrasse Cafe. Има асансьор до горе, може и да се качите и само за снимки. След това отидохме и до Портата. Като цяло цените в Наксос ми се сториха доста прилични - вино 1/2 - 4 евро, порция калмари с гарнитура - 8 евро.

Плаж Agios Georgios

3 ден - отидохме до плаж Плака с автобус от автогарата срещу пристанището. На кръгъл час са автобусите, на връщане има автобус тридесет минути след съответния час. Цена на билетчето 1.6 или 1.8 евро беше. Пътува се около 15 минути. Слязохме на последната спирка - хотел Plaza beach. Там имаше и голям басейн, ползвахме го безплатно Simple Smile Цена на чадър и шезлонги - 7 евро комплект. Е това е Плажът - уникален, пясъчен, спокойно, чисто..... Хора нямаше почти никакви, страхотно.

Плаж Плака

Басейнът

4 ден - пихме кафе в Наксос и се придвижихме до Санторини с ферибот - 20 евро. Билети закупих предния ден от бюро на главната улица в Наксос, нямаше допълнителна такса. С автобус за 2 евро от порта  в Санторини се транспортирахме до Фира. В Санторини се настанихме в хотел Golden star - 300 лв. за 3 нощувки двойна стая. Прилично беше, чисто, в близост до автогарата, малко стари мебели, но нищо фатално. Според мен Фира е много добро място за настаняване на острова. От една страна - има много магазинчета, ресторанти. От друга - от Фира тръгват автобуси до всички по-важни точки на острова - до Оя, до плажовете....

Довиждане Наксос

Хотелът в Санторини

5 ден - направихме разходка по калдерата - от Фира до Имеровили. Вечерта - с автобус отидохме до Оя да гледаме залеза от крепостта, цена - 1.6 евро.

По калдерата

Оя

6 ден - ден за плаж. Решихме да отидем до Периса бийч - с автобус от Фира до плажа за 2.2 евро. Плажът е много красив, с черен пясък. Чадър и шезлонги - 10 евро. Вечерта изпратихме залеза с чаша вино и се сбогувахме със Санторини.

7 ден - с ранен полет с Aegean air през Атина се прибрахме в София. Цена 160 лв.

Благодаря за вниманието Simple Smile

# 613
Много красиви снимки.

# 614
  • София
Последно отпадна ли изискването за  пср тестове от 15.09 ? Никъде никаква информация не намирам...

Общи условия

Активация на акаунт