Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 078
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • SF
Това с ръста на детето и дължината на леглото го написах по повод едно двуетажно ДЕТСКО легло.
Ето, някои хора имат място за 90 на 180 см. Иначе, да, ако имате място за големи легла, това е най-добре!

# 61
  • Велико Търново
Моля, помогнете ми с избор на стол за детско бюро. Не искам да е подвижен с колелца, защото моите диванета ще правят състезане в стаята. Преди време в една група във фейсбук бях срещнала много симпатичен шарен стол точно за детска стая, но не мога да го открия сега. И най-вече да е удобен и не много тежък.

# 62
  • София
Много интересни идеи и реализирани чудесни стаи показвате.
Върнах се назад в темите, за да ви чета, и съм възхитена.

Предстои ни да правим стая на дъщеря ни, която е на 7,5 години.

Най-напред ни предстои смяна на подовото покритие.
В момента има много грозно дюшеме.
Идеята ми е да сложа или трислоен естестевн паркет или ламинат. Чуденката ми е дали да махам дюшемето и да правя саморазливен под или директно върху него.
Някой дали е ползвал такъв трислоен паркет и какво му е мнението.

Ето и схема на стаята: - 14 кв м.
За сега съм измислила леглото - 90 х 195, което имаме налично, искам да има ракла към него + 4крилен гардероб до тавана, с вратички и чекмеджета.

Харесва ми идеята за дълго бюро пред прозореца по цялата ширина на стаята, НО - изложението е южно и се чудя дали няма да пече неприятно директно в лицето. На баткото бюрото е под прозореца в съседната стая със същото изложение и вечно външните му щори са спуснати. Освен това така се ограничава достъпа до прозорците, а и радиаторите са там и са доста високи, не е подходящо да се сложи бюрото над тях. Колко е стандартната дълбочина на тези дълги бюра - 50 см, 60 см?

Другият вариант е да направя ъголово бюро, пак до прозореца, в противоположния ъгъл на леглото. На същата тази срущуположна на леглото стена, си представям да има рафчета и шкафчета за учебници, книги и играчки. Ще има и щкафче с чекмеджета под бюрото тип икейските

Иска ми се добавя някъде тоалетка, в която да има чекмеджета и капак с огледало.

Освен това ми се иска да направим и някакво кътче, където да се свива, скътава. Защото тя много често обича да си играе под голямото бюро в хола или на някакви такива закътани места. Много искаше легло на два етажа - отгоре да спи, а отдолу - място за игра с диванче, но със сигурност няма да й се получи.

Та в тази връзка се чудя дали да не предвидя и някакво малко разтегателно диванче/кресло. Гледах някакви, но сигурно са много детски и няма да са подходящи за нейната възраст вече.

Не знам и какви пердета да слагам на прозореца, при положение, че ще има бюро отдолу. А колкото до щори - като че ли са излишни, при положение, че имаме външни ролетни.

На вътрешната страна на вратат най-вероятно ще има фототапет, за да я направим по-красива и интересна (и като цветен акцент).

Приемам всякакви идеи и съвети.

Скрит текст:

# 63
Стаята на дъщеря ни /7 г./ е 14 кв. м. Имаше дюшеме на пода и върху него наредихме ламинат. Стана чудесно. Препоръчвам го пред естествения паркет специално за детска стая - много по-издръжлив е. Леглото ни също и 90/200 - перфектно й е. До дни ще дойдат бюрото и стола, и ще кача снимки. Боядисахме я в много нежно розово, а мебелите са в светло бежово. Взехме обзавеждането от Еродизайн и за сега сме много доволни.

# 64
Стаята на дъщеря ни /7 г./ е 14 кв. м. Имаше дюшеме на пода и върху него наредихме ламинат. Стана чудесно. Препоръчвам го пред естествения паркет специално за детска стая - много по-издръжлив е. Леглото ни също и 90/200 - перфектно й е. До дни ще дойдат бюрото и стола, и ще кача снимки. Боядисахме я в много нежно розово, а мебелите са в светло бежово. Взехме обзавеждането от Еродизайн и за сега сме много доволни.
А скърца ли дюшемето, което е под ламината? Нашето скърца и се чудя ако искам да сложа ламинат отгоре, дали не трябва да го махна първо?

# 65
  • София
А скърца ли дюшемето, което е под ламината? Нашето скърца и се чудя ако искам да сложа ламинат отгоре, дали не трябва да го махна първо?

Още не съм видяла на живо този трислойния естествен паркет. Един колега има в детската стая и е много доволен. Той е на принципа на ламинирания паркет, отгоре има няколко слоя фабрично поставен лак, който е доста устойчив. Това ще го мисля в движение.

Чуденката найстина е дали да се маха старата настилка или не. Мъжът ми се притеснява, че ще се вдигне нивото на стаята около 2 см, а мен че подът не е особено равен. Но ако мога да си спестя махане, саморазливни подове и т.н., с удоволствие ще го направя.

# 66

Не, не скърца. Но и самото дюшеме не скърцаше. Ако скърца мисля, че е по-добре да се махне. Но не мога да кажа със сигурност

# 67
  • ...живея на последния етаж...
В детската стая сме с ламинат
 върху паркет. Паркетът не скърцаше, а някак пукаше и прещракваше на определени места. Сега нищо не се чува, но има подложка помежду им. Нивото не се е вдигнало почти, с преходна лайстна е незабележимо.

# 68
  • София
Крас...Ива..., как не се е вдигнало? Няма ли поне 1см разлика?

# 69
  • ...живея на последния етаж...
Добре,че попита, за да се замисля след 15 години, защо няма разлика в нивата.
В стаята върху паркета - ламинат, а в коридора върху мозайката - теракот. Как да има разлика?

# 70
  • София
Ясно. Ние така заради нивата (пак се получи лека разлика) и входната врата в стария апартамент върху мозайка лепихме коркови плочки (ололо 3,5 мм са) .

# 71
  • Велико Търново
Здравейте, предстои ни ремонт на детска стая (момичета на 11 и 7 години). Стаята е малка, заради което съм се спряла да поръчаме легла по поръчка. Мисля си за вариант с повдигнато легло, което отдолу да има два реда чекмеджета или един ред по-дълбоки. Някой има ли подобни легла, би ми било от ползва мнение за практичността? Благодаря!

# 72
  • София
Според мен височината на леглото трябва да е такова, че лесно да се сяда на тях.
Нашите са високи (40-55 см), но са тип ракла (не са поръчка), държах да са максимум 80 см широки. Ако не сте високи в семейството, може да помислиш и за 190 см дължина.

# 73
  • Велико Търново
Ще са 82/190, даже си мислех и за по-малки, предвид малкото пространство в стаята,  обаче ще срещна тудности с матраците. Ниски сме и двамата с мъжа ми и децата не вървят високи.
Да, това с височината за сядане го мислех и аз, в голяма чуденка съм още как точно да го направим, идеята ми беше да спестим максимално място от гардероб.

# 74
И ние не сме от високите, но децата ни са на легла 90/200. Стаята също е малка. Определено е по- комфортно с повече пространство, пък било то и само 10 см.

Общи условия

Активация на акаунт