На море в Гърция 2020 - VII

• 54 386
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, много ви благодаря! Прекрасни сте Simple Smile

# 226
  • Пловдив
Здравейте, предстои ми пътуване до Гърция/Крит. Не сме ходили там преди.
Малко се притеснявам за тестовете. Пътуваме на 10ти, но 7ми е почивен ден. Ще правим тест на 8ми.От Рамус Пловдив ми казаха, че на 9ти ще имаме резултатите. Някой с опит в Рамус? Ще успеят ли за 24 часа?
Попълвах формуляра за шефа ми още в началото и правих два отделни за него и жена му. Не че им потрябва, даже минаха и през Маказа, но това на 3 юли.
Ние с ММ нямаме брак, сега на една декларация ли трябва да сме? С две отделни ли? Пътуваме със самолет и с група. Организаторите ще пращат инструктаж, но аз съм си припряна, всичко трябва да ми е ясно от рано, за да не хабя нерви.
Благодаря за споделената информация.

# 227
  • София
Ще стане теста, обикновено излизат до същата вечер обикновено.
За декларациите четох, че при полетите искат всеки да има отделна заради чекирането на всяко лице поотделно. Питай в агенцията за изискванията на авиокомпанията.

# 228
Ние правихме тестовете в Геника и пише час на самите листове, от почти 5 часа чакане миналата неделя на границата ни изтекоха и тези 72 часа на тестовете, но никой не ни каза нищо. Може би гледат само датата на теста. Минахме за секунди през проверката им.

# 229
Момичета, споделете приятен плаж/залив за шнорхелуване около Сивота. До Бела Врака има ли редовно лодчици?

# 230
Когато има изискване маски да се носят и на открито, това означава ли и на плажа, или само в градски пространства? Много моля за отговор, утре заминаваме за Закинтос, а от вчера са въвели маски навсякъде.

# 231
  • София
Момичета, споделете приятен плаж/залив за шнорхелуване около Сивота.
Агия Параскеви. Намира се по пътя към Пердика. Около островчето има много риба, морски звезди. Вчера видяхме и октоподи.

# 232
Уу, супер изглежда! Има ли много хора, шезлонги?

# 233
  • София
Привет! Simple Smile
Един малко по-различен въпрос за Гърция - каква е таксата за теглене на пари от банкомат и има ли значение вида банкомат?
До тази година никога не съм имала такса при теглене с карта, защото съм банков служител в БГ.
Вчера изтеглих 100€ от атм на Пиреус в Гърция и ми уддържаха 3€ такса. Всички банкомати в ГР  вече имат такси.
Имам карта, с която се тегли без такса в целия ЕС. Миналата година имаше изненада - такса на самия банкомат. Беше около 2-2,5-3 евро в зависимост от банкомата. Но поне се изписва на екрана и питат дали искаш да продължиш. Първия път решихме, че сме попаднали на някоя мошеническа банка и отказахме транзакцията. Но после се убедихме, че всички банкомати имат такса. Отделно самата банка, на която е картата си има тарифа. На ПИБ едната част е твърда сума (май беше 5 лв, но от години не съм теглила и може да бъркам) + процент от сумата.

Момичета, споделете приятен плаж/залив за шнорхелуване около Сивота. До Бела Врака има ли редовно лодчици?
До Бела Врака се ходи пеша през водата. Simple Smile Иначе там може да се наеме кану и да се обикаля около островчетата в залива.

anbibian, стана много дълго. Simple Smile
Скрит текст:
  Кси е много живописен с червения си пясък и сивите скали с хума над него. Заслужава си да се види макар и само за снимка или да си вземете парче хума за разкрасяване. Simple Smile. Но същият червен пясък го има и по плажовете наоколо, без  да е пренаселено. Например може да се отиде на плаж Кунопетра. Наблизо са и каменният нос със същото име, където камъните са подвижни. Пъхат се клечки между тях и се вижда как мърдат. Simple Smile
  Има два пясъчни плажа около летището - от двете му страни. Много е атрактивно да се къпеш и над теб да минават самолети, на които виждаш "нитовете и гайките". Wink Дори следяхме разписанието на летището, за да отидем в точен час. Само не знам дали летят самолети по време на Ковид. Simple Smile Но едва ли някой е забранил частните самолети, а те бяха преобладаващите.
  Мунда/Камилия и на мен много ми хареса - безкраен пясъчен плаж. Малко по-особен е и не бива да забиваш чадъри или да копаеш дупки заради костенурките. Но пък ако държите на чадъри, има. Дори май бяха безплатни.
  По повод на Мелисани, водата, която излиза в пещерата идва от другия край на острова, близо до Аргостоли. Мисля, че мястото се казваше Катавотрес. Дупки в земята са. Сложили са и водни колелета, за да се онагледи в коя посока върви водата. Наблизо има и красив фар. По залез е разкошно!
  На Антисамос можете да си вземете малко хляб за рибите. Тогава става гъмжило. Simple Smile
  На пристанището на Аргостоли могат да се купят рибки от рибарите и да се хранят костенурки. Видях някакви английско говорящи да го правят. Иначе и самите рибари им подхвърлят рибки.
  До Фискардо имаме едно любимо плажче - Фоки. Каменливо е, но е адски красиво. Задължително му отделяме час-два преди или след ферибота.
  За Петани, Миртос, Песада, Макрис Гиалос, Платис Гиалос вече са писали. При Скала също е хубав пясъчен плаж,  но не знам дали си струва ходенето до там. Пренаселен курорт е.
  Спането в прекрасните Асос или Фискардо е малко скъпичко. Май никой от познатите ми не е отсядал там. Първите по-поносими цени на север са в Агия Ефимия и Диварата. На нас не ни пречи да отсядаме на юг и да обикаляме. Първият път имахме настанявания в последния момент по за 20 евро за двама в Лурдата, Влахата и Мусата. Имай предвид, че в тази част брегът е доста стръмен и почти всички настаняввания са с прекрасна гледка към Закинтос. 

София72, септември е нашето време за Гърция. Чакаме учениците да тръгнат на училище и отиваме на спокойствие. Втората половина на септември в 90% от случаите е разкошна. Но винаги има риск и от бури. Имаше година, в която тръгнахме чак на 5-6 октомври, за да приключи лошото време. Тогава успяхме да се топнем само в най-плитките плажове. На другите водата беше изстинала. Иначе на Кефалония и Лефкада всичко работи, с изключение на някои бийч барове. Но пък ние обичаме неорганизирани плажове и това за  нас е още един плюс. Круизните корабчета от Лефкада приключваха около 23-24 септември. Сигурно е свързано с българските групи. Simple Smile На Кефалония не сме търсили, но е много вероятно и там да приключват рано с подобни екскурзии.

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 19:39 от Тaня67

# 234
И аз питам за маските. Трябва ли на плажа да сме с тях.

# 235
И аз питам за маските. Трябва ли на плажа да сме с тях.

Гледайте другите хора на плажа, ако всички са с маски - слагайте Simple Smile

# 236
  • софия
В групата във ФБ чета, че на плажа никой не е с маска, освен персонала. И по улиците имало доста хора без или с на брадата. Задължително се спазвало за магазините.

Надявам се, че няма да блокират границата на 2 септември, както имаха намерение.

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 18:33 от zvаnchе

# 237
  • София
Никой не е с маска на плажа. Снимка от днес (умишленно от далеч, все пак не е коректно да снимам)

За времето, миналата година бяхме за седмица в Санторини от 4.10. и беше чудесно. Но все пак е доста на долу. На Халкидики след 15.09. краят на лятото се усеща.
За мен най-хубавото време за маре в Гърция е между 15.08. и 5.09.

# 238
  • София
Уу, супер изглежда! Има ли много хора, шезлонги?

Има шезлонги, има и хора, основно гърци, но не е пренаселено.

# 239
Тaня67 Flowers Hibiscus Във Фискардо наистина е доста скъпо настаняването, отказахме се за там. В Асос намерих, но после прочетох, че пътя е малко стръмен и в крайна сметка си избрахме Агия Ефимия.  Асос и Фискардо ще ги посетим за разходка и плаж.
Когато молец Flowers Hibiscus препоръча таверна в Агия Ефимия с хубави сардини, още не знаехме, че ще ходим на Кефалония Smiley Сега е почти сигурно, че ще сме точно в това рибарско село и със сигурност ще посетим таверната.
Плажовете са толково много, че още ми е каша в главата, но се ориентирах поне горе долу кое къде се намира. Като цяло мислим да пропуснем изцяло южната част на острова и да се върнем там евентуално догодина с по-малкото, което мрази водата, но обича пясъка Smiley
За самото пътуване до там ми възникнаха въпроси. Малко след Превеза на картата виждам, че има прекъсване и се минава по море. Мост ли има там или ферибот? Нидри, за което аз се бях заблудила, че е на континента, сега гледам, че всъщност е на Левкада. Там колко горе долу е таксата за моста и за колко време се прекосява острова, знам че е с по-планински терен?

Днес бяхме в Рамус на Сточна гара за тестове. Преди нас имаше 15 човека, приключхме за половин час. Резултатите бяха готови след 18 часа днес.

Общи условия

Активация на акаунт