ДЕКЕМВРИйче расте, рита и лудува, мама с тънката талия се сбогува ! {тема 6/2020}

• 33 541
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
И с първото дете и сега имам контракции, които не усещам, но се виждат при преглед.
Ако искаш Лори мога да ти пратя снимка от ултразвука, че е малко скери да я изплюща тук Joy

# 151
Малага, стискам палци за бързо и успешно възстановяване!

rave, надявам се всичко при теб също да е добре и без усложнения!

Sealove, моите съболезнования.

Аз днес бях на извънреден преглед заради едни странни червени петна по горната част на бедрата ми - стоят като оток, но не съвсем, и не се махат вече със седмици. Отделно, имам страшно много спукани капилярчета и синини, та взех да се притеснявам да не се случва нещо опасно.

АГ ме препрати към консултация със съдов хирург, като според нея би било по-притеснително отоците да са в долната част на краката (и там си имам, но спадат сутрин).

За момичетата с болки в кръста - препоръчаха ми масажи за бременни в Щерев. Още не съм погледнала за какво става дума, но ще разгледам и евентуално ще ги посетя, защото болката на моменти е нетърпима.

На всички желая спокойни почивни дни без никакви контракции и тревоги! 🍀

# 152
Да се включа и аз в темата, където ми е термина - 4 декември. Отдавна пиша и чета, но в ноемврийската тема, защото си чакам сигурното секцио през ноември, но реших да се включа и тук.
Втора бременност ми е. Тази изглежда по-лека от първата, която беше след инвитро.
Надявам се всички да изкараме без проблеми оставащити три месеца и да гушнем бебчетата.

# 153
Малага, работата при теб е била много сериозна.  Знам че ще се справиш.
Ето и аз да ви призная. Днес излязох от Надежда. Във вторник ме приеха с контракции на 3 мин. Шийката си е 31 мм и Христов каза, че серклажа си е свършил работата. Надрусаха ме яко със всекви лекарства,  та направо ми омекнаха китките- по 20 ампули Gynipral на денонощие ми слагаха и по три системи но шпа. Сега ми махнаха магнезият и съм на яката артилерия Коринфар. Нооооо много съм си позитивна, защото шийката е супер.  А и ако се сравня с проблемите на момичетата в моята стая, аз бях направо цвете.
Та днес се запознах и с Рейв!!!
Хюлия, изглеждаш супер. Стафилококите може да ви ги предадат с целувки,  общи прибори за ядене и прочие.
Прегръдки от мен за всички и бъдете усмихнати и позитивни.

# 154
  • София
Благодаря на всички за мислите и хубавата енергия. Flowers Cherry Blossom Flowers Blossom

Казаха ми, че е късно за серклаж, та евентуално ще се постави пръстен, който да държи шийката - т.нар. песар. Но все пак се надявам да не се стигне до там.
Днес ме закачиха на тонове, според които нямам контракции, а беб е супер.

Лежа си, вървят ми системи и така.

Няколко момичета назад казаха, че не им мерят шийките. Искайте си да ви ги мерят. На всеки преглед. И то с вагинален трансдюсер, така е най-точно.
Трябва да сме активни пациенти... Да не кажа направо половин лекари. Това е положението.

Хелинор, добре дошла ! Flowers Bouquet

# 155
Днес бях на ЖК. Малкият е вече голям- цели 1081гр 😊 Продължава да върви с две седмици напред, шийката е 36мм. Утре сутрин ще правя изследвания, инсулинова резистентност и т.н
Всичко ще е наред при всички ни и ще родим едни прекрасни и пухкави бебета ❤️💙
Прегръщам ви, момичета изпращам хубава енергия!
П.П Тая сутрин си пия кафето и ми дойде музата за тоалетна. Отивам аз и какво да видя- бикините ми мокри, роклята и тя. Връщам се в хола- и на дивана мокро петно😬 Изпуснала съм се за пръв път и даже не съм разбрала 😂😂😂

# 156
Мале, Скруби, то вече ако някой не се включва ден два трябва да го питаме къде е ....и как е. Хич не си писала.
Добре , че са овладяли положението.
Вие да не се оказахте в една стая с Рейв?
Иначе  контракциите боляха ли те или е пак същите стягания, но на често?
Аз получавам по една две на ден, а понякога е толкова остър корема и твърд, имам чувството че
 се е надупил и натиска нагоре. Голямо въртене пада.

# 157
Името на темата е много оригинално. Особено в частта за тънката талия. Днес си измерих обиколката на коремчето - 108 см. е. 28 см. нарастване. 🙂
Започнах вече да се замислям, че след някой ден ще захладнее, а аз нямам нищо за тази "тънка талия". 😉
Аз тази бременност мисля намам твърде контракции. Преди месец ме стягаше корема, но се отпусна после. Имах притеснения относно тях на база предишен опит, свързан с лежане в болница, но засега нещата са под контрол.

# 158
Добре дошла , Хелинор ☺

Рейвче , браво на вас ... дано се разминете без намеса ❤

Малага , бързо възстановяване 🤞

Скруби , много ме радваш ... толкова усмихната и позитивна 💙

Елина , браво на мъника ... и на мен ми се вижда много - цяло килце 😁💙 все така да върви

Силвия , и според мен е хубаво да направиш скоро консултация със съдов , за да си спокойна . Не мисля , че е нещо страшно , но все пак предполагам ще вземе мерки 🙂

Хюлия , изглеждаш прекрасно ❤

# 159
Helinor и моите панталони са все с висока талия и вече не ми стават Sweat Smile моята талия вече е 82 см, днес на ЖК я измериха. Купих си 1 дънки за бременни и 1 панталон. Смятам освен с тях да ходя с рокли с чорапогащник или клин отдолу. Не ми се купуват повече панталони за бременни, все пак след декември няма да са ми нужни поне за известен период Grinning
скруби, ужас, сигурно е било страшно стресиращо.. Радвам се, че сте овладяли положението!
Понякога се случва и аз да имам контракции на често, 2-3 една след друга през няколко минути и много ме е страх да не зачестят, следя ги много.. Успокоявам се, че за сега шийката ми е почти 40мм.

# 160
Добре дошла , Хелинор ☺

Рейвче , браво на вас ... дано се разминете без намеса ❤

Малага , бързо възстановяване 🤞

Скруби , много ме радваш ... толкова усмихната и позитивна 💙

Елина , браво на мъника ... и на мен ми се вижда много - цяло килце 😁💙 все така да върви

Силвия , и според мен е хубаво да направиш скоро консултация със съдов , за да си спокойна . Не мисля , че е нещо страшно , но все пак предполагам ще вземе мерки 🙂

Хюлия , изглеждаш прекрасно ❤
Много добре написано Мери ,всичко за всички момичета,подкрепям напълно!
И аз съм май от тези животни,които не усещат контракция,втора бременност....организъм.Леко пристягане, но нищо притеснително.Да се отчета изследванията,всичко е в норма.
Имам най-нередовния цикъл,късна овулация ,но пък  леки бременности.
Спокойствие ви желая и да стоят на топло мъничетата!
Само да допъня Елина това си е истинско юначе ,купувай по-големи дрешки!От 0-3месеца бързо ще ги изпълни,живи и здрави!

# 161
Момичета, аз от третия месец не мога да си вляза в дънките, не знам вие как досега издържахте 😃 смисъл аз си влизам, но копчето просто няма щанс да го закопчая, така че съм само на поли и роклички от тогава 😂 хубаво, че е лято, та е лесно с обличането засега. Не знам от есента какво ще правим, аз си купих три чифта дънки за бременни, обаче извадих късмет - едните от втора употреба за стотинки, пък страшно запазени, едни от аутлет на безценица и едни от Уайкики на намаление 😁 решила съм да не харча много за дрехи за бременни, ама то като са толкова евтини си викам айде...
Само ме притеснява какво ще правя с якетата като застудее. Якетата за бременни са си бая скъпички, а ме съмнява да мога да си закопчавам моите с това коремче 😃 Другият вариант е просто да не го закопчавам 😂 Вие какво мислите да правите?

# 162
Лория Аз дънки не ползвам откакто забременях с дъщеря ми..Просто не обичам нещо да ми лепне и да ме стяга.Обичам по-свободни дрехи..
Повечето ми дрехи са панталони и клинчета всички са с ластик.Е на някои малко им махнах ластика и са ми добре..
А за якето,мисля да не го закопчавам.. 😄

# 163
Надявам се да ми стават обичайните еластични дрехи и да не се затрупвам с торбести дрехи, които после да изхвърлям.
Имам скиорско яке, което ми е широко и ще ми става. А и съм поръчала топло време поне до 5 декември. Simple Smile
Елина, голямо момче си имаш.
Скуби, болезнени ли бяха контракциите или само втвърдяване?
Положението с корема е такова Simple Smile :

# 164
Благодаря за приема, момичета! 🙂
Първата ми бременност приключи лятото, та си изкарах само с два чифта дънки за бременни, купени за доста пари от H&M и две блузки. Както и роклите, които си имах.  Мен пък всичко що е дънки и панталони си ме стяга още от времето, когато не ми личеше изобщо.
В момента съм на рокли. Като застудее, ще си нося дънките и една блуза за бременни пак от преди. Проблема си остава якето. Преди си носех нормално яке, че студеното време ми беше до четвъртия месец, но сега точно обратното - студеното ще ме завари накрая. Ще си купя за бременни. Не виждам друг начин, макар че изобщо не ми се дават пари. Каквото имам мерих и сега не става. Пробвах по-голям размер, ами то в раменете не става хич - рамото идва до лакътя, ръцете се не виждат. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт