Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 586
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Съдейки по сина ми, каквато и преграда да има, дете на 2,5 години ще я прескочи без проблем. Синът ми на тази възраст все още спеше в бебешко легло с прегради на най-ниското ниво на матрака и без никакви проблеми прескачаше преградите дори сложен в чувал за спане -  беше си изработил техника.

На тази възраст вече идеята на преградата е единствено детето да не падне докато спи. Синът ми спеше в бебешкото си легло до 3,8 години, след което минахме на монтирано на високо легло с преграда, която се прекъсва само от стълбата. Вече е на почти девет и продължава да спи в него.

Чудя се до кога ще му трябва преграда, но засега все още му е необходима. Когато спи на легло без преграда по почивки обикновено, почти всяка нощ пада от леглото.

# 541
Аз на 2,5г прехвърлих и двете си деца от детско легло с решетки на 2м легло Икея Simple Smile

Моделът на леглата им е този, който е затворен от 3 страни и сложих преграда от мрежа.
Модела на леглото се препоръчва с меки тънки матраци, ние сложихме един матрак с по-добро качество, остава доста ниско.
Не сме имали никога проблеми.

Едит: снимката с преградата е за да покажа преградата. Моето легло е залепено до станата на ъгъл до стената, за да се осигури и горната му част.

# 542
  • Пловдив
Децата са различни и всеки родител познава най-добре своето Simple Smile
Ние баткото го преместихме на "голямо" легло, когато беше на 2 г. и 7 м. Не сме слагали прегради, спеше си спокойно и нито веднъж не е падал от леглото.
Дъщеря ми горе-долу на същата възраст мина от кошарата към леглото - тя и досега се върти много докато спи Rolling Eyes
Преграда същото не сме слагали целенасочено, но пък се е случвало, да я намерим спяща на земята, придърпала завивката и възглавницата си.

# 543
Ние нашите деца ги преместихме от кошарите на 3 г.в детските икейски легла с прегради - 140 см. В хотели са спали и без прегради и не падат, но по принцип не се въртят и мятат прекомерно.

# 544
  • София
И моето спи в голямо легло от 3-4-годишна възраст. Няма преграда. Вече е на 7 г. и в някои нощи пада. Затова за през нощта на пода до леглото слагам малко дюшече от бебешката й кошара, за да не я заболи когато падне (няма килим). Обикновено продължава да си спи върху дюшечето на пода. Ако й стане студено се буди и се мести на леглото, за да се завие.

# 545
Явно си зависи от детето и от леглото. Ето това е леглото на сина ми. Ясно е, че без защитна преграда не става.

# 546
  • SF
Това бюро и столче под леглото ми е много клаустрофобично. Осветлението също не е подходящо. Представям си как цялото учене става горе на леглото, пише се на коляно и т.н. Под леглото би играло само на Торбалан.

# 547
Това бюро и столче под леглото ми е много клаустрофобично. Осветлението също не е подходящо. Представям си как цялото учене става горе на леглото, пише се на коляно и т.н. Под леглото би играло само на Торбалан.

Преди да се впуснем в критики, не видя ли къде е бюрото?!

Под леглото няма бюро и никога не е имало. Бюрото е до леглото, с натрупаните дрехи върху него. Преместихме се в сряда, все още нямаме гардероби и скринове, така че дрехите на детето са върху бюрото. Столът в момента е под леглото, за да има място за останалите кашони.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 16:54 от Nedinka

# 548
С мм сме високи, очаквано и децата.
Легло 1.4м щеше да е за много кратко време, дъщеря ми е на 7г ,1.33м.

После пак трябва пренареждане на мебели и прочее.. просто минахме от кошара на голямо легло.
Преграда сложих, защото не е кой знае какъв разход и аз бях по-спокойна.
Когато детето стана на 4г окончателно я махнах.
( историята се повтаря и с второто ми дете)

По повод критикуваното креватче. Въпрос на вкус, разбира се.
Това което мен ме спират тези модели е катеренето да го оправям всеки ден и сменянето на чаршафи.

# 549
Благодаря на всички за отговорите!
Ще разгледам преградите (срещу падане при сън) и като цяло ще потърся по-ниско легло (при евентуално скачане от него да не е много високо). Идеята временно да се сложи нещо като дюшек пред леглото също ми допадна.

Все пак да попитам някой има ли опит с този тип легла къщички? Ясно е, че детето може лесно да става и ляга по всяко време, което не знам дали е толкова хубаво и как ще го следя. Също и отдолу не мога да използвам пространството както при другите легла с чекмедже.

# 550
  • Варна
Според мен чак толкова ниско е просто излишно и нефункционално. Децата се катерят и слизат успешно от къде по-високи легла, защо трябва да е буквално на земята? А щом има преграда няма никаква опасност да падне.

# 551
Леглото е прекалено ниско, та може спокойно да си направите чекмеджета под него и детето все така успешно да се качва, и слиза.

# 552
  • Бургас
Аз поръчах подобно легло за стаята на дъщеря ни, но още сме в ремонт и не се използва.
Може да е с или без чекмеджета. Идеята ми е като се преместим (до 2-3 месеца може би) да я отделя. На 1 г и 2 месеца е сега. Държа да има преграда и да не е нито много високо, нито прекалено ниско.
Голямо избиране му ударих, само да видим дали собственичката му ще е на моето мнение да си спи сама в него. 😄

# 553
  • над кукувичето гнездо
След кошарата, на 2,5 годишно дете, започнахме да използваме това (сега е 120 см висок и още му става):

Отделно там продават и само оградки, като може да се наставят една над друга и да станат по-високи.
Малкото дете още е в бебшкото креватче, но на 2,5 горе-долу махнахме решетката и сложихме такава ограда.
Отделно им взехме навеси и за двете легла, които допълнително предпазват от падане:

# 554
  • София
Ако сега трябваше да обзавеждам детска стая от нула  и след опит от 2 деца, бих купила директно такова легло
https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-3-7/children … arvesina/80253809

Първо е многофункционално, детето може да спи долу като малко и горе като голямо, а може и да си остане долу. Има много възможности да се направи като палатка/къщичка - което децата много обичат (моите непрекъснато се вряха по ракли, гардероби, правиха си тунели с чаршафи и спяха там).

идеята на ниското легло, е детето да бъде самостоятелно- ако през нощта му се припишка или допие вода, да стане само и да се обслужи, дори и да е 2 год, а да не е зависимо от родителите.

Това върви и с размера на другите мебели - гардероб и скрин, където детето да има достъп  до дрехите си безпроблемно и да може само да си ги избира, облича и подрежда. Колкото по  самостоятелно е, толкова е по отговорно към вещите си, и изненадващо рано може да се облича само, да си подрежда вещите и да се грижи за тях.

Същото се отнася и  до мястото за подреждане на играчките, масичка и столчета, съобразени с ръста и т.н

Общи условия

Активация на акаунт