Нормално ли е мъж да не иска твърде много секс?

• 18 113
  • 237
  •   1
Отговори
# 30
Вяско,когато ти пука за човека или се чувстваш некомфортно от нещо предизвикваш разговори и обсъждане на проблема.
Спестих го,защото си мисля,че го правят.Едва ли се чуди,а мълчи пред него.
Само,че в случая авторката се чувства зле.И най-вероятно не среща отклик отсреща.

Не знам, кой изкарва проблеми да обсъжда с виртуална аудитория,преди да се е опитал с човека до себе си.

Исках само да и кажа,че бъдещето(да смята,че един проблем сам ще се реши) не е решение.Ако смята да задълбочи без да е видяла трайна промяна.

И ще се редактирам Simple Smile
Връзка от две години.Темата е секс.Няма как да не си опознал партньора си.Ако ти е важен ,знаеш как да донесеш наслада.
Но ако гледаш себе си,не те интересува. Чист егоизъм.
Това май е и към другата тема- зелените светлени Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 21:26 от Рози и Бодли

# 31
A, същата авторка - тамън раздавах акъл в другата ти тема.
Ама верно 30-годишните са днешните 20-годишни, говориш като някоя небрана пъпка, че и притесненията ти едни момичешки - дали била секси и щом сега е тъй, нямало как след 10 години да не е по-зле.
Първо - спри да се въртиш като спътник около тоя слънцеподобен мъж и да се чудиш ризата ли да му огладиш първо или да го изненадаш в леглото! Явно си от тези, на които малко им липсва увереност и са настроени, че трябва да задържат мъжа и това е задачата на живота им. Сама се слагаш в подчинено положение спрямо този иначе чудесен и прекрасен човек и оттам произлизат бедите ти.
За твое успокоение ще кажа, че не зависи от теб колко често ще му се прави секс на мъжа. Тези, които ръчкат непрестанно за това, не го правят, защото половинките много ги възбуждат, а защото постоянно се възбуждат от какво ли не, нервни са, а половинките им просто са наоколо.
Сексът в дълготрайна връзка не е задоволяване на нужди, а единение, затова на 40 и 50 е много по-добър от на 20, стига на прекрасния и чудесен мъж още да му става. Та не мисли отсега колко ще е зле след 10 години, ами вземи да подобриш сегашното положение. И то не като се правиш на маймуна в леглото, ами като започнеш да цениш себе си повече и своите преживявания и ако мъжа до теб не го е грижа дали те удовлетворява, тогава може да се замислиш дали пък наистина е толкова чудесен и прекрасен човек.

# 32
Пиша тук и отивам да прочета и другата тема на авторката.Принципно рядкото желание за секс не е такъв проблем,но ако е двустранно.Ние с ММ сме заедно от 8г.Сексуалният ни живот е на върхове и спадове.Някоя седмица по 4-5пъти,някой път веднъж месечно.И това ни устройва и двамата.Обаче от постта ти разбирам,че на теб ситуацията не ти е приятна,така че най-добре поговорете.И няма как да имате контакти веднъж в седмицата и да издържи 1 час🙂

# 33
  • София
Но дали това се "лекува", дали мога да го мотивирам някак? Simple Smile
Не.
Или свикваш или после ще лъжеш прекрасния с изневери.

# 34
Мен повече би ме притеснила липсата на качество, а не на количество. Щом не ми е кеф да правя секс с някой, по-добре въобще да не правя. Симулациите не са моята сила. Grinning

# 35
Така си е.
Аз ако съм бих спряла и малкото секс. И бих му обяснила защо.
То всъщност и не ни трябва мъж, който не го бива в леглото.
Даже и тема за такъв не заслужава да се пусне.

# 36
  • София
Скрит текст:
Здравейте!

Смятате ли, че е нормално един мъж да не иска да прави твърде много секс? Знам, че половинките ни не са машини, че също имат тежки дни и периоди, че не живеем в еротичен филм и че не трябва да боравим с клишета в този живот, защото много често жените мислят повече за секс спрямо мъжете. Но...

С приятеля ми сме заедно от 2 години, като в началото на връзката имахме почти ежедневни интинмни отношения. Скоро след това обаче баща му почина и, нормално, не му беше до това. Но от тази загуба мина време, а все така си правим секс основно през уикенда, когато имаме повече енергия и не сме уморени от работа.

Друго нещо, което бих искала да споделя, е, че така или иначе сексът не е кой знае какво. В повечето случаи той свършва бързо, не винаги съм задоволена, спряхме да сменяме особено много позите и, общо взето, вече сама съм отговорна за собствените си оргазми, досущ като майката на Шелдън Купър. Simple Smile

Въпросите ми са:

-Смятате ли за нормално в една двойка да се прави секс само през уикенда и то не всеки уикенд (понякога прескачаме)? Ами ние сме сами и на по 30 години. А като сме на 40 и с деца? А като сме на 60? Звучи страшно, ако ме чака живот без секс.
-Бихте ли напуснали такъв човек? Той е прекрасен във всяко друго отношение, няма от какво да се оплача. За мен сексът не е на първо място, но определено ми е в топ 3. Той казва, че обича секса, но не това е най-важното за него и умората и проблемите често надделяват над желанието му. И предпочита да е пийнал 2-3 питиета, за да свърши по-бавно. Не звучи добре, нали?
-Не ми изневерява, не го влече друга жена, с която да иска да прави секс. Просто явно си е такъв. Или аз не съм достатъчно предизвикателна? Съзнавам, че вината за нещо винаги е двустранна, може би и аз спрях да се старая да го изненадвам в леглото, след като нещата така буксуват...

Не бих му изневерила, защото го обичам и не съм такъв човек. Но смятам, че това е огромна жертва от моя страна и като цяло, с която и жена да е, иска твърде много от нея, ако не я задоволява регулярно. Това е толкова важна част и за емоционалното сближаване!

Благодаря предварително за времето, което ще отделите за тази тема. Simple Smile

Здравей Авторке! Директно ти отговарям на въпросите:

Цитат
-Смятате ли за нормално в една двойка да се прави секс само през уикенда и то не всеки уикенд (понякога прескачаме)? Ами ние сме сами и на по 30 години. А като сме на 40 и с деца? А като сме на 60? Звучи страшно, ако ме чака живот без секс.
Не го смятам за нормално, освен ако това е желанието и на двамата. За мен лично е нормално през ден или всеки ден, въпреки че ако зависеше само от мен, определено би било всеки ден. Но аз съм много сексуална и ако се развихря тотално, трудно някой ще ми смогне. Затова съм си определила и поносимите граници. Това трябва да направиш и ти за себе си.
Цитат
-Бихте ли напуснали такъв човек? Той е прекрасен във всяко друго отношение, няма от какво да се оплача. За мен сексът не е на първо място, но определено ми е в топ 3. Той казва, че обича секса, но не това е най-важното за него и умората и проблемите често надделяват над желанието му. И предпочита да е пийнал 2-3 питиета, за да свърши по-бавно. Не звучи добре, нали?
Да, бих го напуснала. За мен сексът е основополагащ в една връзка. Ако се разминавате значително в това отношение, единия или двамата сте обречени на страдание. Не, мерси. Всичко друго е прекрасно, но за това човек има и приятели. Ако той не харесва да ходи на кино примерно, можеш да отидеш и с приятели. За секса обаче, поне би трябвало, да разчиташ само на партньора си. Някак не върви да си компенсираш със съседа.
Цитат
-Не ми изневерява, не го влече друга жена, с която да иска да прави секс. Просто явно си е такъв. Или аз не съм достатъчно предизвикателна? Съзнавам, че вината за нещо винаги е двустранна, може би и аз спрях да се старая да го изненадвам в леглото, след като нещата така буксуват...
Поне аз си мисля, че ако един мъж е достатъчно сексуален, не би стоял с жена, която не го пали, или поне би си търсил и на друго място. По това, което описваш, приказките, че сексът не е най-важното, това, че не търси други жени при малкото секс, който правите, че ползва алкохол, за да регулира продължителността... определено си мисля, че нещо между секса и него куца. Седни, говори с него, разбери. Тези отговори може само той да ти даде. Иначе ще се луташ, ще си сринеш самочувствието, ще си изгубиш годините и накрая пак ще си на кота нула.

Успех!

# 37
  • Sofia
Седни, говори с него, разбери. Тези отговори може само той да ти даде.

Всъщност, най-вероятно дори и той не може да ѝ ги даде...

# 38
  • София
Скрит текст:
Седни, говори с него, разбери. Тези отговори може само той да ти даде.

Всъщност, най-вероятно дори и той не може да ѝ ги даде...

Ако не може, много лошо. Един човек трябва да е наясно със себе си, с възможностите си и с желанията си, и да може да говори открито за тях с партньора си, ако иска да му вървят връзките. По-трудно е на практика, отколкото на теория, но това не значи, човек да не опитва. Авторката явно има проблем с отношението, което получава и не е удовлетворена. Или сядат и го решават като двойка, или престават да бъдат такава, реално или де факто.

# 39
В предна връзка, аз на 30, той на 40, за 2 години стигнахме до там да правим секс 1-2 пъти в месеца. По същия начин в началото беше всеки ден, обикновено по 2 пъти. От самото начало беше и си остана егоист - секс на висока скорост, но за 5-10 минути; без лизане за мен, но задължително със свирки за него; аз оставах незадоволена. Докато се подмокря хубаво, той вече беше свършил. Не го оставих само заради това, защото с времето вече дори нямах желание за секс ( и не само с него, а като цяло) и свикнах с тази честота, пардон - рядкост, но пък със сигурност това е допринесло за разпадането на връзката, тъй като, след време, в един момент твърде много почнах да се заглеждам настрани.

Сегашният ми т.нар. партньор е силно сексуален, в смисъл - може всеки ден да прави секс, по 1-2-3 пъти. За сметка на което свършва за 5-10 минути, без значние с/без презерватив, 1/2/3 път за деня/вечерта, и т.н. Тъй като иска и на мен да ми е хубаво, се опитва да издържа по-дълго и се получава още по-зле - по средата на действието просто спира, и след малко почва пак. Мен тези прекъсвания ме дразнят. Та..компенсира като ме лиже докато не свърша.

Извод: И редките ви сексуални контакти са проблем, а това, че не се стреми да те задоволи - също, при това - още по-голям!

# 40
  • Пловдив
 Чудя се на някои жени, как търпят мъже да изискват задължителна френска от тях, а самите мъже да не проявяват елементарна взаимност... Бавна ще е скоростта, ако бягате само с 200 км/ч от такива.

# 41
Зависи от националността, се оказва. Говоря си с един пакистанец, който е отвратен от секса с филипинки, щото му искали да  "eat my pussy" И той: " тия са ненормални". Ама очакванията към жените са да лапат, да гълтат,  пълна програма. Та така, ненормалници всекви. 😃

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 14:15 от Doro

# 42
  • Пловдив
Не знаят какво изпускат. Усещането, че си доставил наслада на най-близкия си човек, е не по-малко удоволствие и за теб.

По темата с изискванията, чувал съм от една позната да казва, че иска да е с мъж, от когото леко да я е страх, за да е в ролята на подчинена и като изпълнява всичките му прищевки в леглото, да се чувствала все едно го укротява... После същата ревеше от него колко е безчувствен и искал само той да си го получи, без да се раздава за нея. Всеки със странностите си...

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 14:16 от Жребчe

# 43
И аз мисля,че между двама души, когато има доверие и близост,не трябва да има и табута. Всичко е допустимо ,без задръжки и норми ако това им дава удовлетвореност.
А по темата,  щом този мъж отсега дава отбой,  по добре няма да стане.Ако си сексуална и неможеш без секс,по добре си търси друг.
Сексът е важен в едни дълги отношения.

# 44
Логично е поведението в леглото да отразява отношенията в една връзка. Когато има разбиране и взаимност, те си личат и в секса. Когато едниният е егоист и мисли само за себе си, той и в секса е така - само иска, без да дава.
По-скоро е до манталитет и равнопоставеност в обществото, дали мъжът ще се съобрази с желанията на жената. Преполагам в страните, където правата на жената са ограничени, не се зачита мнението им и по сексуалните въпроси. Но все пак нямам директни наблюдения и не мога да кажа със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт