Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 35 460
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Ами ПСР-а е правен рутинно заради температурата.Проблема е там,че с тия температури вече почвам да си мисля страшни неща 😰

# 676
  • Пеликания
Ами ПСР-а е правен рутинно заради температурата.Проблема е там,че с тия температури вече почвам да си мисля страшни неща 😰
Налепи в гърлото имаш ли? Да не е гнойна ангина?

# 677
Налепи нямам,но е зачервено и ме боли почти постоянно.

# 678
Здравейте. Баба ми напоследък често забравя някои думи (като банан, нар, имена на предавания, които гледа) и ми се иска да й купя някакви витамини/ добавки за оросяване на мозъка/ паметта/ концентрацията. Търся в интернет и има доста избор, но ми се иска да се допитам и до вас ако някой има опит.

Симона, може и коронавирус да е. И мен ме болеше гърло, даже и налепи имах, не вярвах да е Ковид, но след тест точно така се оказа. Възможно е тестът ти да е фалшиво отрицателен. Стрепсилс не помага ли?

# 679
От няколко дена имам температура 37/2,3 по това време около 3/4 часа усещам си я и главоболие, правих си тест за корона нямам правих си црп и ПКК и всичко е наред, правих си и тест за бременност вчера( днес трябва да ми дойде, но не ми е), но беше и ток отрицателен. Някой има ли на представа какво може да е, и какво мога да направя друго

# 680
Ами аз за този един месец имам пити 2 пъти Амоксиклав и един път Зинат,от тях общо взето ми минава,до другия път.

# 681
37,2 не е температура. Над 37,5 показва възпалителен процес.

# 682
Уейв, за добавки за баба ти питай в темата зa iHerb. Denis ще ти е от полза.

# 683
37,2 не е температура. Над 37,5 показва възпалителен процес.

Зависи. Аз знам, че 37 вече си е температура. Но има хора, които физиологично си поддържат доста ниска или Т над 37. Организми разни.

# 684
  • Пеликания
Пр принцип температурата през целия ден е различна, сутрин е най- ниска и след обяд се повишава. Има много причини за повишаването й. Ако стане субфебрилна и се задържи дълго време тогава вече е хубаво да се консултирате с ЛЛ. Щом ПКК Ви е наред не мисля, че има за какво да се притеснявате за момента. Аз от март месец съм с 36,9/37,1 на периоди и главоболие и ми няма нищо. Съмняваха се за автоимунно заболяване заради температурата, но го изключихме след преглед. Може и да е просто от наближаващия МЦ.

# 685
Здравейте. Баба ми напоследък често забравя някои думи (като банан, нар, имена на предавания, които гледа) и ми се иска да й купя някакви витамини/ добавки за оросяване на мозъка/ паметта/ концентрацията. Търся в интернет и има доста избор, но ми се иска да се допитам и до вас ако някой има опит.

Сироп Брейн Бустер (но е по-скъп), билкови хапчета Ментат.

Не знам на каква възраст е, но аз лично бих завела на лекар да се изпишат сериозни лекарства за оросяване на мозъка и за проблем с паметта, на тази възраст много бързо се развиват такива състояния и може да се стигне до деменция, с мерки навреме поне може да се забави.

# 686
От вчера имам парене и често уриниране. Много е неприятно, тази нощ почти не съм спала. Обадих се на личната и каза да започна Макмирор 3х1т. и много течности. Сега чета, че се препоръчва основно при гинекологични проблеми, та се чудя да ходя ли изобщо да го купувам (то не се знае дали ще ми го дадат без рецепта) или утре да търся уролог. Някой приемал ли го е при подобни симптоми и имало ли е ефект?

# 687
Вероятно цистит, аз от билковото Цистон съм много доволна. Иначе утре сутрин пуснете една урина да видите какво е положението и при нужда уролог.

# 688
Обикновена или стерилна е по-добре да пусна? При стерилната резултатите излизат доста по-бавно и ще има да се притеснявам...

# 689
Обикновената дава една информация, стерилната друга. Аз обикновено правя така - пускам обикновена, когато излезе и в случай, че има намерени бактерии тогава пускам стерилна при която ще направят посявка и ще определят точно коя е бактерията и съответно антибиограма. Но ако няма бактерия обикновената е достатъчно информативна за състоянието дали има наличие на белтък, левкоцити (възпаление), еритроцити (кръв в урината), седимент, кристали

Общи условия

Активация на акаунт