ДЕКЕМВРИйче расте, рита и лудува, мама с тънката талия се сбогува ! {тема 6/2020}

• 33 544
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
Хелинор, добре дошла!

Рейв, пожелавам ти всичко да мине по най - добрият начин за теб!

Бързо възстановяване на теб, Малага!

Скруби, на теб пожелавам да не ти се налага повече престой в болница!

Елина,:joy: извини ме но така се посмях на твой гръб, с най - добри чувства разбира се. Аз тая работа я върша само при кихане. Но кой знае занапред Joy

Моите мъници днес са много активни и двамата, побутват мама ту от ляво, ту от дясно. Така съм спокойна когато се обаждат. На 9 септември съм на преглед, дано не забравя да питам за шийката. При изписването ми от патология, казаха че е запазена, но като ви чета напоследък страх ме хваща. Disappointed

# 166
Момичета, извинявам се за супер тъпия въпрос, ама ще обясните ли точно какво представляват контракциите? Разбрах за втвърдяване на корема, в какво се изразява, издува се като буца някъде или? Болката каква е? Аз понеже съм си все с някакви стягания, усещане за тежест и придърпвания и се притеснявам ако получа контракции(дано не става преди да е дошло времето) дали ще ги различа. Стига ли по някакъв начин усещането до влагалището или се усеща само на корема?

# 167
Тонет и аз си се смях. А мъжът ми как ми се хили, чак не ми се коментира. Сега само ме бъзика 😂
Аз съм с бременни дрехи още от трети месец. Добре че една приятелка роди скоро и ми даде нейните дънки за бременни. Сега го карам на рокли и поли купени по намаленията, че от моите нищо не ми става ( преди носех все едни прилепнали и късички, ама сега йок!😂)
За връхни дрехи винаги съм си купувала поне размер по-големи, най-вече палтата , тъй като съм много висока и все са ми къси ръкавите, така че ще си се наместя и в тях. Сега много си се радвам на манията по over sized пуловерите, нищо няма да купувам.
Сутринта бях на изследвания, всичко е наред, глюкозата ми е 4,75😊 Няма гестационен диабет, просто малчо явно ще си е голям 💙

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 17:36 от ellina90

# 168
Малечка, Ами не можеш да ги сбъркаш, седи ти твърд корема, изведнъж се втвърдява и усещането е за стегнат, твърд, издут корем. Ако са начесто е лошо. Иначе до 5-6 на ден знам, че е нормално.
Когато раждах цял ден бях така с контракции, абе викам си днес нещо не ми е добре,цял ден се гърчех на дивана и вечерта се сетих че може би са контракции, когато засякох това стягане че е начесто и че всъщност имам контракции. Хахаха ама за първи път не знаех.... Та като отидох бях с 4 см разкритие. Но това се случва на термин баш ,а аз шматката викам си нещо не ми е добре, то контракции.
Засичайте ги през колко време са и ако са както е била Скруби начесто - към болница.... Ако са до към 5-6 на ден стягания бива.

# 169
Малечка , аз не ги усещам като втвърдяване , а като болка и напрежение точно като за цикъл и даже болка към дебелото черво /същото усещах като бях в овулация/ . На предния преглед си усещах напрежение и док каза , че засича леки контракции . Имам си и разни придърпвания . Втвърдяване усещам чак , когато са по-силни явно . Ако питаш за онова пробождане във влагалището , и аз го имам , но не знам дали е свързано с контракции .

# 170
Вчера например усещах някаква ужасна тежест ниско долу точно над срамната кост, пих но шпа, като се опитвах да стана от леглото все едно камък си носех там. Размина ми по късно. По самия корем освен ритането на бебо други усещания почти нямам. От време на време някакви тъпи болки около пъпа, но не ги свързвам по никакъв начин с мускулен спазъм. То това е, че общо взето май е индивидуално усещането и аз не знам как да го различа. До сега и на преглед не са ми казвали нищо за контракции, ама като гледам как се оплаквате и ходите по болници и се замислям поне да съм подготвена, ако не дай боже се наложи.

# 171
Млечка, при всеки е индивидуално, може и да не усетиш контакции до края на бременността. Мои прителки, които родиха на скоро казват, че не са усещали такова нещо, докато не са започнали родилните им контракции. Аз още от 12-13 седмица имам и ги усещам като стягане и изтръпване на корема, без болка, вижда се как матката ми се втвърдява за около минута и изпъква напред, а на пипане корема е твърд като камък.

# 172
Здравейте момичета.
На момичетата в болницата стискам палци всичко да се нареди.

Връщам се от преглед  в английски вариант вече. Малкия отговаря на 25г+6 ,по цикъл трябва да е 25г+4. Всичко е наред. Беше застанал напречно на корема ми. Смениха ми термина за 06.12 -т.е рожденият ми ден.
Записаха ми за още един ехограф за след 4 седмици

# 173
Момичета, стискам ви палци да се подобрите. Мислете позитивно, всичко ще е наред.
Като ви чета се притесних доста, не знам до сега дали ми е мерена шийката, не сме коментирали с док. нищо, на феталната също не стана дума, но другата седмица съм на преглед и задължително ще питам. Отделно днес прочетох много лошо мнение за лекарката, която ме следи. Жена разказваше, че терминът й е бил около нова година, но лекарката според нея нарочно и предизвикала раждането преди Коледа, държала се грубо и тн. След това 5-6 жени бяха опровергали написаното, но .. сега ми се е загнездило в главата...
Относно якетата аз мисля да си закупя от тези, към които се прикачва приставка за бременни, за носене на бебето, а става и като нормално яке. Старите съм взимала винаги по-впити, отделно бях напълняла още преди бременността и няма да ми стават със сигурност 😇

# 174
Ох, мами, да ви се оплача, моят малчо снощи не ме остави да спя, ама хич. Той и друг път е ритал през нощта, но тази нощ риташе конкретно в пикочния ми мехур, така че ставах до тоалетната толкова много пъти, че накрая вече спрях да ги броя 😂 Но не мога да му се ядосвам, някак хем ми е изморително, хем като го усетя да мърда и ми става едно такова хубаво... ❤

# 175
skrubi, rave, Малечка - бързо възстановяване ви желая!
Уфи - нали знаеш, за всеки лекар има и положителни и негативни мнения. Важното е ти да си доволна от него.
Сладката - честито за хубавите новини и какъв хубав подарък, ако се роди тогава Heart
Лори - сега не те оставя да спиш, може пък като се роди да те Hug
Отностно якетата - и аз не знам какво ще правя. Хем не ми се иска да давам толкова пари за нещо, което ще облека няколко пъти и ще е грозно на всичкото отгоре, хем няма как, дори да не мърдам от нас, все пак на прегледи ще трябва да ходя. Ще видим. Освен да опитам да не закопчавам моето Confused

# 176
Момичета, за якетата няма как да не пуснат в Лидл. Обикновено са за по 60 лв. и после може да си го пуснете в олх
Аз си взех миналата зима от Сгушени, защото бебеносих и сега ми е спокойно за студените дни Simple Smile

# 177
Здравейте момичета. Вчера резервирах една фирма да дойде следващата събота и да изпере дивана в хола. Нали съм ви разказвала, че апартамента ни ще е готов декември и към февруари-март ще се нанесем в него. До тогава сме при свекито. Аз с бебо съм решила да спим в хола, защото нощите ще са дълги, а детето трябва да ходи на училище, а ММ на работа и трябва да се наспиват. Реших че няма да спа на дивана,  дето кой ли не си е слагал д-то и никога не е пран, макар да е само на няколко години. Та  за собственото си здраве ще дам стотина лева. Нямам търпение да видя какво ще се получи след прането му.
Аз както писах, яке за бременни имам завещано от сестра ми, но бях решила да си взема ако трябва и нещо втора ръка, но .......... сестричката ме спаси.
Прегръщам ви. Бъдете здрави.

# 178
Аз съм прала така диван, но доста стар. Стана чисто нов, светна не го познаваш. А в самата прахосмукачка Рейнбоу имаше две шепи кал. Та добре си решила.... Нищо че седи завит пак си събират прах. И с матраците е същото...
 Аз ще разгледам ,,Манията,, ако застудее за яке, понякога изпадат чисто нови неща за без пари.
 Днес съм в 26г.с. а другата неделя влизам в седми месец ...чак не вярвам още.

# 179
  • София
Бързо възстановяване и от мен, момичета! Flowers Four Leaf Clover
 За зимно яке имам една широка пелерина, ще видя до кога ще изкарам с нея. Но коремчето трябва да е на топло, ако сте навън по студовете, не ходете с разкопчани якета. Все ще се намери нещо подходящо. Stuck Out Tongue Winking EyePeople Santa

Общи условия

Активация на акаунт