Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 35 546
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Напротив, от тях може да стане ако опъпчване
Моя съвет е да пишеш на denis, тя ще те посъветва кои хормони и на кой ден да пуснеш, за да си готова за прегледа. Не изключвай и вероятност за инфекция.

# 631
  • Г. О.
Здравейте. Ще си задам въпроса и на вас, дано можете да ми отговорите. Нормално ли е бременна жена да има левкоцити в урината 5-6 единици на поле (при норма до 4 на поле)? Леко са завишени показателите, но дали е поради бременността или по-скоро се дължи на инфекция?

# 632
Обмислям да си направя профилактични прегледи и се чудя за ехограф на щитовидната жлеза и ехомамография. На 24 съм. Рано ли ми е за тези прегледи?

# 633
Обмислям да си направя профилактични прегледи и се чудя за ехограф на щитовидната жлеза и ехомамография. На 24 съм. Рано ли ми е за тези прегледи?

Не е рано. Само за мамография се изисква да е раждала жената иначе за друг преглед няма проблем, даже си е препоръчително. Относно щитовидната моят съвет е да си направите кръвни изследвания - пълен щитовиден профил ТСХ, ФТ3, ФТ4 и антителата ТАТ и МАТ. Ако там покаже нещо тогава може да отидете на ехограф. Иначе за там няма "рано" много деца имат такива проблеми, моят син му правиха първия ехограф на 8г

# 634
Ехографията е възможна за нераждали. Мисля, че това пита тя, а не за мамография.

# 635
Да тя за видеозон пита, и аз това казах Simple Smile , че всеки друг преглед е възможен, уточних просто, че само мамографията има някакво "ограничение" .

# 636
Здравейте!

Изписани са ми глобули Нистатин - за гъбички. Вечер ясно - слагат се след тоалет, но сутрин - трябва ли тоалет или той пречи на действието им?

Благодаря!

# 637
След тоалет, няма значение дали е сутрин, или вечер.

# 638
Имах предвид ако сложа глобулата вечер, сутринта нужен ли е тоалет? Ще попречи ли на действието на лекарството?

Благодаря!

# 639
Да, нужен е.
Не, няма да попречи.
Преди всяко поставяне е нужен тоалет.
Ти какво разбираш под тоалет?

# 640
Миене.
Просто си мисля да не би действието на глобулата да намалее от миенето на сутринта.

# 641
Няма да намалее действието. Глобулата е вътре и за цялата нощ се е разтопила, действала и даже част от нея е изтекла. Затова си трябва измиване и чисто хигиенично - все пак отново ще слагате нова, може да вкарате замърсявания без тоалет

# 642
На сутринта не слагам глобула. Само вечер поставям.

Благодаря на DeVa® и mibobo.

# 643
Извинявай тогава, разбрах, че слагаш два пъти.

# 644
Здравейте.
Донесоха ни кученце и дъщеря ми понякога сяда с него на паркета, където нямаме килими и си е студено. От тогава я заболя кръста ниско долу. Също така пие антибиотик, защото и е 12 ден от ковит симптоми и 5- ти ден от втория антибиотик. Имам Афламил сашета, дали да изпие едно, не му знам действието, купувала съм го, но не помня защо. Някой използвал ли го е за болки в кръста и доволен ли е?

Общи условия

Активация на акаунт