Юлски бебета 2020, Тема 1

• 23 266
  • 715
  •   1
Отговори
# 600
Да, усеща се регресията на съня. Бебето е на 4++ и вече се буди нощем. Доскоро спеше непробудно.
Въпрос към кърмещите мами: как кърмите нощем? С бебето ли спите? Аз се опитвам да я местя като заспи, но се буди и понякога започваме всичко от начало...
Също сами ли предлагате гърда на бебето през деня, през определен интервал или чакате да огладнее? Аз инициирам сама кърмене, не мога да разбера кога е гладна. Вие как разбирате?

# 601
Аналогично, буди се нощем на близо 4++. Вчера-3 пъти, но обикновено заспива сам. Кърмя, когато поиска, т.е. като заплаче, вкл.нощем. Спи на спалнята, за да мога да поспя и аз. Рядко вземам инициативата, когато отиваме на лекар напр.и искам да съм сигурна, че няма да е гладен.

# 602
Аз предлагам на около 2 часа. В повечето случаи я усещам, че е гладна, когато си яде ръцете и цъвка 😀

# 603
  • Несебър
Аз казах прогрес, понеже вече определят регресията като нещо негативно, повлияно от външни фактори. Докато прогреса е част от естественото им развитие. Тя си спи в кошарата вечер и като замрънка я взимам, докато яде се унася и като започне да суче вяло я слагам в кошарата в полубудно състояние. Нощна лампа вече не светвам, защото се разсейва. През деня аз инициирам кърменето като започне да нервничи. И на мен ми е трудно да я разбера. Някой път посуква 1мин и се дърпа и ми става ясно, че не е била гладна.

# 604
  • София
И на мен ми е трудно да разбера кога е гладно бебето. Преди започваше да мляска или да се облизва, имаше и специфичен плач. Сега го храня след като се събуди, кърмим се ок. 20-30 мин с оригването, после имам около час, в който гледам да го приспя иначе става страшно Simple Smile) На 3+++ е

# 605
Май и аз усещам регрес на съня. Вечер често започва да шава и да мрънка и ако не я полюшкам се разбужда и разсънва.
Коментирахте скоро памперси, някой ползвал ли е тип гащички? Мисля да взема да пробвам защото често ѝ остава отбелязано по крачетата и коремчето, явно ѝ стяга.

# 606
Краси, а като я местиш полубудна (то така съветват и консултантите по сън), не се ли събужда и размрънква?
А през деня как ги приспивате? Аз не мога да се отлепя, стана ли от леглото, става и тя....

# 607
Ние през деня заспиваме на ръце. Голямо обикаляне и пеене пада, докато се унесе и заспи. И в повечето случаи спи върху мен.

# 608
  • Несебър
Напоследък се разбужда и тръгва да проплаква (последните две вечери),но я полюшкам, помилвам, някой път заспива, друг път трябва пак да я сложа да суче. Мисля, че е защото вече е студено и като я сложа в леглото ѝ става хладно за момент. През деня заспива или на гърда и трябва да я изчакам да заспи дълбоко да я сложа да спи, или в шезлонга я люшкам. Друг път нищо не работи и я слагам в слинга. Ема, дори и като заспи дълбоко ли се разбужда като ти станеш? Ние до преди месец все спахме двете през деня, но откакто си изгради някакъв режим с дрямките, сама си иска съня.
Краси, а като я местиш полубудна (то така съветват и консултантите по сън), не се ли събужда и размрънква?
А през деня как ги приспивате? Аз не мога да се отлепя, стана ли от леглото, става и тя....

# 609
Няколко вечери вече забелязвам, че когато се пробуди (спи до мен) и не е минал номера с гърдата, просто я гушвам, слагам си ръката около нея и тя се успокоява. Много мило ми става. Някои от вас започнаха ли захранването? По какво се водите? Търся си схема или книга, по която да вървя.

# 610
  • Несебър
Олее, много хубаво 🥺😭 Аз мисля след 6 навършени месеца да захранвам по ЗВБ.

# 611
Краси, и аз мисля, че се буди, защото захладня...Тя спи в чувал и с него я местя, но все пак усеща разликата. През деня също заспива на гърда, кърмя легнала, но сутринта станах за секунди и отиде спането. Сега съм се дръпнала на една педя от нея, спи, но от време на време отваря очи да ме провери...Ако стана, може да замине и това спане. И после ще киселее. Не ми пречи да лежа с нея, но не мога да свърша нищо вкъщи, а отделно свиква така и нощем.

# 612
Моето дете качи 400 гр за месец.
Вкъщи е или с боди къс ръкав и ромпър или боди къс ръкав, блуза с дълъг ръкав и панталони. Когато е на пода, на мекия пъзел е по новото с къс ръкав. Така се обръща лесно и прави опити да пълзи. Не го свърта вече.

# 613
  • Несебър
Хаха, че хитруша. Пробвала ли си в люлка или шезлонгче, да милваш, да люшкаш. В един момент след мрънкането повечето се предават и заспиват. Мен ми писна да лежа все с нея на спалнята, пък и тя започна много да се откача и закача на зърното, което ме влудява.

# 614
Преди заспиваше само върху мен, вече не иска и се налага да го приспивам на ръце. Като се унесе го оставям. Често се случва като го оставя да се събуди и започвам отначало. Е, ръце не ми останаха вече. А вечер е направо мъка, по 5 пъти го приспивам и пак се буди с мрънкане или плач. На 3 месеца и две седмици е почти.

Общи условия

Активация на акаунт