ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 921
  • 821
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета, пратих младежа при личната лекарка. Казала му е, че тази година няма да му трябва профилактична здравна карта, освен ако няма някакво заболяване.
Това е нова информация за мен. Предвид че и звънях в петък, за да е питам кога да отиде за въпросната карта, явно и за нея е нова.

# 121
  • София
Днес четох някаква статия, че се обсъжда удължаване на срока за представяне на тези карти. Най-много да са решили въобще да отпадне.

# 122
  • у дома...
SatisfiedLaughingLaughing Слънчева, няма ли някакъв вариант така да ни кажеш числата от тотото (щото при нас позна при класиранията) ? Айде моля, дамите с прогнозите - организирайте нещо. Срещу 30%? Дидева, Мария, Санака... мммм? Laughing

# 123
  • София
Просто майка, за пръв път виждам училище, заложило 18 часа ПП. Не, че съм видяла много, но са заложили минимума.

# 124
  • у дома...
Това са допълнителните, нещо като ИУЧ Simple Smile Щото, ако са само това, се лови по пет часа на ден да имат децата. Даже в някои дни и по 4.

# 125
  • София
Ааа, за числата от тотото трябва да мина един курс на обучение при учителя по математика на детето. Той е специалист в областта. Ако нещо ми се мерне пред погледа, въпреки, че вече е трудно, ще направя едно ДО по темата. Joy

Знам какво са, това е ПП, която е минимум 18 ч, максимум 20 ч.

# 126
  • у дома...
Личи си че още не съм излизала отпуска... Имат и по един час Биология и ЗО и Химия и ОС. И стават 20... Прощавай Simple Smile

# 127
  • софия
Не знам защо се ровя из сайтовете на някои ЧУ. Във ФЛ има много нагледен материал какво трябва за учебната година. Хареса ми. Не че може да се ползва 100%, но е добър ориентир - https://vhugo.org/bg/information-for-parents/listes-fournitures-scolaires/
Има си списък, има по класове, подредена работа.
Това ме развесели "Перфорирани единични листа за контролна работа ( голям формат и  голям брой )". Звучи заплашително.

# 128
Нашият Писан много обича да спи върху кучетата ни, особено зимата, за да му е по-топличко. Simple Smile Та, в нашата къща винаги са стигали до разбирателство кучета и котка.

# 129
Бети, такава идилия е при вас, че ми идва да се самопоканя за неопределено време❤😀

# 130
  • о`майна лунна нощ е
По стечение на обстоятелствата ми се налага да съм в ролята на преподавател и сега тренирам качване на материали и отваряне на класна стая в една от електронните платформи. Чувствам се като идиот.
Съжалявах учителите от гледната точка на учениците, докато вървеше ДО-то. Сега още повече им влизам в положение като се налага да се боря с тиквите от другата страна. Шсъ гръмна, честно. Иде ми да самоизчезна, а тепърва ще се почва по-сериозно работата така.

# 131
  • у дома...
От понеделник се боря с НСИ и разработчиците на единия от софтуерите им. Има графа в приложението "Име на улица/булевард/площад - свободен текст". И свободен текст задължително е "999". А в инструкциите пише, че ако не може да се определи коя е улицата се вкарват 9999. И кое му е свободното на свободния текст?

# 132
  • София
Инициативата за книга много се хареса на Ева, трудно и е да избере конкретна.
Много забавни букети видях, наистина са подходящи за личен приятел. Ето и идея за картичка от изсушени цветя. Тази беше подарък за класната на раздяла. Идеята е на приятелка, откраднахме си я:

Страхотни са ви любимците. ММ иска Голдън, но все още не се решаваме. Преди години имахме черна кокерка, но си отиде душицата и сега с всичките девойки ставаме голям катун. Живи и здрави някой ден ще имаме.
В 31во има списък с учебниците, ще ги търси девойката.
За 15.09 мислехме да се разделим с таткото, единия при третокласничката, другия в 31во, обаче за малката още очакваме информация дали ще има официалности.

# 133
От понеделник се боря с НСИ и разработчиците на единия от софтуерите им. Има графа в приложението "Име на улица/булевард/площад - свободен текст". И свободен текст задължително е "999". А в инструкциите пише, че ако не може да се определи коя е улицата се вкарват 9999. И кое му е свободното на свободния текст?
Можеш да си разбъркваш девятките съвсем свободно.Joy

А картоните от ЛЛ могат да ги спестят. За какъв ще ни карат в сегашната ситуация без нужда да ходим по поликлиники. Няма нови ваксини за възрастта им. Ние лично предадохме картона от старото училище. При нас се искаше с документите.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 15:49 от solnichka

# 134
  • о`майна лунна нощ е
Там поне са дали инструкции. Я да видиш в търговския регистър какво забавление настава като се опиташ да въведеш данните на чужденец или да убедиш системата, че адресът е само улица и номер и няма ни вход, ни етаж, ни апартамент ...
Електроневоли.

Днес успях да стигна до социалните. Дано има финансова инжекция още другия месец.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 16:16 от `ТуиГ

Общи условия

Активация на акаунт