Начините, по които се превръщаме в негова майка

• 9 159
  • 217
  •   1
Отговори
# 75
Ами ако те няма повече време - примерно седмица - 2? Айде да кажем, че сега ремонт прави, този ремонт все някога ще мине, но тогава пак ти ще си всичкоправеща.
Аз не мога да си представя, че ако не обеля и нарежа плод той ще стои отстрани, ще точи лиги, но няма да си нареже и да яде.
Когато се събрахме с МП - сгъвам аз едни негови дрехи и гледам след малко той ги сгъва наново. Така ли било, сега вече го чакат на купчина и да си ги оправя. Ще глади ли, ще сгъва ли, ще нарежда ли...

# 76
Дядо ми така чакаше баба ми да се прибере, за да му сипе да яде. Веднъж тя се забави и той започна да яде направо от тенджерата върху печката. 😂 Айде нема нужда да ги учим така!

# 77
Лунатичката, ама ти наистина си от Луната. Правиш ли разлика между грижа за любим човек и слугинаж? Защо изобщо си участвала в създаването на такъв паразитен модел? Той, мъжът ти, може и да е гьонсурат, ама най-вече ти си за бой, защото първо се превръщаш доброволно в негов обслужващ персонал, а после викаш "Олеле". Ми, олеле...
Съветвам авторката,не се оплаквам.Затова писах,че не е за всеки.Аз разбирам мъжа си напълно и не го упреквам.Знам колко е тежка работата му,вкъщи също работи достатъчно.Но не и в домакинството.Купихме стара къща и от юни до октомври сме в ремонт всяка година.Повечето неща си ги вършим двамата.Ами няма как да става в 5,да ходи на работа,като се прибере в 5 да върши нещо вкъщи  до 21 и най-накрая да му хлопна чиниите да ги мие.А за психологическият аспект мога да кажа,че просто се събрахме.Аз съм израснала без родители,борбена,самостоятелна и упорита.Не търпя някой да ми казва какво да правя.Той е израснал  изцяло в женско семейство.Баща му ги е изоставил и е живял с майка,баба и сестра.

Аз съм същия като мъжът ти, само че ставам сутрин в 7.30-8 (по-рано много трудно нещо може да ме накара да стана), и вечер работя до 8.30-9. Само ми трябва като се прибра след 9, да ме чака и някаква домакинска работа. Разликата при нас е, че имаме две деца, така че покрай тях се налага понякога да свърша нещо или просто да въведа ред.
Няма как да се разделят работите на 50%, нито пък е редно единия да се изкъртва от работа покрай служебните си задължения, обаче другия да го чака вкъщи да споделя домакинските задължения по равно, че да не се мине. Всякакви упреци съм чувал, жена ми също, понякога ми мрънка и тя като и дотегне покрай всичко, обаче и двамата сме наясно, че не е редно да зарежа доходоносната си работа, за да и държа ръцете когато трябва да се домакинства.
Няма точно определен ред на разделяне на задълженията и отговорностите(не само домакинските, а всички) важно е така да се прави, че да не се чувства някой прее*ан.

# 78
Дядо ми така чакаше баба ми да се прибере, за да му сипе да яде. Веднъж тя се забави и той започна да яде направо от тенджерата върху печката. 😂 Айде нема нужда да ги учим така!
Дядо ми е същият. До ден днешен баба ми, която е много трудноподвижна му обува чорапите. А той се движи, като младо момче. Понякога така ме хваща яд на нея, но нищо не може да се направи. Обяснява, че си го обича и това е. Неговото отношение обаче си е чист тормоз, а нейното откровена глупост. Веднъж беше плакала от безсилие понеже не може да занесе чинията със храна, която той е поискал повторно да му притопли. Само ако можехте да видите картинката на една болна едва движеща се жена с деформирани ръце, които се мъчи да сервира на напълно здрав мъж, щяхте да се замислите дали да приучвате на такива навици мъжете си.

# 79
  • София
rf22, разликата е там, че като се изкъпеш, едва ли чакаш жена ти да ти носи гащи.
Като ядеш едва ли почукваш чинията - студено, горещо и тя да скача да топли или духа и като излезе за час да ѝ звъниш - кога ще се прибираш, че съм гладен.

# 80
Някои мъже са наистина безпомощни в много домакински дейности. И много жени някак по своя воля и желание се стараят да ги отменят почти във всичко, та чак до гротескните примери дадени по-нагоре. Явно си е до характера, но според мен не трябва нещата строго да са разпределени (женски/мъжки, твои/мои задължения). Би трябвало да се действа според обстоятелствата и възможностите.

# 81
Недей така със сарказъм🙂.
Грам сарказъм не съм вложила. Честно. От това, което описа, останах с впечатлението за човек, който с всичко сам се справя, а за него няма помощ. Да знаеш, че отзивчивостта има и трябва да има материални измерения. Когато си болна например, ако някой ти купи и донесе нужното лекарство, това ще ти помогне много повече от галене по главата със съчувствен поглед.

# 82
Мрънкане колко харчи, кога се прибира, с кого излиза. Оплаквания как не те цени.

И най-вече като престанеш да си секси и сведеш цялата комуникация до битовост. Мъжът трябва да вижда в теб винаги любовницата.

Дори да не отварям темата за вманиачаващите се по децата, които изведнъж изтласкват таткото в периферията на живота си.
Изключвам за първите две изречения. С оглед на следващите, ти от колко време си във връзка/ омъжена , живееща на семейни начала с някой?

Крис - с настоящия ми партньор живеем заедно малко повече от 2 години.

# 83
Аз съм същия като мъжът ти, само че ставам сутрин в 7.30-8 (по-рано много трудно нещо може да ме накара да стана), и вечер работя до 8.30-9. Само ми трябва като се прибра след 9, да ме чака и някаква домакинска работа. Разликата при нас е, че имаме две деца, така че покрай тях се налага понякога да свърша нещо или просто да въведа ред.
Има една тънка разлика. Жена ти може да се прибира в 17:00, но като се почне с домакинстването и грижите по децата и може да стане 23 часа вечерта примерно. Твоя работен ден може да е 12 часа, а нейния колко става, а? Ако и тя става в 8 значи към 14-15 часа. Да не говорим, че събота и неделя също е на пангара, докато ти вършеш нещо малко покрай децата. Поредния, който хвърля едни пари и си мисли, че е достатъчно. Няма да ти окапят ръцете, ако измиеш едни чинии за половин час след вечеря.

# 84
Скрит текст:
Грешите ако си мислите, че не могат. Просто им е по лесно някой друг да го свърши.

Да, много точно. Защо да си правят труда като ще има работен кон наоколо, който да "ошъта" всичко и свърши цялата работа 😂 И на мен ще ми е добре някой така да ме обгрижва. Не мога да си представя мъж  да седи гладен и да чака жена му да се прибере от работа и да му сготви.

Мъжът ще подбута оправданието за тежката работа, тежкото детство (и да няма, ще измисли) и ще дига краката на масата всяка вечер а слугинката ще тича с чиниите и осем етажа без асансьор, да му носи храна, като на домашен любимец. И обикновено такъв тип мъже избират силни, оправни жени, които се справят с всичко.

Няма ли споделеност в задълженията в едно семейство, идва слугинажа и зависимостта, изхабяването на единия партньор и вероятно подмяната с друг.

Пример от моя живот. При мен свекървата идваше вкъщи, когато бях на работа, за да пренарежда и сгъва дрехите на мъжа ми, защото бил свикнал по друг начин да са му сгънати дрехите - както майка му ги сгъва, а не както аз.
Освен това тя прибираше вещите му на различни места, за да може той да си ги търси и ако не ги намери да й звъни да я пита къде са ?! Вие представяте ли си за каква психопатия става въпрос ?
Скрит текст:
Само и само, за да го обслужва и да го направи зависим от нея, да й се обажда, нищо че говореха с часове...

Медали за слугинаж не раздават.

Това даже съм го и чела - Брит Мари нарочно прибираше машинката за бръснене на Кент в различни чекмеджета, само за да чуе как той произнася името й, когато се провиква да попита къде му е. Начинът незабележимата жена да изпроси капка внимание. Свекърва ти или е чела Бакман, или този похват за привличане на внимание е доста разпространен.
А има и един друг вид на манипулация - власт чрез немощ, който особено много се прилага от страдащите от някоя хронична болест. Цял живот изнудват всички с черния си дроб, високото кръвно, колита или мигрената си. И ползват тези болести, за да впрягат близките си да ги обслужват и да вършат вместо тях, каквото има за вършене. Затова има и поговорка " На болния мъж жена му умря".

# 85
  • някъде в орбита...
От началото и аз се подхлъзнах и започнах да се превръщам в майка на ММ.
В началото има много "доказване" и от двете страни. Но е добре това да не се превръща в игра на надцакване...
И аз в началото правех много за него, и всичко вкъщи бях поела. Така ми харесваше, занимаваше ми се. Когато ми писна, обаче, сменихме модела. Все едно да плета дрехи за кеф, и в един момент родата да реши че е мое задължение да плета за всички - ай си хващайте пътя, моля...

# 86
От началото и аз се подхлъзнах и започнах да се превръщам в майка на ММ.
В началото има много "доказване" и от двете страни. Но е добре това да не се превръща в игра на надцакване...
И аз в началото правех много за него, и всичко вкъщи бях поела. Така ми харесваше, занимаваше ми се. Когато ми писна, обаче, сменихме модела. Все едно да плета дрехи за кеф, и в един момент родата да реши че е мое задължение да плета за всички - ай си хващайте пътя, моля...
Много точно си го обяснила.

# 87
И в началото не се пъна да се доказвам. Казвам си, че съм мързел. 😂

# 88
rf22, разликата е там, че като се изкъпеш, едва ли чакаш жена ти да ти носи гащи.
Като ядеш едва ли почукваш чинията - студено, горещо и тя да скача да топли или духа и като излезе за час да ѝ звъниш - кога ще се прибираш, че съм гладен.

Е това дори и за дете над 5 години да го изисква от майка си, ми идва в повече....

Има една тънка разлика. Жена ти може да се прибира в 17:00, но като се почне с домакинстването и грижите по децата и може да стане 23 часа вечерта примерно. Твоя работен ден може да е 12 часа, а нейния колко става, а? Ако и тя става в 8 значи към 14-15 часа. Да не говорим, че събота и неделя също е на пангара, докато ти вършеш нещо малко покрай децата. Поредния, който хвърля едни пари и си мисли, че е достатъчно. Няма да ти окапят ръцете, ако измиеш едни чинии за половин час след вечеря.

Като правим такива сметки, нека да внесем малко точност.
Така, аз се прибирам в 21.30, децата лягат до към 22.30. Сутрин ставаме по едно и също време, ако трябва да сме съвсем точни, може да стане половин час по-рано да ошета още нещо. Това прави нейния работен ден с 1-1.5 часа повече от моя. До тук добре, обаче съществената разлика е в нейната работа. Тя работи в офис, на компютър, работата и е много ненатоварваща, работното време се спазва, но не е проблем да закъснее или да си тръгне по-рано. Лятото има климатик, зимата отопление. При мен как стоят нещата- работа на открито или в неотопляеми помещения, физическа, под напрежение, с много техника, с редица други изисквания. Почивни дни- един-два в месеца, някои път и не цели дни. Изкарвам достатъчно, тя можеше да не работи изобщо, но не и допада да стои вкъщи по цял ден и да бездейства.

Другото съм го написал в предния коментар, няма смисъл да се повтарям.

# 89
  • София
Това, че е работи в офис с компютър не е равнозначно на "ненатоварваща". Ненатоварваща физически, вероятно, но психически...

Общи условия

Активация на акаунт