Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 35 491
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Здравейте, мили съфоромци. Доста сте ми помагали със съвети и пак се обръщам към вас. Държа да отбележа, че търся природен съвет, бабешки илач или билкови отвари. От хапчета к лекари ми омръзна.
Подуват ми се червата. Много неприятно усещане, като плондер се чувствам. Имам гастрит, дискинезия на жлъчка и някакво възпаление на дванадесетопръстена. Знам си ги тези неща, те май са ми хронични вече. Всичко ми е на нервна почва, знам и това. Вземам мерки, за сега контролирам кризите. Но какво да правя с тези черва? Съобразявам се с храненето. От септември месец пия хуск (някалъв вид трици) и поне ходя редовно до wc. Гледам да си пия валериана редовно. Просто не знам как да ги успокоя...пукат ми, имам вътрешни газове, къркорят и коремът ми изглежда, като на бременна. Точно сега не ми се ходи по лекари. Последно бях септември и не можаха да ми кажат какво да правя. Редовното - по-малко стрес, спорт и т.н. Е да, ама нали трябва да го живеем този живот. То без стрес....няма живот. А и не съм само аз стресирана, ама около мен не виждам плондери Wink
Ще съм благодарна на съвети.

# 646
  • под тепетата
За да не се повтарям, прочети тази тема, ако не си я видяла.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1251999

# 647
Не съм медицинско лице !
Чувала съм, че прясното мляко дразни червата и млечните продукти като цяло.
От друга страна, пробиотици са ти необходими.
Предполагам, че ако е бактериално ( хеликобактер май беше ) лекарите ще са ти дали лечение,  това сигурно си го отметнала.
Пробва ли йога, може да ти помогне за стреса .
Дали не дразниш червата с хуска? 
Има някакви упражнения в тубата , няколко минути и отиваш до тоалетната , но не съм пробвала, така и не ги потърсих, да видя лесни ли са.
Успех

# 648
Здравейте.
Донесоха ни кученце и дъщеря ми понякога сяда с него на паркета, където нямаме килими и си е студено. От тогава я заболя кръста ниско долу. Също така пие антибиотик, защото и е 12 ден от ковит симптоми и 5- ти ден от втория антибиотик. Имам Афламил сашета, дали да изпие едно, не му знам действието, купувала съм го, но не помня защо. Някой използвал ли го е за болки в кръста и доволен ли е?

Кръст боли и от Ковид. Не казвате колко е голяма, но аз бих дала по скоро Нурофен.

# 649
От скоро забелязах няколко петна на врата , вчера посетих ЛЛ, веднага ми сложи диагноза, че е витилиго. Стрес огромен, предполагах, че е нещо лесно за справяне. Естествено подлагам на съмнение мнението му, но и не мога да отмина мнението му с лека ръка. Четох, четох, но вече се изгубих.Останах с впечатление, че при посещение при дерматолог е добре да имам изследвания на ЩЖ и кръвна картина, но какви с точност не разбрах. Някой, ако е минал по този път ще бъда благодарна да сподели. Зная, че, ако ЛЛ се окаже прав няма справяне, на този етап искам, когато отида при специалист да съм подготвена с информация от моя страна за тялото ми.  Специалист да ми препоръчате за София? Благодаря.

# 650
Здравейте!
Имам диагностицирани СРДЧ и камъни в жлъчката. Създават ми проблеми. Бях съвсем добре снощи докъм 10 часа. Изведнъж ми стана зле - започна да ме боли корема, навсякъде, не само отдясно. Стана ми много тежко, макар че вечерях към 7 часа, съвсем леко, започнах да се потя. Гадеше ми се, но не успях да повърна. Чак към 1 часа през нощта ми олекна малко, след като 2 пъти пих спазмомен и заспах, бях съсипана от умора.  Тази сутрин съм малко по-добре, но все още усещам тежест отляво и лека болка. Там са жлъчката и дебелото черво. Затова не мога да определя от кое идва проблема. Има ли нещо ключово в болката от СРДЧ и жлъчка, за да се ориентирам? Благодаря!

# 651
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
почти съм сигурна, че жлъчката е в дясно.Wink
симптоми

# 652
Жлъчката е свързана с черния дроб, който е в дясно.

# 653
Ох, объркала съм се, когато съм писала. Естествено в дясно, там ми тежи. Надявах се на някакъв съвет все пак, не на уточняване кое къде е. Страдам от тия гадости повече от десетилетие и знам къде точно боли.

# 654
Да не е тръгнало камъче от жлъчката към черния дроб щом са свързани...
Сигурно имаш лекар на когото да се обадиш,  звучи сериозно

# 655
Здравейте,

След прекаран вирус март месец , продължавам да имам кашлица и температура, която следобед достига 37 градуса , а вечер пада.
След лечение при 2 пулмолога, личен лекар и УНГ, стигнах и до алерголог.
Лекарката беше много внимателна, слуша ме, прави ми и спирометрия. Тъй като бях пила противоалергично на прегледа тя ме попита дали да правим кръвен тест, който е 120 лв или кожни проби от 50лв,които е по-малко вероятно да се проявят. Казах й тя да прецени. Направихме теста, той излезе отрицателен за всички показатели и сега лекарката иска да правим и кожни проби. Между временно ми изписа спрей за нос и лекарство за лека астма. Каза ми , че съм развила свръхчувствителност на дихателните пътища.
Не съм ходила никога на алерголог, не съм имала алергии, не знам какво да мисля сега за тези проби, всичко ще отиде на 200 лв, а ми се струва, че можеше по друг начин да се процедира.
Моля за мнения.

# 656
Здравейте,

След прекаран вирус март месец , продължавам да имам кашлица и температура, която следобед достига 37 градуса , а вечер пада.
След лечение при 2 пулмолога, личен лекар и УНГ, стигнах и до алерголог.
Лекарката беше много внимателна, слуша ме, прави ми и спирометрия. Тъй като бях пила противоалергично на прегледа тя ме попита дали да правим кръвен тест, който е 120 лв или кожни проби от 50лв,които е по-малко вероятно да се проявят. Казах й тя да прецени. Направихме теста, той излезе отрицателен за всички показатели и сега лекарката иска да правим и кожни проби. Между временно ми изписа спрей за нос и лекарство за лека астма. Каза ми , че съм развила свръхчувствителност на дихателните пътища.
Не съм ходила никога на алерголог, не съм имала алергии, не знам какво да мисля сега за тези проби, всичко ще отиде на 200 лв, а ми се струва, че можеше по друг начин да се процедира.
Моля за мнения.
А при кой алерголог ходихте?

# 657
Здравейте,
Мисля че ми се появяват хемороиди. По цян ден съм в седнало положение и от седмица две започнах да чувствам дискомфорт и усещане като чуждо тяло. Напипах и някакво топче като че ли. Нямам нито кръв нито запек или диария. Не ми се ходи по лекари в това положение, а и незнам при какъв. Кажете ми някакъв лек, четох за мазила някакви.

# 658
Хеморел.

# 659
Направи си седяща баня със смрадлика. След като родих от напъните бях с три огромни топчета, не можех да седна и с болки. Тогава една акушерка ми го каза и като се прибрах за няколко дни се оправих.

Общи условия

Активация на акаунт