На море в Гърция 2020 - VII

• 54 231
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
За съжаление новините са лоши за Кефалония след снощната буря. Сърцето ми се къса. Дано поне няма пострадали!
Агия Ефимия от сутринта https://www.inkefalonia.gr/koinonia/85791-agia-effimia-megales-z … u-rematos-eikones
Ужас, като помисля че преди седмица бях там и шнорхелувах точно в Агия Ефимия!!! Дано няма пострадали и бързо се възстановят.
Аз с моя тенденционно лош късмет при пътувания, тоя път чак не можах да повярвам, че сме улучили хубаво време и никой не ни блъсна или колата не се повреди, като си помисля че ММ искаше да ходим на Кефалония след  14/09 Dizzy Face Ама то време, природа - божа работа.
Помня на Корфу ходихме след 15/09 и пак ни се разминаха бурите тогава.

# 661
Е за това не мечтая да живея на остров. При едно бедствие са откъснати от света. Дано няма жертви.

# 662
  • София
Аз пък си мечтая да живея на остров. Временното откъсване от света не ме плаши. Но такива бедствия се случват по крайбрежни зони и на континента. За съжаление имам чувството, че катастрофалните бедствия зачестяват.

# 663
О, природата става все по-сурова, особено в крайбрежните зони.
На Кефалония и Итака са цял ден без ток и вода. Не е фън, все едно дали си на остров или полуостров.

# 664
  • София
Ние тази година се разминахме с бурята на Евия, където имаше няколко починали Sad Бягахме от нея с яхтата, за ден се разминахме. Щяхме да оставаме още ден на пристанището, но колата се развали и тръгнахме (600 км на 2ра предавка ни предстояха). Ядосах се на колата, ама явно така е било писано и отървахме бурята.
Горките хора на Кефалония, не съм чела за жертви, дано и няма, но наистина през последните години катаклизмите зачестиха. Огненият ад покрай Атика, ураганите.. ужас!

# 665
  • някъде ... тук ...
Поздрави от Северна Евия - Ровиес. Вчера следобяд по път имаше само малко наноси по пътищата за Глифа, от дъжда. Други поражения не видяхме.
В петък надвечер на границата не сме чакали повече от 15 минути. Провериха само ЛК. Не са търсили ни тестове, ни код. На никой от опашката, а имаше и румънци, и молдовци.
На Лутра Едипсу тази сутрин, в гьолчетата до морето имаше само румънски баби и дядовци, освен нас двамата с мъжа ми Simple Smile

# 666
То 10000000 пъти се е говорило, ама QR кода кога и къде се получава? На мейла или в приложението?

# 667
То 10000000 пъти се е говорило, ама QR кода кога и къде се получава? На мейла или в приложението?
На мейла. След 00.00 часа в деня на пътуването.

# 668
  • София
За еднодневен трип към Гърция необходим ли е код?Трябва да отскоча по работа и чакам с нетърпение отпадането на тестовете в края на месеца

# 669
  • Sofia
За еднодневен трип към Гърция необходим ли е код?Трябва да отскоча по работа и чакам с нетърпение отпадането на тестовете в края на месеца
Баща ми беше по работа за един ден и освен отрицеталените тестове, са гледали и кодовете, че даже и са повторили пробите на границата..

# 670
  • Варна
Четох последните съобщения в сайта на МВнР, но не пишеше за физически лица- все още ли се влиза в Гърция само през Кулата- Промахон и възможно ли е връщане в България през Орменион- Кап. Петко Войвода или друг пункт? PCR за дете родено 2015 не е необходим, нали? В последната минута трябва да се организирам, а не съм запозната с актуалните мерки пунктуално. Благодаря!

# 671
  • София
Влизане на туристи само през Кулата, може да се излезе и през Маказа.
За детето няма тест.

# 672
  • Варна
Тоест може да влезем в Гърция през Маказа, без да сме гръцки граждани или пребиваващи, с имот там и т.н? Не бяха ли това изискванията за Маказа?

# 673
Може да влезете само през Кулата, но можете да се върнете в Бг и през Маказа освен през Кулата.

# 674

Добър вечер!
Още едно включване от Крит. Спамя ви с още една (телефонна) снимка на Балос.  Днес благополучно и ние се добрахме до тук Sweat Smile
Заслужаваше си всяко едно стъпало надолу и обратно!
И този пясък просто Heartpulse

Нямам търпение за Елафониси Wink

Общи условия

Активация на акаунт