На море в Гърция 2020 - VII

• 54 390
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Нормално туристическият сезон за региона е до края на септември и със сигурност ще работят много места, макар и полека-лека към края на месеца да започват да затварят.
За времето - гаранция-Франция. Имаше няколко години подред поройни дъждове по Йонийско през септември, дори в самото начало на месеца. А е било и прекрасно.

# 211
  • София
Здравейте! Днес ви пращам солени поздрави от родното място на Питагор на остров Самос. Градчето е много кокетно и чаровно. Плажът не е идеален, но става. Попаднахме и на много любезен домакин, направо половин екскурзовод. За 5 минути ни разказа доста неща. Тук ще останем по-малко от 24 часа, защото утре хващаме ферито до Патмос. На връщане ще имаме малко повече време, дано успеем да видим някои неща. Засега обаче определено си мисля, че Самос заслужава повече внимание.
Слагам ви само една постна снимка от телефона, а повече и по-качествени - като се приберем.

# 212
# 213
  • София
Внимание за пътуващите!
Само вчера са извършени 57 138 проверки в цялата страна за маски/където са задължителни/ и други нарушения, за които са наложени глоби.

Масови проверки и в Солун с много глоби в размер на 150 евро.
Същото е и в останалите префектури на Централна Македония.
Дори има данни за всеки район колко глоби са наложени, но е дълго.

За останалите ограничения са потвърдени 454 съответни нарушения и съответно глобени.
Има 28 души арестувани за неподчинение.

За експлоатация на магазини и заведения след 24:00 часа са наложени  административни глоби от 10 000 евро и тридневно затваряне.
И т.н.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 18:56 от Bled

# 214
# 215
Хора, гледат ли в колко часа е направен теста и ако е направен на 31.08, нали  е валиден до 03.09 вклюпително? Въпроса ми е защото всичко ще се прави в последния момент.

# 216
  • София
Благодаря много, а от настаняването доволни ли сте? Все ги гледам тези апартаменти и им си чудя, те са малко извън Милина нали?

# 217
Благодаря много, а от настаняването доволни ли сте? Все ги гледам тези апартаменти и им си чудя, те са малко извън Милина нали?
Оо да, препоръчвам с две ръце. Много чисто, уютно, страхотна гледка и с дружелюбни собственици. Ние за втора година отсядаме тук и несъжаляваме. Има семейна таверна, към хотела, която също е много добра. Да, иначе комплексчето е на около 1км извън самата Милина. Плажчета пред хотела не е нещо кой знае какво, но става. Ние така или иначе обикаляме доста в района и на различни плажове.

# 218
Тодоричка,
в Маври Петра са, таверната е точно срещу кейчето, на пътя - с едни карирани покривки, със сигурност си я виждала.

# 219
  • София
Виждала съм ги, да, благодаря Simple Smile Може да им дойде ред най - накрая

# 220
  • София
Хора, гледат ли в колко часа е направен теста и ако е направен на 31.08, нали  е валиден до 03.09 вклюпително? Въпроса ми е защото всичко ще се прави в последния момент.
Да, до трети включително е валиден.
Изпържихме се от жега тези дни, но беше фул с хора вчера по плажа. Много гърци имало в тази Гърция 😂😂😂

# 221
[Да, до трети включително е валиден...

Yovanka, благодаря за отговора! На границата гледат ли в колко часа е направен теста или важното е преминаването да е най-късно в третия ден? Въпроса ми е свързан с това, че не се знае колко време ще ни забавят на границата, да не вземат да изтечат тия часове.

# 222
  • София, България
Кой ще те върне за 2 часа? И те са хора. Най много да ви тестват пак. Един грък ги гледа тестовете, като някаква мутра прилича. Отде да знаеш какво гледа? Във всеки случай не сравнява с паспортите, можеше да носим и чужди тестове.

А си коригирам мнението за Потами бийч, в часта, която е към носа водата е чиста и е яко. Вчера бяхме при останките.
[/img]

# 223
  • София

Yovanka, благодаря за отговора! На границата гледат ли в колко часа е направен теста или важното е преминаването да е най-късно в третия ден? Въпроса ми е свързан с това, че не се знае колко време ще ни забавят на границата, да не вземат да изтечат тия часове.
На тестовете не пише в колко часа са правени, само датата. На границата гледаха броя им, дори имената не свериха - личните документи са в българския служител, тестовете ги взима гърка.

# 224
  • софия

На теста не пише час, в който е взет. Поне на тези от Рамус. Не мисля, че дори и да пише час ще издребнеят. Чела съм, че рядко, само на летище някои са имал такъв проблем.
При нас съвсем формално погледнаха листовете.

Общи условия

Активация на акаунт