ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 877
  • 821
  •   1
Отговори
# 435
Във фейсбук има група - учебници на половин цена (или нещо подобно)
Има и друга група - борса за учебници, но там няма изискване да продават на половин цена.

И двете групи излизат на търсачката - учебници втора употреба.

# 436
Здравейте! В класа на дъщеря ми има повече деца с телк от допустимото нормално ли е да не приемат деца без телк, които са с добър бал? Нямам нищо против децата с телк, но заемат бройка и не приемат други които могат да учат.

# 437
  • Варна
Ще се разплача от умиление! Наборът проговаря на немски! Сутринта ясно и силно ми каза как се вика котка. Цял израз, който няма начин да възпроизведа. Излишно е да обяснявам, че се наложи да си правя ново кафе, защото първото го изкихах от смях.
ТуиГ, да не е STARDENBURDENHARDENBART ? Това е някаква щуротия, която по-малкият ми син намери из нета и постоянно гони котката и ѝ го крещи. На нея не ѝ дреме. Аз в моя немски, дето  някога съм го учила, такъв израз не съм срещала.
Аз учебници уговорих да взема от бивш осмокласник от училище. Само по френски ще се купува, но доколкото знам, е групова поръчка за всички. На 08.09. имаме родителска среща на открито. Дали ще е на някоя полянка или на някое заведение на плажа?

# 438
А, ясно защо нямаме обявена РС. Вие кте заели всички възможни заведения.
Ще взема да предложа нашата да се проведе в открития рок- бар на Аркан хан- Триград.

Близки на  НеТко ли се включват в темата, или имаме смущения по трасето...

# 439
Здравейте! В класа на дъщеря ми има повече деца с телк от допустимото....
Колко повече?

# 440
Здравейте! В класа на дъщеря ми има повече деца с телк от допустимото....
Колко повече?

Не съм много сигурна едно или две заради тях не приеха едно приятелче

# 441
Колко са общо в паралелката?

# 442
Писах, писах и изтрих, за да запазя добрия тон в темата...
Nur, ако смятате, че нечии права са нарушени , защо не алармирате подходящата институция?

# 443
  • София
Много хора просто не са запознати какво е законово допустимо и къде и как да проверят. Затова търсят съвет тук. Вероятно това е случаят.

# 444
  • Между гори и планини
Здравейте от морето и плажа! От 3 дни във Варна, най после топнах морно тяло в морската вода. Не мисли за тетрадки, учебници, училище, входящи тестове...
Гледах програмата на предходния клас със същия профил на Пубера. Примерно е 4 часа английски, български, ИТ, или 5 часа английски, математика, философия. Седмично 18 часа английски език. Направо ще се родим от кеф, при положение, че първият му език е английски. Наскоро му дадох тест на Кеймбридж ниво B2 опатка го за норматив. Обикновено като правят контролно по английски, винаги му остава време да рисува и пише вицове на госпожата, тя пък му ги връща с друг виц. Кореспондират си с нея 😁

# 445
И аз съм трети ден на морето и още не съм го пипнала, камо ли да се натопя цялата. Тия дни...
Български, математика и философия взех от приятелка, синът й ще бъде 9 клас. Останалите след родителската. Музика и рисуване може и да не искат учителите, ама едва ли. Английски сигурно обща поръчка ще бъде, испански не мисля, че от сега ще учат, втори език е, но го имаше в списъка... Ще си чакам родителската. Тетрадки също като кажат учителите.

# 446
  • о`майна лунна нощ е
Любопитна, да, нещо такова звучеше. Напълно съм убедена, че е пълна измишльотина, но изречено със сериозна физиономия и акцент, води до разплискано кафе и много смях.

# 447
Вторият език е от девети клас. Моят още от началото на лятото се е уговорил да вземе учебниците на момче от същата паралелка, което сега ще е в девети клас. Чакаме все пак родителската среща или списък в сайта на училището. Там пък за последно влизах преди месец. Беше още списъкът от миналото лято, може и да са ъпдейтвали вече. По английски правят обща поръчка. Предполагам, че там и пишат по учебниците, така че трябва да са нови.
Днес получих и съобщение в Школо относно реда за записване за ДО за желаещите. Хвърлих му обаче поглед само отгоре-отгоре, че беше доста дълго, а и не ме касае. Ще си ходят присъствено.

# 448
  • Между гори и планини
Трябва ли да правим снимки за Лични ученически карти? Имам една снимка от миналата година, обаче младежа е със съвсем друга прическа тая година и промяна във физиономия. В нашия град няма фото, та да взема и направя снимки докато сме във Варна.

# 449
  • Sofia
Аз поръчах и получих учебниците днес с изключение на АЕ и ИЕ, за тях ще изчакам РС, обикновено правят общи поръчки за езиците.
Само се чудя ще имат ли някакви помагала и учебни тетрадки като досега?

Общи условия

Активация на акаунт