Нашите кухни - 84

• 52 060
  • 787
  •   1
Отговори
# 210
Виждала съм такива петна на огледало, ама там просто амалгамата е била нещо дефектна. А и тя е части от милиметъра, а тук имаме 2 см гранит. Наистина звучи невероятно. От друга страна петната много приличат да съответстват на местата на залепване. Кой знае, някаква дефектна пореста плоча???

# 211
Това си е гранит. Фирмата се занимава само с обработка и продажба на камъни.
Вече започвам да си мисля, че защото аз го търках и някак, по някакви причини нещо е станало.... Тези петна избиха след това. А аз спазих инструкциите - чистих със суха кърпа, натисках и реално полирах и после избиха. А полирах около 2 седмици след монтажа, реално достатъчно време, за да изсъхне и лепило и всичко. Голяма мистерия.

# 212
Хипотеза - при мазането за лепене на другите плоскости някак си майсторите са нацапали със силикон лицето на тази плоча. Останали са отпечатъци от допир на друг плот, или от повърхността, на която е бил сложен другият, или кой знае.  После майсторите са забърсали гафа, ама силикон не пада току така. Аз лично знам какво става от силикон върху гранитогрес - стържеш бършеш и уж чисто, но на пипане се усеща къде е било изцапаното, едно такова гладичко. Майсторите са си мислели, че са забърсали гафа и са оправили нещата, защото не се е виждало нищо, обаче при полирането импрегнаторът не е попил през силикона и се е проявила разликата.

Не може да е друго - проникване през 2 см гранит просто е безумно.

# 213
Точно на кюфтетата, с които го лепят прилича. Според мен направете рекламация. Няма как да сте полирали грешно само в местата на кюфтенцата. Съсипва се красивия камък.

# 214
  • Варна
Трябва да се провери всяка стъпка до монтажа и след това.
Веднага ли след като полирахте се появиха петната?
Ползвахте ли някакъв препарат?
Петната уголемяват ли се или седят толкова големи и не се променят?
Имат ли релеф и как седят - мазни, сухи?
Какво лепило са ползвали знаете ли? Да не е някое ново и да не са го пробвали на такъв материал.
Сигурно ли е, че това са местата на лепилото?
Сигурно ли е ,че няма влага зад стената?
Самото помещение влажно ли е?
Бихте ли пробвали със сешоар  как ще реагира, но внимателно. По-отдалеко и с въртене ляво дясно, да не се нагрее много камъка.

Ето такъв проблем, но на английски.
Пишат , че е от неправилно лепило , че е повече лепилото.

Четох и при американците (друг линк, не този първия) , определено проблема е от лепилото.  Ако е на водна основа има шанс да изчезнат. Ако е на маслена - може и да изчезнат, може и да останат. Пише ,че са чакали няколко седмици преди да изчезнат. Получава се при по-тънките гранити от 2cm.

Слагам ако ви се чете - голяма сага е имало : )))

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 23:44 от BVAR

# 215
BVAR, отговарям ти ред по ред:
Веднага ли след като полирахте се появиха петната?
-> Не, след около 2 седмици, след като полирах, тогава започнаха да се появяват.

Ползвахте ли някакъв препарат?
-> Не, каменарите са намазали камъка с някакъв препарат, който после трябваше да се мине със суха кърпа. Така и направих.

Петната уголемяват ли се или седят толкова големи и не се променят?
-> Сякаш има леко оголемяване.

Имат ли релеф и как седят - мазни, сухи?
-> Не, според мен нямат релеф. А как стоят - не зная. Ще се опитам да инспектирам.

Какво лепило са ползвали знаете ли? Да не е някое ново и да не са го пробвали на такъв материал.
-> Нямам никаква представа какво лепило е ползвано.

Сигурно ли е, че това са местата на лепилото?
-> Да, предполагам това са местата, защото на хоризонталния плот, там където се срещат 2 плочи и където е слагано лепило по дължината на 2та камъка петното е същото, но продълговато. В долният десен ъгъл на снимката се вижда, макар и ъгълът да не е добър.

Сигурно ли е ,че няма влага зад стената?
-> Не, няма влага. На гърба е стълбището. Няма ВиК тръби там.

Самото помещение влажно ли е?
-> Не, не е влажно помещението.

Бихте ли пробвали със сешоар  как ще реагира, но внимателно. По-отдалеко и с въртене ляво дясно, да не се нагрее много камъка.
-> Ще питам първо каменарите, за да не стане по-зле.

Много благодаря за линковете.

В крайна сметка може и така да си го гледам Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 10:04 от Magdalena1978

# 216
Според мен направете рекламация.
Не бих се примирила “така да си го гледам “ предвид сумата на материала и предвид факта, че е най-вероятно поради човешка грешка.
Освен това ако е от лепилото, според мен ще се уголемява още и още..

# 217
Според мен направете рекламация.
Не бих се примирила “така да си го гледам “ предвид сумата на материала и предвид факта, че е най-вероятно поради човешка грешка.
Освен това ако е от лепилото, според мен ще се уголемява още и още..
Изобщо не мога да си представя как ще се разбие и демонтира този камък, за да се сложи нов. Толкова здрава е конструкцията, а може и да наранят долния ред, който е дъб масив.

# 218
Изобщо не мога да си представя как ще се разбие и демонтира този камък, за да се сложи нов. Толкова здрава е конструкцията, а може и да наранят долния ред, който е дъб масив.

Ако е вярна моята хипотеза и петната са отгоре, а не са избили отдолу, може да се изшлайфа и да се свали половин милиметър. Играчка е, но може. Има си машинки, шкурки и полирпасти.

# 219
  • Варна
Magdalena1978,
Въпросите ги написах преди да прочета в сайтовете.
Ако лепилото е на водна основа - 100% ще изчезнат.
С маслена/петролена основа - 50/50 - може и да изчезнат, може и да останат.
Обаче това ,че са намазали камъка е притеснително. Трябвало е да се изчака, защото това би попречило на петната да се махнат.
Според мен изчакайте поне 4 седмици и ако не се махнат да се смени. Те ще намерят начин как да демонтират, не ги мислете.
Има шанс да се махнат сами, ще стискам палци. Само дано това, с което са мазали да не попречи.
Питайте ги да ви кажат какво е лепилото и на каква основа.
Сешоара няма да повреди камъка, ако не нагрявате на 1 мястои и държите на разстояние от поне 10 см - просто ще дръпне влагата от петното ако е на водна основа лепилото.
Гледах и някакви пасти пак при американците за мазни петна по гранит - престояваха 12 часа и петното изчезваше, но дали ги има при нас, нямам идея.

Мисля ,че щом и на снадката е същото - не са отгоре петната. Баш от лепилото са избили.

# 220
Аз забелязах петното на снадката на плота, по цялата дължина на снадката.
И според мен е заради лепилото - такива кръгли петна и то само на определени места няма как да се появят случайно.

# 221
Много благодаря!
Да, задача номер едно е да разберем лепилото на водна или маслена/петролна основа е.

Без да съм специалист, вероятно е на водна основа. Просто след полирането, когато са били запечатани напълно и по-малките пори, лепилото не е могло да доизсъхне и са избили. Ще видим. При всички положения ще се опитам да реша проблема без демонтажи. Гранитът е много красив и аз много му се радвам.

# 222
Определено направете рекламация, не е нормално изобщо.

# 223
  • Варна
Аз също съм на мнение за рекламация, това е красив и скъп материал и няма причина да си го гледате така.

# 224
+ 1 за рекламация.
Или да го оправят, или да го сменят. Дали ще е трудно, си е техен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт