Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 35 475
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Как точно се прави, смрадлика от къде си намерихте и с каква вода(хладка, по-топла) . По колко време се стои и веднъж на ден ли се прави ?
Направи си седяща баня със смрадлика. След като родих от напъните бях с три огромни топчета, не можех да седна и с болки. Тогава една акушерка ми го каза и като се прибрах за няколко дни се оправих.

# 661
Смрадлика в пакетче от аптека или биомагазин. На опаковката си пишеше как се приготвя за баня, не помня точно но мисля че едно пакетче ми отиваше за една баня около 2л вода. То се вари, после се чакаше да престои и общо взето тя си изстиваше до към топла водата. По принцип за хемороиди се избягва топло/горещо, даже се съветва да се измива човек с възможно най-студена вода. Изсипва се в голям леген и се сяда вътре, стои се около 10-15мин. Аз правех сутрин и вечер, но още след третата баня вече бях добре.

# 662
Здравейте, малко глупав въпрос, на който не знам дали някой тук може да отговори-какво изследване/изследвания трябва да се направи за съмнение за тумор в мозъка. То не е съмнение, по-скоро профилактично ако мога да се изразя така.
Майка ми почина от това, за съжаление знам изключително малко за нейните симптоми, тъй като до последно криеше, но от малкото което знам...."улавям" някои сходни неща. И искам да се "проверя". Знам, че трябва да говоря с личната, но тъй като почти не я ползвам (плащаме си чинно всичко) предпочитам да я отложа за последен вариант.
Благодаря.

# 663
# 664
  • софия
Здравейте, малко глупав въпрос, на който не знам дали някой тук може да отговори-какво изследване/изследвания трябва да се направи за съмнение за тумор в мозъка. То не е съмнение, по-скоро профилактично ако мога да се изразя така.
Майка ми почина от това, за съжаление знам изключително малко за нейните симптоми, тъй като до последно криеше, но от малкото което знам...."улавям" някои сходни неща. И искам да се "проверя". Знам, че трябва да говоря с личната, но тъй като почти не я ползвам (плащаме си чинно всичко) предпочитам да я отложа за последен вариант.
Благодаря.
нормалният ред е направление от лл за невролог или неврохирург -  по негова преценка - писмо до нзок за ямр, след 2-3 седмици, при положителен резултат от нзок, неврохирургът дава направление за ямр на глава /с контрастно вещество - само това си плащаш - 90 лв. , иначе самото ямр е около 400 лв/. не е необходимо познанство с лл, едва ли ще откаже, ако обясниш какви симптоми имаш и за наследствения фактор /особено ако го поискаш в м.декември, когато се сменят лл/.

# 665
mibobo, ema22-благодаря ви. Аз нямам предвид, че лекаря ще откаже, а просто не желая да преживявам всичкото това обикаляне. Първо час за лл, излизане от работа (много трудно), намиране на добър невролог, записване на час за него, отсъствие от работа (пак), ходене евентуално на изследване (пак отсъствие)....трудно мога да си позволя този лукс. Затова предпочитам сама да го направя. Но нямам представа там където правят ЯМР-разчитат ли го? Или така или иначе след това трябва да ида на невролог за да го погледне?

# 666
  • Пеликания
Тези, които правят ЯМР-а също и го разчитат, но просто казват, дали има или няма нещо нередно, затова си има специалисти. Но трябва да знаете дали е нужно контраст. На мен са ми правили ЯМР на глава и гръбначен стълб без контраст, но не за тумор затова първо е хубаво консултация.

# 667
  • софия
mibobo, ema22-благодаря ви. Аз нямам предвид, че лекаря ще откаже, а просто не желая да преживявам всичкото това обикаляне. Първо час за лл, излизане от работа (много трудно), намиране на добър невролог, записване на час за него, отсъствие от работа (пак), ходене евентуално на изследване (пак отсъствие)....трудно мога да си позволя този лукс. Затова предпочитам сама да го направя. Но нямам представа там където правят ЯМР-разчитат ли го? Или така или иначе след това трябва да ида на невролог за да го погледне?
да, ямр се разчита от техен специалист, както се прави за рентгенография, но какво да правиш след това може да ти каже само невролог/неврохирург. можеш да поискаш да поговориш с лекаря, който е разчел ямр - дават подробни разяснения, ако има находка. ако си от софия, обади се в спектър - зад парк хотел москва /май там са най-добри/

# 668
Да, да, със сигурност ще се наложи ходене при специалист, но само ако на изследването се види нещо притеснително. Мисълта ми беше, че ако няма тумор-самия разчитащ на ЯМР ще е достатъчен да го констатира и в този случай ще се размина само с едно ходене. А иначе не съм от София, от Варна-ако за там имате предложение къде може да се направи коректно ЯМР....
Благодаря ви.

# 669
  • Варна
Анонимен за Варна аз препоръчвам Сити клиник наскоро си правих ЯМР на глава с контраст (без направление) и това се оказа най-важното ми изследване.

# 670
Здравейте,не пиша редовно във форума,но сега искам да споделя нещо,което ме притеснява.В рамките на около месец се разболявам три пъти с грипоподобни симтоми ( болки в гърлото и температура най-вече ).Температурата която съм вдигала е различна,но да кажем до към 38 и нещо най-много.Сега на последното разболяване правих и PCR,който е отрицателен.Ще прикача снимка на иЗследвания правени миналата седмица.При предните боледувания не съм пускала изследвания.

# 671
На кой ден е ПСР?
Иначе имаш инфекция.

# 672
  • Пловдив
Болки в ставите за какво са симптом? Артрит?

# 673
На много неща.
Зависи къде, откога, какви.
Може и от вирус.

# 674
  • Пловдив
На много неща.
Зависи къде, откога, какви.
Може и от вирус.
и ние клоним към последното...
Но...как да го установим? С какви тестове?
На ревматолог мисля Thinking

Общи условия

Активация на акаунт