Нормално ли е мъж да не иска твърде много секс?

• 18 610
  • 237
  •   1
Отговори
# 15
И, какво, да се чувствам ли по-малко красива и секси от това положение? Щото, ако бях Адриана Лима, колкото и да е уморен или притеснен от нещо, не би могъл да ми устои...

# 16
Горното е тотално невярно. Адриана Лима пък омръзва на друг. Дори и най-красивата жена в един момент, ако е постоянен партньор вече не е толкова силен стимул за мъжа. И това е нормално. Не се мъчете да "лекувате" мъжа си, а потърсете за вас кое е приемливо, поговорете с него, намерете си интересни занимания, нарича се пренасочване на либидото – спорт, рисуване, писане на поезия и т.н. Намалената му сексуална активност не значи задължително, че вие сте непривлекателна като жена за него.

# 17
На Адриана Лима ѝ изневериха.
Може да си намериш любовник, щом мъжът не е за изпускане.

# 18
Босилка е права, човек, който губи тръпката бързо, я губи с когото ще да е.
Или, както казва чичо Чарли, до всяка красива жена стои поне един мъж, който е претръпнал сластта си към нея. (А брат му добавя - да, но тоя мъж никога не съм аз!)

# 19
Норми няма. Но щом не се чувстваш ок с това - или го напускаш, или сядате и говорите открито.
За повишаване на либидо и усещания по между ви - може да отидете на тантра курс.
Гарантирано ще подобри сексуалният ви живот и интензитет.

# 20
Съвсем нормално е да иска секс 1 път седмично. Също е нормално и изобщо да не иска. Няма правила, всичко е нормално, стига да не е свързано с болестно състояние.
Бих ти предложила да се пробвате сутрин. Тогава сте се наспали и може да е по-удачно.
Ще се опитам да те вдъхновя с една стара мъдрост:
За да имаш свежа мутра,
всяка сутрин с кама сутра!

# 21
  • Сф
И аз това щях да пиша по- нагоре, но забравих. Предпочитам сутрешния секс, когато си починал, наспал си се, имаш настроение и време. Когато имаш малки деца няма как да стане, но докато сте само двамата е лесно решение.

# 22
Защо се настроиваш, че след Х години няма да има секс. Не се знае нищо. Много двойки може сега да правят много, но пък на по стари години да не правят и обратно, нищо не е предопределено.
Може пък във времето даже да ти е по добре, че не те ръчка за секс, когато си уморена или имаш някакъв проблем. Примерно при бременност, бебе, повече работа, болест. Сексуалноте хора трудно преминават през тези периоди, не случайно има мъже, които си намират любовница точно, когато жената е бременна.
Предпочитам сутрешния секс, когато си починал, наспал си се, имаш настроение и време.
А пък на нас сМП ни се спи сутринта. Аз съм нощна птица и едвам ме остъргват от леглото сутринта. Joy

# 23
Рядко споделям такива лични неща, но ще си кажа тоя път Simple Smile Майка ми се разболя, отстраниха ѝ тумор. До последно тя криеше от мен, да не ме притеснява и за мен беше шок. Отщя ми се секс за месеци напред... Не, че не си обичах гаджето, който е сега ММ, не че не го виждах секси, но просто травмата беше жестока. А майка се оправи, не искам да си представям какво му е било на приятеля ти след смъртта на баща му...
После се пооправиха нещата, но дойде напрегната работа, дете, кредит, драми и нерви и това влияе на мен, както и на мъжа ми вече. Та, животът е такъв. Няма норми за секс, на някои хора не им влияят битовизмите, на други им влияят много. И аз като кукна в 7 и цял ден търча след детето, като заспи в 22 часа дали ми е до секс... Ми не ми е, и на ММ понякога не му е до това...

# 24
  • Варна
Аз няма да повтарям, няма смисъл. Само ще кажа, че сега след 20 год. съжителство с моя мъж сексът е в пъти по-хубав от началото. И да има моменти на спад, има моменти и на възход.

# 25
  • Варна
Авторката, защо не зададе тези въпроси на приятеля си?
Прекрасен съпруг, но без секс е трагедия. Интимността е част от една връзка. Тя не е програмирана, а спонтанен израз на отношение. Нормално е да се възбужда и само от вида ти, ако има позитивни емоции. Ако си го разочаровала, ще се дистанцира. Мога да опровергая и някои митове за мъжкото либидо. С подходящата жена стават страстни любовници.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 22:52 от Viviana91

# 26
Нормално ли е сексът да е в топ 3 от критериите за връзка? А да е топ 1 приоритет? Или дори да не попада в топ 5? Хора всякакви. И с честотата така.

Ако аз определям сексът като едно от трите ми най-важни неща, не бих градила връзка с някого с видимо по-ниско либидо. Като искаш всеки ден, а той иска по-рядко от седмица, къде ще стигнете? Ти с любовник или незадоволена, а той с рога или с вина. С говорене, обсъждане, или с възрастта не разчитай да се активизира. Примери за разцъфнала сексуалност след 10 години връзка според мен са изключения, които потвърждават правилото.

Като искам висок мъж и това ми е топ критерий, не бих се обвързвала с нисък мъж, когото да придумвам, упражнявам и чакам да порасне.

# 27
При нас пък точно сексът се оказа единственото ни останало удоволствие след 20 години съвместен живот и 3 деца. Тази интимност означава и душевна близост. Физическата умора никога не ни е спирала. Сексът е като утеха след напрегнат и изтощителен ден.

# 28
Здравейте!

Смятате ли, че е нормално един мъж да не иска да прави твърде много секс? Знам, че половинките ни не са машини, че също имат тежки дни и периоди, че не живеем в еротичен филм и че не трябва да боравим с клишета в този живот, защото много често жените мислят повече за секс спрямо мъжете. Но...

С приятеля ми сме заедно от 2 години, като в началото на връзката имахме почти ежедневни интинмни отношения. Скоро след това обаче баща му почина и, нормално, не му беше до това. Но от тази загуба мина време, а все така си правим секс основно през уикенда, когато имаме повече енергия и не сме уморени от работа.

Друго нещо, което бих искала да споделя, е, че така или иначе сексът не е кой знае какво. В повечето случаи той свършва бързо, не винаги съм задоволена, спряхме да сменяме особено много позите и, общо взето, вече сама съм отговорна за собствените си оргазми, досущ като майката на Шелдън Купър. Simple Smile

Благодаря предварително за времето, което ще отделите за тази тема. Simple Smile

Ще коментирам подчертаното.
Какво се случва при другите едва ли те засяга,когато става дума за теб.
Не знам колко време е минало от смъртта на баща му.Това е деликатна тема и всеки изживява по собствен начин.Може още да не се е съвзел от загубата.

Ако не беше това..

Коментара ми е..
Първата година страст и удовлетворяващ секс.Втората година - секс 2-4 пъти месечно,в които ти оставаш незадоволена.Мирише на егоизъм.Някой да те пожелае за да задоволи собствените си нужди,без да мисли за теб и твоето удоволствие.
Даже не искам да си представя картинката с едно - две деца след 5-10г.

Ако добавя и другата ти тема "За съпругата майка"
Явно се замисляш и за това(не знам ,дали само разговора с приятелка е повод),но не звучи добре.

Никой не ти е длъжен и ти не си длъжна на никой.Сами сме си отговорни и за хубавото и за лошото в живота си - с действията и решенията си.

# 29
Никой не ти е длъжен и ти не си длъжна на никой.Сами сме си отговорни и за хубавото и за лошото в живота си - с действията и решенията си.
Не е тъй, Рози, не и във връзка. Ако кажеш на някой вярващ ти - падни смело назад, аз ще те хвана! - и идеш да медитираш докато той/тя се пребива, дали пак не си длъжен, ми онзи да му е мислИл? Сега, в конкретния случай ясно, че пичът не е длъжен да може да надскочи собствената си физика. Биха могли да говорят, биха могли да вземат мерки в тая посока, биха могли да се разделят или примирят и т.н. Това, което не е нормално е някакъв проблем м/у двама души, които са заедно за добро, да бъде оставен да си виси в безвремието.

Да не става прекалено сериозно...ето как е трябвало да мине интервюто за сгаджосване:

- Какво казва една жена след два оргазма?
- Не знам?!
- Не знаеш, а на среща ме каниш!

Общи условия

Активация на акаунт