Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 582
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,

Да попитам за идеи/съвет - как съхранявате това пусто лего? Синът ми има много и за всеки празник иска ново и все по-голямо. Лего-то и книгите са двете неща, които го вълнуват най-много, съответно и от двете имаме по много. Мен също ме вълнуват, та не е виновно само детето Simple Smile

В момента имаме няколко огромни кутии с всякакви части на лего от вече развалени конструктори в насипен вид, които ми се иска по някакъв начин да подредя, за да могат да се използват. В момента е трудно да се намери каквото и да било. Та се чудех за някакви кутии с разделения вътре и да ги деля по вид на тухличката.

Всякакви идея и предложения ще ми бъдат полезни, за които предварително ви благодаря.

# 601
Нашето е събрано в една огромна кутия от ИКЕА. Бъркат вътре и си правят тяхни измислени неща. По едно време бяхме взели от лидъл една кутия с разделения с чекмедженца, но всичко отиде в крайна сметка пак в голямата.

# 602
Розавите стени за 12г момиче ми се струват малко бебешки, но ако тя си ги харесва.. в крайна сметка, това е най- лесно за смяна.

# 603
Такива искаше , такива направихме.Същото е и с мебелите.

# 604
  • Варна
Около 9 години е щерката на Лисето.
Предполагам, мебелите още не са наместени. Освен леглото Grinning

Ако леглото е до тръбите...ще се чисти трудно. Остава процеп, идеален за пълнене на прахоляк, между леглото и тръбите/стената. В тази насока е по-джбре леглото да е плътно до стена, с оглед лесно почистване.
Мхм, ужасно е. В старата ми детска у нашите по едно време беше така, страшно неудобно за почистване на прахоляка. Евентуално може тръбите да се скрият с някаква дървена конструкция, както се прави в училища и други учреждения (или поне се правеше едно време), така че леглото да опира в тази конструкция и да не се допуска натрупването на прах на труднодостижими места.

# 605
  • София
Аз не мисля, че са бебешки розовите стени. Точно щях да напиша на Лисичката, че ми харесва как върви стаята. Леглото аз също бих го мушнала до парното, но те нали имат идея в тази стая да слагат диван за баба и дядо, така че може и той да скрие тръбите.

# 606
  • Пловдив
Легото вкъщи е в 6 кутии от Пепко - Дреб си ги е разделил по някаква логика, непонятна и за мен самата (дева е той, но и аз, така че определено не е от зодията Sweat Smile )
Дуплото е в едно приспособление с връзки - като го стегнеш и става като мешка, а като отпуснеш въжето - като килимче за игра - нищо, че дъщеря ми е вече на 8 - предпочита Дуплото пред стандартното Лего.
В момента проектираме (отново!!!) мебелите за стаята на баткото - държи отдолу на библиотеката (книгите му са другите мястозаемащи вещи) да има отделение за кутиите с Лего, та явно така ще си останат.
От Джъмбо му бях купила едни плитки кутии с много отделения - вършат работа, но трябва да има стотици от тях, че да се събере всичко налично Rolling Eyes
Сега ползвам същите тези кутии за организация на хилядите мъниста, които с всяка година се увеличават пролетта покрай 1.03

# 607
Легото вкъщи е в 6 кутии от Пепко - Дреб си ги е разделил по някаква логика, непонятна и за мен самата (дева е той, но и аз, така че определено не е от зодията Sweat Smile )
Дуплото е в едно приспособление с връзки - като го стегнеш и става като мешка, а като отпуснеш въжето - като килимче за игра - нищо, че дъщеря ми е вече на 8 - предпочита Дуплото пред стандартното Лего.
В момента проектираме (отново!!!) мебелите за стаята на баткото - държи отдолу на библиотеката (книгите му са другите мястозаемащи вещи) да има отделение за кутиите с Лего, та явно така ще си останат.
От Джъмбо му бях купила едни плитки кутии с много отделения - вършат работа, но трябва да има стотици от тях, че да се събере всичко налично Rolling Eyes
Сега ползвам същите тези кутии за организация на хилядите мъниста, които с всяка година се увеличават пролетта покрай 1.03

Sweet maniche, все едно говориш за моето дете - книги, лего и зодия Дева. И моето обича да подрежда, но логиката му се променя много често, съответно невинаги успява да намери подреденото.

Аз също съм в чуденка за това какъв шкаф/секция/библиотека/гардероб да измисля за детската стая, за да взема предвид любимите му занимания. А ние имаме и разни сглобени, които трябва да седят на видно място. Начертала съм си една комбинация от Икеа, която от време на време променям, но септември трябва да действам, че няма да издържа дълго сред кашоните. А и учебната година чука на вратата.

Май ще се откажа от кутията с разделения. И sisku по-горе каза, че не стават.

Благодаря ви за мненията и лек ден!

# 608
Искам да боядисам стаята на сина ми в синьо и зелено. Някой правил ли е нещо подобно, да покажете снимки. Хич ме няма в рисуването Joy Как да направя зеленото така, че да не е просто отсечено на черта? Ще взема някакви стикери с облачета примерно и дърво с животни.

# 609
Боядисайте тавана и синьото по стените. След като изсъхне с блед молив нарисувайте "вълните", които ще са тревата. Залепете хартиено тиксо по очертанията, над молива, върху синята част. Боядисайте зеленото и отстранете тиксото.

# 610
  • Пловдив
Не е точно това, което търсите, но като идея просто.
Рисувано е с различни по размер четки за рисуване, а небето е направено със спрей.
Ако решите да използвате хартиено тиксо, то задължително пробвайте някъде на скришно място при отлепянето му, дали няма да се отлепи и част от шпакловката Rolling Eyes
Скрит текст:

# 611
За детски стени за мен най най  доброто решение е Бубуб.

Пратих им снимка на пердето и ми направиха това... искала съм им и други неща с много глупави обяснения и правят чудеса.

Имат и много голям каталог с дървета и каквото ви дойде на акъла. Никога нищо не се е отлепяло.. направо са ми еталон.

Скрит текст:

# 612
Не е точно това, което търсите, но като идея просто.
Рисувано е с различни по размер четки за рисуване, а небето е направено със спрей.
Ако решите да използвате хартиено тиксо, то задължително пробвайте някъде на скришно място при отлепянето му, дали няма да се отлепи и част от шпакловката Rolling Eyes
Скрит текст:

Много е хубава идеята, но наистина не мога да рисувам Joy Просто в синьо и зелено ще боядисам 😁

# 613
И няма да сбъркаш. Колкото по- чисто и просто, толкова по- добре. Simple Smile

# 614
  • София
Моята почти 8-годишна щерка е решила, че иска да си налепи по стената плакати от списания. Нямам нищо против, но се замислих дали има някакви приспособления, различни от тиксо и пинчета, с които да ги закрепим без да съсипваме стената... Само докато го изпиша се усетих, че май няма шанс, но все пак приемам предложения, ако някой има. Имаше едни ъгълчета за албуми със снимки на времето ( а може би и сега). Не знам продават ли се подобни неща за стена.

Общи условия

Активация на акаунт