Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 581
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Моята почти 8-годишна щерка е решила, че иска да си налепи по стената плакати от списания. Нямам нищо против, но се замислих дали има някакви приспособления, различни от тиксо и пинчета
Има двойнолепящи лепенки точно за плакати са предназначени, не са постоянни, като ти омръзне се свалят. Не знам къде точно ги има в магазините, в интернет се намират. И едно като пластелин но по-сухо има за подобни цели. Напиши в гугъл "лепенки за плакати" и излизат.

# 616
  • Пловдив
Предлагам washi tape.Има във всякакви цветове и дизайни,става интересно и се рекламира,като не оставащо следи и не свалящо мазилка.

# 617
  • София
Каква боя е подходяща за детската стая? Тези уж миещите се позволяват ли почистване или е маркетингов трик?

# 618
Купихме миеща, уж по-скъпа... Ми не се мие. Дистрибутора дойде на оглед, да види защо се оплакваме и той не успя да постигне резултат. В крайна сметка подари кога с боя, да си боядисаме проблема.
Търсете доказана марка, ако някой приятел има и е доволен..

# 619
  • Пловдив
И ние уж заради децата боядисахме навсякъде с миещи,дори от сатенените серии,за да са още по устойчиви.Зависи какво трябва да се мие.Изпробвахме 3 марки.
 Учудващо за мен,но петно от лютеница,сирене или каквото и да е друго мазно нещо  се трие лесно,а драскотините от химикал и от нещо подпряно на стената се изтриват с повече усилие и остават видими следи,дори при търкане с магическа гъба.Мястото стои излъскано и с просто око се вижда,че там е мито.

# 620
И ние уж заради децата боядисахме навсякъде с миещи,дори от сатенените серии,за да са още по устойчиви.Зависи какво трябва да се мие.Изпробвахме 3 марки.
 Учудващо за мен,но петно от лютеница,сирене или каквото и да е друго мазно нещо  се трие лесно,а драскотините от химикал и от нещо подпряно на стената се изтриват с повече усилие и остават видими следи,дори при търкане с магическа гъба.Мястото стои излъскано и с просто око се вижда,че там е мито.
Може ли да споделиш каква марка са боите?

# 621
И ние тъкмо ще взимаме такъв латекс. Споделете от кои марки сте доволни и от кои не.

# 622
  • Пловдив
Първата е Спирит сатен-най-добра откъм измиване,но най-зле за  нанасяне.Три слоя едва покриха,а говорим за бял цвят  върху добре грундирана стена.
 Втора по качество бе Смалтопласт сатен.
Трета по-качество бе Хротекс Екстра.Нищо,че продавачът си лепна подметка върху мострата и я изми само с парцал.У нас не се получи така,а покривния слой не е малък като дебелина.

Ползвали сме и Дулукс и Краун преди .На същото ниво са,дори бих казала с малко по-ниско качество откъм поддръжка от горните 2 в класацията,като при всички сатенът е чувствително по-лесен за поддръжка,от мат версията.
Дори ММ бе домъкнал Дулукс егсшел от някакъв  ремонт на училище в Англия.Уж супер устойчива.Направи ми мостри на парче гипскартон.Приложих тест-същата хубост като по-горните.
 За мен,най-добрата откъм миене бе Фароу енд Боу,английска,но и цената и е колкото на Бенджамин Мур.

# 623
Ние сме точно с Бенджамин Мур и препоръчвам с две ръце. И друг път съм коментарала, че по-трудно се работи с нея ( че ние сами е нанасяхме, за да "компенсираме", по-високата и цена). Трябва бързо да се нанася, че бързо съхне. Но нанесена на стените и тавана, те стоят супер гладки, все едно всичко е с гипсокартон. Но най-хубаво е , че наистина са миещи. Преди бяхме с такива, които би трябвало да могат да се мият, на две гръцки фирми, но след второто ми минаване с магическата гъба, много избледнява мястото. А сега около контактите при децата, бюрата им съм минавала десетки пъти, а боята изглежда като все едно сега съм е положила.
Препоръчвам с две ръце!

# 624
  • София
+1 глас за Бенджамин Мур, особено за високоустойчивата им боя - вярно е цифра, обаче, първо, наистина само с две ръце се постига абсолютно плътен цвят (при нас е едно особено пастелно тъмносиньо), и второ, мие се идеално.

# 625
  • Пловдив
Ние боядисахме всичко, освен таваните с Вехро клас Еко. За таваните заложихме на по-ниския клас, че парите ни се видяха много, пък и "на тавана какво да му се цапа". 3 години след като боядисахме, грундирахме и боядисахме таваните наново със същия латекс, но високия клас.
Досега единствено перманентен маркер не съм успяла да изтрия от стените - олио, домати, лютеница, кафе, вино - не е имало никакви проблеми.
И см даже снимано клипче, как трия следите от кожения стол до бюрото - упражнението го правя всяка седмица.
Отделно по коридора редовно да ма следи от гумите на колелетата и гриповече им - и там често мия - латекса не е мръднал вече 4 години!

п.с. забравих - покрива перфектно от 2 ръце. Единствено в детската на баткото на тавана е минато 3 ръце, защото цветът е много тъмно син и на места прозираше бялото.
Балконът боядисахме със Спирит и отгоре намесихме пясъчен ефект - 4 ръце основа, за да покрие качествено Rolling Eyes Мъж ми каза,бче повече не рискува с друго, освен Вехрото Joy

# 626
  • Пловдив
Започвам да си мисля,че или съм манячка или защото у нас е много светло(все едно съм вън),под ъгъл, странично на стената, винаги си личи че е трито.Стената си е същият цвят,но стои леко излъскано,а съм пробвала различни техники на изтриване и измиване.
 Сега си обясних и защо мострата в магазина се измисли без следи-ами,продавачът изми цялата,няма как да видя отстрани разликата.
 Убедена съм,че сте прави за Бенджамин Мур,защото английската която споменах е единствената,на която под ъгъл не си личеше,че е изтривано и естествено цената бе ×3 на по-класните гръцки бои.

# 627
  • Пловдив
Аз заличавам следите от митото с магическа гъба с мокра кърпичка - след като изчистя с гъбичката, минавам съвсем леко с мокра кърпичка (универсална W5, ако има значение) - след изсъхване не личи нищо.

Бенджамин Мур не съм пробвала, дори и не знам как върви като цена Rolling Eyes

# 628
  • Пловдив
Значи  на мен нещо ми е централно сбъркано,защото след този метод,пак виждам разлика.Дори щупих една скъпа магическа гъба,която от едната страна има специален слой за попиване-същата работа.
А,може би е светлината,защото в Англия виждах подобни следи само в коридора,където отново прозорците осветяваха по друг начин.

От отдавна и ние трябваше да сме приключили с момчешката детска,но се оказа,че никъде няма един шперплат,който търся,за къщичка над леглото.Искаше ми се да е шперплат,защото е от естествен фурнир.От дърво ще стои на летвички,а ПДЧ не искам.МДФ дори и с естествен фурнир ще трябва да се кантира.
 Ето за това говоря.

# 629
В стария апартамент бяхме с Levis, в новия със Сигма. Всичко се мие, дори мастилените петна от писалката на детето и следите от молив.

Общи условия

Активация на акаунт