ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 819
  • 821
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Между другото седнах и отделих 5 минути да поразсъждавам защо нервнича по темата организация. Опитах се да подходя обективно, и за жалост не откривам много основания за правота у себе си.
Паралелката с буквата си е ясна от деня на записването; пак тогава платихме и униформени тениски, и учебници, та и към това нямаме ангажимент.
Днес звъннах и ми потвърдиха, че нейният клас ще е първа смяна.
Де факто чакам само съобщение за РС, ама то кой знае какво важно май няма да има за казване.
И програма и класен ръководител.
Да, ето последното всъщност е най-важно.

# 616
  • София
Скрит текст:
Реших да проверя дали пък в Школо не са ни въвели в новото училище и видях, че нещо малко са си попроменили интерфейса. Иначе изписва съобщение: "Училищният администратор все още не е качил данни за новата учебна година. Може да разглеждате данни от минали години.", т.е. вече може някъде да има качени нови класове, старата учебна година е минала в архив.
Появил се е и бутон промокодове. И има кодове за отстъпки към разни вериги, ако някой проявява интерес.

Реших и аз да видя: синът ми направо е изчезнал, останала е само дъщеря ми, тя е 3-ти клас. Не знам защо е така: у-щето е до 7-ми клас, да не би новото ( 73) да не ползва тази платформа....Ужас, ако сега ще трябва да следя и две платформи, допълнително към вече двата сайта на у-щата....

Школо ползват 73то. При мен все още излизат 2 деца там, още не са обновили информацията. То и за началото на учебната година още няма нищо в сайта. На набора в училището също още нищо. Само за дребната се знае- НГДЕК качиха информация, че за 5ти и 8ми клас откриването ще е в БАН, родителите ще чакаме отвън и можем да гледаме онлайн.

# 617
  • София
Може и да не си права, но си съвсем нормална! Joy
Всички сме минали през това, повечето реагираме така. Лично моето обяснение е, че причините са две. Първо е пълната неизвестност относно хората, с които ще се сблъскаш, относно възможностите на училището, относно учителите..., абе всичко!
А другото е надеждата, тръпката, че сте избрали най-най-доброто за детето. Ами, гъдел си е, когато разбереш, че всичко е наред, че детето се чувства добре! Щастливи сме да са щастливи!
Всичко ще бъде наред! Heart

# 618
  • София
Момичета, да ви върна за малко на тема пътувания. Не е по темата, но преди малко ми изникна този казус, а тук винаги се намира отговор на всеки въпрос Flowers Sunflower
Бяхме платили март екскурзия до Истанбул и сега като премахнаха ограниченията можем да я проведем преди началото на учебната година, но... Видях преди малко, че паспортът ми е валиден още 4,5 месеца. Знаете ли дали това валидността на паспорта да е поне 5 месеца при провеждането на екскурзията е изискване на туроператора ли е или на турските гранични власти? И удължаването на валидността заради пандемията с 6 месеца важи ли в случая?
Толкова планове имахме за това лято след трудния 7-ми клас и моя юбилей, а всичко се провали... Сега и тази валидност...

# 619
  • София
Изискването е на граничните власти, имате време да извадите нов паспорт за три дни, бърза поръчка и да си отидете спокойно в прекрасния Истанбул. Няма смисъл да треперите и да минете над 300 км до Капитан Андреево.

# 620
Съгласна с горното мнение - и аз предвиждам пътуване преди учебната година - паспорта щеше да е точно 6 месеца валиден и водих детето да издадем нов - не ми се рискува хубавата емоция при пътуването заради паспорт дето и без това трябва пак да се преиздава след някой друг месец...
Желая ви лек път и прекрасни емоции Simple Smile

# 621
  • София
Аз пък днес влизах в сайта на старото ни училище.
Обявили са РС за първи клас ... на двора. 🙄
Не разбирам наистина ли ги е страх или се правят на прилежно-оригинални.
Та нали след броени дни децата на хората от двора ще са вътре в класните стаи.

# 622
  • София
Е, кво, поне ще могат да си пушат, ако не им е интересно? Joy

# 623
  • София
Хаха! Вярно.
А по-спортните типажи може тихо да се изнесат в периферията при фитнес-уредите. 🤣

# 624
  • Варна
...
Значи влизате в профила си и има таб: заяви достъп. И избирате училището и те трябва да ви одобрят. Чудя се дали да не се пробвам или ще е нахално Simple Smile

За същото писах по-горе. Най-отдолу излиза.  За одобрението добре си спомням, че трябва да стане от училището, защото ние сме с пресен акаунт от тази година.
Мария и аз се зачудих дали да не го направя, но се въздържах. Мисля, че може и нещо да науча, ако вече в училището се подготвят, защото и при нас още не се знае класа. Ще си почакаме още малко, явно.
Като ви прочетох, и тутакси пробвах. Излиза ми: "Грешка! Въведените от вас данни не отговарят на ученик в посоченото училище или ученикът вече е регистриран."
Ние имаме родителска среща на 08.09., пише "на открито", аз не пуша, но пък другите, на които им е скучно, може да си пушат.
Тази година тотално отказахме чужбинските пътувания. Ще ни е първата година без самолет от 5 - 6 години насам. За сметка на това си купихме нова кола. Simple Smile

# 625
  • Sofia
Можеш да провериш в турското посолство колко валидност трябва да има паспорта, не за всички страни е 6 месеца (от опит). Най-сигурно обаче нов паспорт.

# 626
И в НФСГ родителската среща е обявена в двора. Дано не вали, а трябва и с метрото да ходя...

# 627

Не разбирам наистина ли ги е страх или се правят на прилежно-оригинални.

Аз си мисля, че е второто.
Днес водих набора по доктори, че през нощта го беше стегнал корема. Лекарите навсякъде са без маски. От този корем най-много се притеснявах преди НВО. Случва се 2-3 пъти в годината да го боли през нощта и после цял ден. Ама и този мой син хич не държи на болка, а хирургът му влезе в положението. Вика "Ами така сме ние мъжете, не носим на болка" 🤣 Добре че е момче и няма да му се наложи да ражда. Тази вечер е почти напълно добре. Предполагам, че утре ще е като нов.

# 628
В МГ Варна на откриването на учебната година на 15 септември ще присъстват само учениците от 5-ти и 8-ми клас.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 07:37 от Анонимен

# 629
Аз да си попитам за 15 . Как ще процедирате. Ще ходите ли с децата в училището или ще ги оставите сами? Питам моята госпожица иска ли да отида с нея , все пак нови хора , ново място. Тя с половин уста ми казва , че няма смисъл, едва ли щяло да има тържество и т..н .Според мен хем не иска да се изложи , нали вече е голяма , хем й е леко притеснено . Мен така ме човърка . Иска ми  се да отида с нея , но трябва да реагирам по-рано и да си взема отпуска .  А за букетите не знам , това с книгите е много добра идея , но все пак цветята са си цветя.    Питах я знаят ли нещо по въпроса за книгите и цветята и коментира ли са си в чат групата, отрицателен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт