На море в Гърция 2020 - VII

• 54 361
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Благодаря ти!
Pachia Ammos е хотелът- почти на пясъка. До таверна Panorama, където вечеряхме днес, защото ни беше на 2 крачки. И нея ще похваля. Огромни порции вкусно приготвена храна, с прекрасна гледка към морето.

# 316
Доколкото разбрах, госпожата е от Пловдив и не иска да иска да ходи в Писанец🥺
Аз от София се вдигнах до там, супер доволна съм от организацията и отношението.
Може рекапитулацията накрая да излезе и в повече, но поне ядохме, пихме и се веселихме в Пловдив, а не си дадох парите на мафиотските софийски лаборатории✌️

# 317
  • софия
Реших да се разровя из безумните заповеди на МЗ с последен списък - приложение 3.
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/08/14/zapov … -473-14082020.pdf
Всеки може да прецени какво очакват гърците и какво е отношението на прословутия списък конкретно към пътуване (в Гърция).

Цитат
The Laboratories that perform the RT-PCR testing should be:
*National Reference laboratories
*National Public Health Laboratories or
*Private laboratories which are accredited from the respective national accreditation authorities (not necessarily specifically for COVID-19).
https://travel.gov.gr/#/

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 09:30 от zvаnchе

# 318

Привет, вчера се настанихме в Агия Ефимея. Тук от ляво на пристана има поредица от стъпала, които водят към скали, от които може да се влезе в морето. На две места имаше и миниатюрни плажчета с шарени камъни.
На дъщеря ми много й харесва. До сега все ги водим по пясъка.
Ето го и Миртос, гледам сега една коза стои на ръба на скалата и се наслаждава на гледката Smiley

Видяхме делфини от ферибота. Дъщеря ми за пръв път вижда делфин. Въобще за нея се очертава една вълнуваща Кефалония.
Днес отиваме на север към Фоки.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 09:36 от anbibian

# 319
Здравейте! При направена резервация избрах семеен автомобил с размер по-голям от 4.25 м. Сега след като си чекирах билетите обаче, ми излиза че автомобила е 4.20 м. с височина 1.55  което не отговаря на действителността. Писах на ferryhopper.com , но не знам дали изобщо ще ми отговорят.  Трябва ли това да ме притеснява?
Поздрави!

# 320
  • София
Здравейте! При направена резервация избрах семеен автомобил с размер по-голям от 4.25 м. Сега след като си чекирах билетите обаче, ми излиза че автомобила е 4.20 м. с височина 1.55  което не отговаря на действителността. Писах на ferryhopper.com , но не знам дали изобщо ще ми отговорят.  Трябва ли това да ме притеснява?
Поздрави!
Не бих казала, не мисля че гледат подробно, най - много ако има разлика в цената за малък и семеен автомобил и все пак се запънат, да ви накарат да доплатите. Ако тръгвате от Пирея, може да отидете на гише преди качването, да покажете и билетите и резервацията, и да уточните дали е ок

# 321
  • Там където
Ох, момичета така ви завиждам. Аз се отказах от септемврийската Кефалония заради ПСР тестовете и сега само подсмърчам като гледам снимките. Останах си само с едното юлско море на Фанари, което не се е случвало последните 10-ина години. Дано следващата година всичко е наред  Simple Smile Качвайте снимки поне да събирам инфо за другата година Simple Smile Весела ваканция!

# 322
Поздрави!
Не бих казала, не мисля че гледат подробно, най - много ако има разлика в цената за малък и семеен автомобил и все пак се запънат, да ви накарат да доплатите. Ако тръгвате от Пирея, може да отидете на гише преди качването, да покажете и билетите и резервацията, и да уточните дали е ок

От Волос тръгва ферибота, резервацията която са ми изпратили от сайта е на български и дори да отида до тях едва ли нещо ще успеят да разберат.

# 323
  • София

Поздрави!
От Волос тръгва ферибота, резервацията която са ми изпратили от сайта е на български и дори да отида до тях едва ли нещо ще успеят да разберат.
Не знам във Волос как се случват нещата с проверката на билетите, но в Миконос минава един служител покрай колите и сканира QR-кодовете от телефоните за пътници и коли. При нас не видя детето и ако не му бях казала да изчака да намеря и неговия код, изобщо нямаше и да го сканира. За колата също го позабрави, там пък ММ го привика да почака.
По-миналата година имахме подобна случка с кола. Аз бях резервирала фери за малка кола, защото такава бях запазила от рент а кара, но ни дадоха голяма. Ходихме на пристанището в Милос да обясним ситуацията. Те казаха, че вече билетите са издадени и да питаме на ферито, дали искат доплащане. Но там нищо не забелязаха и не казаха.

# 324
Ще пътуваме на 02.09 подпълних декларация, но не съм сигурна дали всичко е правилно. Получих и потвърждение на имейла си.
Като основно име и данни са на съпруга ми, моето име е като второ лице в колата, но ми направи впечатление, че се изисква само име и дата на раждане. Така ли трябва да е? Благодаря.

# 325
Да, така е. Могат да се добавят много членове на семейството, но за тях не се искат допълнителни данни.

# 326
Здравейте,
Бих искала да попитам има ли някой, който е наемал под наем пътнически бус 8+1 за пътуване до Гърция? Ако да моля за повече информация и нужно ли е да се прави пълномощно пред нотариус за изкарването в чужбина?
Благодаря предварително.

# 327
  • София
Здравейте,
Бих искала да попитам има ли някой, който е наемал под наем пътнически бус 8+1 за пътуване до Гърция? Ако да моля за повече информация и нужно ли е да се прави пълномощно пред нотариус за изкарването в чужбина?
Благодаря предварително.

Пълномощно е нужно със сигурност.
Но не съм наясно дали още важат ограниченията за броя на пътниците в МПС-тата, което във вашия случай е важно.

# 328

В очакване на залеза на Миртос

# 329
Здравейте,
Извинявам се за въпроса, но имам броени часове до почивка в Гърция и не ми остава много време да прочета тази огромна тема. Интересува ме, ако решим да пътуваме примерно в събота, кога трябва да изискам този QR код? Примерно мога ли днес да попълня формуляра или е рано? Колко време важи кода? Трябва ли да имам резервация някъде с адрес който да посоча в декларацията-преди май беше така-а сега? Един QR код ли ще имам или за всички от семейството по един?
Някой ходил ли е скоро на Тасос? Ферито пак ли са на често както преди? Мерят ли температура?  Кога според вас се очаква да бъде навалицата на границата? В петък или в събота?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 21:36 от axxxelll

Общи условия

Активация на акаунт