Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 649
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • SF
Да, много сладко ще се върже с облачетата над него.

# 376
  • Mediterraneo
Супер си е с мокета. Има прахосмукачки за праха.

# 377
Предстои да реформираме стаята на дъщеря ми за първи клас. Някой да е ползвал услугите на интериорен дизайнер /само за проект/. Стаята е малка /около 11кв.м. и малко/ и искам хем да запазим съществуващото легло в новата стая, хем да успеем да разположим толкова практично новите мебели, че да е максимално удобно и за ученичка.

# 378
Здравейте, бях писала преди време за плюсове и минуси за легла тип сандвич. Доста хора ме разубеждават. Предстои ни обзавеждане на детска и се чудим как да разпределим мебелите най-рационално. Стаята ще бъде за дете на 5 и бебе, което още не се е родило, съответно ще спи в тази стая евентуално след 2 години може би🤔
Чудим се дали да оставим нещата така, както са на скица или да сложим 2 легла на едната стена. Като варианта за сандвич все още не е напълно изключен. Варианта за двуетажно леглото обаче съм го отхвърлила напълно. Ще се радвам да споделите мнения, много ми е труден избора🙄

# 379
  • Варна
Сандвич твърдо не, много глупав вариант ми изглежда за постоянно спане. За някое гостенче да, но иначе - пълен абсурд. Всяко дете трябва да си има самостоятелно кътче, а не да се налага да си издърпва леглото изпод другото, съответно второто дете да трябва да го прегазва, за да си стигне леглото. Не мога да се ориентирам това вратата на стаята ли е, където са двете легла? Ако е така не ми изглежда добре, бих ги сложила на едната стена или под ъгъл, така е много като в болница.

# 380
Да, вратата е в средата, съжаляваме, че не я преместихме в края на стената. Така както е за съжаление няма вариант за ъглови легла.

# 381
Аз съм за две легла по дължина от лявата страна на стаята, бюро под прозореца и гардероб със секция от дясно пак по дължината на стаята.
 Не бих сложила две бюра с тази разлика в годините. Вероятността да учат по едно и също време е малка:).

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 17:14 от sisku

# 382
Със сигурност 1 бюро, да. Дори и да се наложи да учат по едно и също време на едно място не мисля, че биха се случили нещата😄 това, което ме притеснява пък на това разположение е като сложа леглата на едната стена и гардероба на другата, че ще остане едно коридорче за игра.. Да, гардероба няма да е огромен със сигурност, но все пак ми е трудно да си го представя..

# 383
Ние сме с легло сандвич. За сега ни е удобно, а след 2-3 год., така или иначе ще разделяме децата в отделни стаи. Сега са на 5,5 и 7 год. Все още не заспиват сами и това ми е вариант да бъда за малко и до двамата докато заспят. В почивните дни го сгъвам за да имат повече място за игра, през седмицата не, когато както се наложи. Така, че бих казала, че е много индивидуално... За едни ще е удобно, за други не.

# 384
Голямото ни дете още спи често в спалнята, ако спи в неговото легло също трябва да съм при него. С малкото не си правя от сега планове. Затова и аз се бях насочила към сандвич, а като стане време да са на самостоятелни легла да вземем просто едно легло, а сандвича да е за гости или да сложим шкафчета на негово място. Самата аз съм спала на сандвич и то до доста голяма възраст. За мен е в плюс повечето свободно място,но доста се влияя явно от мненията срещу сандвича

# 385
  • SF
На мястото на телевизора не може ли да се сложи едно бюро с дължината на тв шкафа? Този телевизор откъде ще се гледа. Срещу него трябва да има място за сядане, но гардеробът няма да може да се ползва. Помислете дали на това място няма да е по-подходящо да се сложи бюро, вместо телевизор, който да шуми зад гърба на учещото дете.

# 386
  • Варна
Чак сега видях, че има нарисуван телевизор. Абсолютно не му е мястото там, откъде ще се гледа? Той трябва да е някъде срещу леглата и да гледа към тях, а не срещу гардероба. Леглата на едната страна, телевизорът срещу тях, бюрото до него, нещо такова по-добре.

# 387
Аз в спалня телевизор не бих сложила, но всеки си решава. Ако няма място може на стойка нависоко.

# 388
До сега бяхме с телевизор само в хола. По принцип и аз съм против да има в спалните, но децата растат, искат понякога са си гледат нещо подходящо за деца. Може и да не сложим скоро телевизор, но предпочитам да предвидя от сега къде да бъдат контакти, кабели за тв и т.н. И да, по принцип е предвидено да е на високо.
Май ще си останем на варианта да са 2 легла на едната стена.

# 389
  • Варна
Това не е спалня, а детска стая. Що да няма телевизор? Тоя спор сме го водили многократно, който не иска ТВ да не си слага, но щом някой е решил да има не виждам смисъл друг да почне да му се натяква колко не е ок. И в спалнята ни имаше телевизор, и сега, когато е детска пак има. Не е подлежало на обсъждане.

Общи условия

Активация на акаунт